|
، جلد ۱۵، شماره ۳، صفحات ۲۱-۲۶
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی تأثیر مصرف تخم مرغ معمولی بر روی لیپید پروفایل سرم |
|
چکیده فارسی مقاله |
چکیده زمینه و هدف: هیپرلیپیدمی، خصوصاً هیپرکلسترولمی از عوامل مؤثر ابتلا به بیماریهای قلبی - عروقی است. زرده تخم مرغ یکی از منابع غنی از کلسترول در تغذیه انسان می باشد. با توجه به مقادیر زیاد کلسترول در تخم مرغ های معمولی، مطالعه حاضر به منظور بررسی تأثیر مصرف این تخم مرغ ها بر روی لیپید پروفایل خون صورت پذیرفت. روش تحقیق: در این مطالعه نیمه تجربی، 26 نفر از دانشجویان داوطلب سالم، به صورت تصادفی ساده انتخاب و به مدت 4 هفته علاوه بر رژیم غذایی معمولی، روزانه 2 عدد تخم مرغ همراه با صبحانه مصرف کردند. سنجشهای انتروپومتریک و متابولیک و دریافت انرژی و سایر مواد مغذی قبل و بعد از رژیم جدید با آزمون t زوج ها توسط نرم افزار SPSS با هم مقایسه شدند. یافته ها: مصرف روزانه 2 تخم مرغ معمولی به مدت 4 هفته باعث افزایش معنی دار کلسترول، LDL-C، تری گلیسرید به ترتیب از 76/129، 19/72 و 63/99 میلی گرم در دسی لیتر قبل از مصرف تخم مرغ به 69/160، 03/98 و 34/105 میلی گرم در دسی لیتر (0001/0=p) و کاهش معنی دار HDL-C از 84/54 میلی گرم در دسی لیتر قبل از مصرف تخم مرغ به 73/50 میلی گرم در دسی لیتر بعد از مصرف تخم مرغ گردید (008/0=p). ضمناً میزان کلسترول دریافتی افزایش معنی داری را نشان داد (0001/0=p). سایر فاکتورهای اندازه گیری شده تغییرات معنی داری را نشان ندادند. نتیجه گیری: با توجه به مقادیر زیاد کلسترول در تخم مرغ های معمولی، محدودیت مصرف این تخم مرغ ها به دلیل افزایش غلظت سرمی کلسترول جهت پیشگیری از بیماریهای عروق کرونر قلب توصیه می گردد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
تخم مرغ معمولی، لیپید پروفایل، کلسترول |
|
عنوان انگلیسی |
Effect of Consuming Regular Eggs on Serum Lipid Profile |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background and Aim: Hyperlipidemia, particularly hypercholesterolemia, is one of the major risk factors in cardiovascular diseases. Egg yolk is one of the richest sources of dietary cholesterol in human nutrition. Because egg yolk has relative high cholesterol, we wish to investigate the effect of consuming regular eggs on serum lipid profile. Materials and Methods: In this semi-experimental trail, twenty six healthy normolipidemic volunteers (8 men and 18 women) were recruited for the study and two well-cooked moderately sized eggs were added to their breakfast in addition to their regular diet for 4 weeks. Fasting blood samples, the dietary intakes, serum lipids, and anthropometric measurements were compared before and after starting new diet applying paired t-test using SPSS software (ver.13) for windows. Results: The 4-week egg consumption (2 per day) significantly increased the average level of total cholesterol, LDL-C and triglyceride from 129.76, 72.19 and 99.63 mg/dl before having egg to 160.69, 98.03 and 105.34 mg/dl, respectively, after using eggs (p=0.0001). While HDL-C decreased significantly from 54.84 mg/dl to 50.73 mg/dl (p=0.008), cholesterol intake significantly increased from 251.2 mg/day to 534.1 mg/day (p=0.0001). Conclusion: Because egg yolk has relatively high cholesterol concentrations, limited egg consumption is often recommended to reduce serum cholesterol concentrations and to help prevent coronary heart diseases (CHD). |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Regular egg, serum lipid, cholesterol |
|
نویسندگان مقاله |
محمد قهرمانی | M. Ghahramani
حسین مختاریان دلویی | H. Mokhtarian
مجتبی کیان مهر | M. Kianmehr
نرگس سرشار | N. Sarshar
مهدی یعقوبی اول ریابی | M. Yaghobi Avval Riabi
|
|
نشانی اینترنتی |
http://hms.gmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-207&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2739/article-2739-2201757.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
علوم پایه پزشکی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|