، جلد ۱۶، شماره ۲، صفحات ۳۷-۴۴

عنوان فارسی بررسی عملکردآنتی اکسیدانی عصاره های آبی، متانولی و اتانولی زیره سبز و بلغست در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف : آنتی اکسیدان ها از عوامل اصلی خنثی کننده رادیکال های آزاد که موادی فعال و مضر برای انسان هستند می باشند. لذا تأمین ذخایر آنتی اکسیدان، به منظور کاهش آثار تنش اکسایشی امری مهم تلقی می شود. این دو گیاه منابع غنی از ترکیبات پلی فنولیک هستند که تاکنون مورد توجه قرار نگرفته اند. لذا این پژوهش به منظور بررسی خواص آنتی اکسیدانی عصاره های آبی و الکلی گیاهان زیره سبز و بلغست انجام شده است. روش تحقیق : در این مطالعه آزمایشگاهی ، فعالیت آنتی اکسیدانی انواع عصاره های گیاهان زیره سبز و بلغست با استفاده از دو روش مهار رادیکال پایدار 2 و 2 دی فنیل - 1- پیکریل هیدرازیل ( DPPH ) و مهار پراکسیداسیون لینولئیک اسید در سیستم بتاکاروتن - لینولئیک اسید، تعیین و با فعالیت آنتی اکسیدانی BHT مقایسه گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS به روش آنالیز واریانس یکطرفه (در سطح معنی داری 05/0 p < ) و رسم نمودارها با نرم افزار Excel صورت گرفت. یافته ها: نتایج به دست آمده نشان داد که در بین عصاره های مختلف به ترتیب عصاره های متانولی و آبی زیره سبز و متانولی و اتانولی بلغست دارای بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی در تست های مهار رادیکال های آزاد DPPH (01/0±62/28، 12/0±58/20، 17/0± 78/50، 12/1±9/142، 72/2±08/56، 85/0±43/120 میکروگرم در میلی لیتر) و در ممانعت از اکسیداسیون لینولئیک اسید (77، 86، 70، 58 72 و 62 درصد) بودند. این پارامترها برای هیدروکسی تولوئن بوتیلینه شده به ترتیب 02/0±10 میکروگرم در میلی لیتر و 95 درصد بود. نتیجه گیری: نتایج نشان داد که عصاره های آبی و الکلی زیره سبز ( Cuminum cyminum ) و بلغست ( Cardaria draba ) می تواند به عنوان آنتی اکسیدان طبیعی عمل نموده و پس از آزمایش های تکمیلی در صنایع غذایی و دارویی به کار رود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله عصاره بلغست، عصاره زیره سبز، عملکرد آنتی اکسیدانی

عنوان انگلیسی Study of Antioxidant Functional of the Water, Methanol, and Ethanol Extracts of Endemic Cuminum cyminum L. and Cardaria draba L. in the In-vitro Systems
چکیده انگلیسی مقاله Background and Aim: Antioxidants are the main factors for neutralizing the free radicals which are active and harmful for human. Preparing antioxidation resources to reduce the effects of oxidation stress is important. These two plants are a rich plant source of polyphenolic compounds. Thus, this research, which is the first one of the kind in the world, was carried out to study the antioxidation properties of water and Alcoholic extracts of Cuminum cyminum and Cardaria draba . Materials and Methods: In this laboratory study, the antioxidant activities of the samples were determined by two different test systems, namely, DPPH free radical scavenging and ß-carotene/linoleic acid and the results were compared with synthetic antioxidant BHT. The data were expressed as the mean ± the standard deviation and they were statistically analyzed by SPSS software using ANOVA (P< 0.05). Results: The results showed that among all the solvent extracts, methanolic and water extracts of Cuminum cyminum and methanolic and ethanolic extracts of Cardaria draba had high antioxidant activities as measured by DPPH scavenging (28.62±0.01, 20.58±0.12 and 50.78±0.17, 142.9±1.12, 56.08±2.72, 120.43±0.85 µg/ml) and inhibition of linoleic cid oxidation, respectively (77, 86,70, 58, 72, 62%). These parameters for BHT were 10±0.02 µg/ml, and 95.24%±0.14. Conclusion: The findings indicated that the water and alcoholic extracts of Cuminum cyminum and Cardaria draba can act both as natural antioxidants and as a possible food supplement or be used in pharmaceutical industry after complementary tests .
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله ابوالفضل کامکار | Abolfazl Kamkar


نبی شریعتی فر | Nabi Shariatifar


امیر حسین جمشیدی | Amir Hossein Jamshidi


مریم محمدیان | Maryam Mohammadian
University of Tehran
دانشگاه تهران


نشانی اینترنتی http://hms.gmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-239&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2739/article-2739-2201732.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده علوم پایه پزشکی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات