، جلد ۱۵، شماره ۴، صفحات ۵-۱۵

عنوان فارسی اثرات اسانس های گیاهی بر دو گونه ی مهم آسپرژیلوس
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: خطرات استفاده از داروهای شیمیایی و نگهدارنده های صناعی مواد غذایی، افزایش عفونت های میکروبی مقاوم به پادزیست ها، توجه به آسپرژیلوزیس و مایکوتوکسیکوزیس، به عنوان بیماری های حایز اهمیت قارچی، و هم چنین فساد کپکی محصولات کشاورزی، و از سوی دیگر، ظرفیت اسانس ها، در مقابله با میکروارگانیسم ها، بستر مناسبی را برای تحقیق فراهم نموده است. هدف این مطالعه بررسی اثرات اسانس های زیره ی سبز، کاکوتی و سیاه دانه ی رویش یافته در استان خراسان رضوی روی رشد قارچ های آسپرژیلوس فومیگاتوس و آسپرژیلوس فلاووس می باشد. روش تحقیق: این مطالعه از نوع تجربی است و مواد گیاهی مورد استفاده در این تحقیق، در طی سال 1387 انتخاب و جمع آوری گردیدند. سپس اسانس آن ها به روش تقطیر با آب تهیه شد. با استفاده از روش براث ماکرودیلوسیون، میانگین حداقل غلظت مهار کننده MIC90)) و میانگین حداقل غلظت قارچ کشی ((MFC اسانس های مزبور، در غلظت های 3، 5/2، 2، 5/1، 1، 5/0 و 25/0 میلی گرم در میلی لیتر، علیه آسپرژیلوس فومیگاتوس و آسپرژیلوس فلاووس، با 4 بار تکرار آزمایش، تعیین گردید. قارچ های مورد آزمایش پس از کشت در حرارت 28 درجه ی سانتی گراد و در محیط عصاره ی مخمر به ترتیب بعد از مدت 48، 72و 96 ساعت از نظر درجه ی رشد مورد بازبینی قرار می گرفتند. سپس با انجام کشت مجدد در محیط ژلوز سیب زمینی، MIC90 و MFC آن ها تعیین می شد. یافته ها: در مجموع، پس از 4 بار تکرار آزمایش، میانگین MIC90 اسانس های مذکور علیه هر دو گونه قارچ مورد مطالعه از 25/0 تا 75/1 میلی گرم در میلی لیتر تعیین شد و میانگین MFC این اسانس ها از 5/0 تا 5/2 میلی گرم در میلی لیتر به دست آمد. روغن های اساسی زیره سبز و کاکوتی، قوی ترین فعالیت علیه هر دو گونه ی قارچی را داشتند (43/0≤MIC90≤25/0). حال آن که اسانس سیاه دانه فعالیت ضد آسپرژیلوسی نسبتاً متوسطی را دارا بود (75/1≤MIC90≤25/1). نتیجه گیری: از یافته های حاصل از این تحقیق می توان نتیجه گرفت که اسانس های زیره ی سبز، کاکوتی و سیاه دانه دارای عملکرد مناسب ضد قارچی علیه آسپرژیلوس فومیگاتوس و آسپرژیلوس فلاووس هستند و امکان استفاده از آن ها به منظور کاربرد در امور پزشکی، داروسازی، دامپزشکی، صنایع غذایی، رایحه درمانی، آرایشی و بهداشتی به صورت دارو و عناصر ضد قارچی وجود دارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The Effects of the Herbal Essences on the Two Important Species of Aspergillus
چکیده انگلیسی مقاله Background and Aim: Complications due to chemical usage and the artificial preservatives of food stuffs, an increase in microbial infections resistant to antibiotics, consideration of Aspergillosis and Mycotoxicosis as important fungal diseases, and also mold decay of agricultural products, on the one hand, and the great potential essences against microorganisms, on the other hand, have led us to carry out this study. The aim of the study is to survey the effects of Cuminum cyminum, Ziziphora clinopodioiedes and Nigella sativa which grow in Khorasan Razavi Province on the growth of Aspergillus fumigatus and Aspergillus flavus. Materials and Methods: In this experimental study, herbal substances which include Cuminum cyminum, Ziziphora clinopodioiedes and Nigella sativa were selected and collected during the year 2008. Then, their essential oils (essences) were extracted by hydro-distillation procedure. By applying Broth Macro Dilution technique and four times of repetition, the mean of Minimum Inhibitory Concentration (MIC90) and Minimum Fungicidal Concentration (MFC) of the above-mentioned essences was certified against Aspergillus fumigatus and Aspergillus flavus in concentrations of 3, 2.5, 2, 1.5, 1, 0.5 and 0.25 mg /ml. The testing fungi were observed from growth level point of view after being cultured in 28 degrees centigrade in Yeast Extract Sucrose (YES) broth media for 48, 72 and 96 hours in order. Then, their MIC and MFC were determined by being sub-cultured in Potato Dextrose Agar (PDA). Results: In general, after repeating the test 4 times, the mean of MIC90 and MFC of the above-mentioned essences against both types of fungi was determined from a low of 0.25 to a high of 1.75 and a low of 0.5 to a high of 2.5 mg/ml, respectively. According to the results of this study, the essential oils of Cuminum cyminum and Ziziphora clinopodioiedes showed the best and most tonic activity against both types of fungi (0.25 ≤ MIC90 ≤ 0.43) while Nigella sativa showed a fairly moderate activity against them (1.25 ≤ MIC90 ≤ 1.75). Conclusion: The findings of this study showed that Cminum cyminum, Ziziphora clinopodioiedes and Nigella sativa have fungicidal and anti-fungal functions against Aspergillus fumigatus and Aspergillus flavus. Therefore, they can be used in medical pharmacology, veterinary, food industries, aromathrapy and health affairs as drugs and anti-fungal elements.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمدحسن مینوئیان حقیقی | Mohammad Hassan Minooeian Haghighi


علیرضا خسروی | Alireza Khosravi



نشانی اینترنتی http://hms.gmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-215&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2739/article-2739-2201745.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده علوم پایه پزشکی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات