|
، جلد ۱۵، شماره ۲، صفحات ۱۱-۱۶
|
|
|
عنوان فارسی |
مطالعه فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس و عصاره شوید ایرانی |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینه و هدف: امروزه به خوبی می دانیم که رادیکال های آزاد در تغییرات مولکولی و جهش ژنی در بعضی از موجودات زنده نقش دارند. با توجه به دخالت فشارهای اکسیداتیو در ایجاد برخی از بیماریها علاقه دانشمندان به طرف ترکیبات فعالی که بتواند میزان این فشارها را به حداقل برساند جلب شده است. آنتی اکسیدان هایی که بتواند جلوی روند اکسیداسیون را گرفته و یا آنرا به تأخیر بیاندازند به نظر می آید که در پیشگیری از تعدادی از بیماریها می تواند حائز اهمیت باشد. تعدادی از این آنتی اکسیدانها توسط گیاهان و به عنوان متابولیت های ثانویه سنتز می شوند. هدف از این مطالعه، ارزیابی قدرت آنتی اکسیدانی اسانس و عصاره اتانولی شوید ایرانی می باشد. روش تحقیق: در این تحقیق فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس و عصاره اتانولی شوید با استفاده از دو روش 2و2 دی فنیل-1- پیکریل هیدرازیل بر مبنای درصد مهار تولید رادیکال آزاد و مهار اکسیداسیون لینولئیک اسید در سیستم بتاکاروتن- لینولئیک اسید، تعیین گردید. یافته ها: در مهار رادیکالهای آزاد و پایدار، غلظت مهاری 50% اسانس و عصاره اتانولی شوید به ترتیب 41000 میکروگرم در میلی لیتر و 340 میکروگرم در میلی لیتر و در ممانعت از اکسیداسیون لینولئیک اسید در سیستم بتاکاروتن- لینولئیک اسید در غلظت 2 گرم در لیتر، 32 و 56 درصد اثر مهاری توسط آنها ثبت گردید. در ارتباط با بوتیلیتد هیدروکسی تولوئن، مقادیر 5 میکروگرم در میلی لیتر و 95% به ترتیب در آزمایشهای مهار رادیکالهای آزاد و سیستم بتا کاروتن – لینولئیک اسید به دست آمد. نتیجه گیری: نتایج بدست آمده نشان داد که قدرت آنتی اکسیدانی عصاره اتانولی به صورت معنی داری (05/0p<) نسبت به قدرت آنتی اکسیدانی اسانس قوی تر می باشد که دلیل آن تفاوت در میزان ترکیبات فنلی آنها می تواند باشد. یک ارتباط قوی بین قدرت آنتی اکسیدانی و میزان ترکیبات فنلی وجود دارد. قدرت آنتی اکسیدانی بوتیلیتد هیدروکسی تولوئن بالاتر از اسانس و عصاره اتانولی شوید بود. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
فعالیت آنتی اکسیدانی، اسانس، عصاره، شوید ایرانی |
|
عنوان انگلیسی |
The study of antioxidant activity of essential oil and extract of Iranian Anethum graveloens |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background and Aim: Today we know well that radicals cause molecular transformations and gene mutations in many types of organisms. Oxidative stress is well- known to cause many diseases, and scientists in many different disciplines became more interested in natural sources which could provide active compounds to prevent or reduce its impacts on cells. Antioxidants, which can inhibit or delay the oxidation of an oxidizable substrate in a chain reaction, therefore, appear to be very important in the prevention of many diseases. The number of antioxidant compounds synthesized by plants as secondary products. This study was designed to evaluate antioxidant activity of the essential oil and ethanolic extract of Iranian Anethum graveloens. Materials and Methods: In this research antioxidant activities of the samples were determined by two different test systems namely 2, 2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) and ß-carotene/linoleic acid assays. Results: The essential oil of Anethum graveloens and their extract were able to reduce the stable free radical DPPH with an IC50 of 41000, 340 μg/mL and in ß-carotene/linoleic acid assay, exhibiting 32% and 56% inhibition at 2 g/m L , respectively. These parameters in BHT were 5 μg/mL and 95%, respectively. Conclusion: In conclusion, the antioxidant activity of ethanolic extract of Anethum graveolens was significantly higher than that of essential oil (p< 0.05), which was due to difference in their phenolic content. A high correlation was found between the antioxidant activity and total phenolic content. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
ابوالفضل کامکار | A. Kamkar
|
|
نشانی اینترنتی |
http://hms.gmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-194&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2739/article-2739-2201766.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
پزشکی داخلی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|