، جلد ۱۵، شماره ۲، صفحات ۱۷-۲۳

عنوان فارسی تأثیر دریافت مواد غذایی در طول زایمان بر پیامد مادری زنان باردار (یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده)
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: سیاست ناشتا نگه داشتن زنان در طول زایمان یکی از مداخلات غیر ضروری پزشکی می باشد که تاکنون مطالعات علمی از آن حمایت نکرده اند. به علت محدود بودن مطالعات و همچنین متفاوت بودن نتایج حاصل از آنها، در حال حاضر سیاست واحدی جهت تغذیه زنان در طول زایمان وجود ندارد و از آنجا که برای یک سیاست واحد تغذیه ای در طول زایمان نیاز به مطالعات بیشتری می باشد، این مطالعه جهت تعیین تأثیر دریافت مواد غذایی بر پیامد مادری و جنینی زنان باردار کم خطر انجام شد. روش تحقیق: این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی است که در بیمارستان 22 بهمن شهر گناباد انجام شد. تعداد 180 زن باردار کم خطر، به طور تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. در گروه مداخله (87=n) زنان در طول فاز فعال زایمان هر یک ساعت یکی از سه رژیم (سه عدد خرما همراه با 110 سی سی آب، سه عدد خرما همراه با 110 سی سی چای یا 110 سی سی آب پرتقال) که حاوی 60 کیلو کالری انرژی می باشند، انتخاب و مصرف نمودند. جهت واحدهای پژوهش در گروه کنترل از برنامه روتین بیمارستان (سیاست ناشتا نگه داشتن زنان در طول زایمان ) استفاده شد. یافته ها: بر اساس یافته های این پژوهش، طول مرحله دوم زایمان در گروه مداخله کوتاه تر از گروه کنترل بود (047/0=p) ولی تفاوت معنی داری از نظر طول فاز فعال زایمان و حجم استفراغ، در دو گروه مشاهده نگردید (05/0p>). نتیجه گیری: دریافت مواد غذایی حاوی کربوهیدرات در طول زایمان علی رغم عدم افزایش بروز استفراغ باعث کوتاه شدن طول مرحله دوم زایمان می شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله مواد غذایی، طول زایمان، پیامد مادری، کارآزمایی بالینی

عنوان انگلیسی The effect of food intake during labor on maternal outcomes: A Randomized Controlled Trial
چکیده انگلیسی مقاله Background and Aim: The “nil by mouth” policy of women during labor is an unnecessary medical intervention however no science evidence has supported it. Up to now the finding from trials, which examined the effecting during labor on birth outcomes, does not provide convincing evidence to change practice. Changing policy NPO for women during labor require many trials. This study examined the effect of food intake during the first stage of labor on maternal and fetal outcomes in the low-risk pregnant women. Materials and Methods: This study is a randomized clinical trial which was done in 22 Bahman hospital in Gonabad. 180 low-risk pregnant women in active phase of labor randomly were assigned to either an intervention or usual care group. Women in the intervention group (n=87) were selected and received one of the three diets (three dates and water or three dates and tea or 110 cc of orange juice) during the active phase of labor. Conversely, the control group (n=90) underwent fasting. Results: The second phase of labor duration was smaller than that of the control (p=0.047). The incidence of vomiting and active stage labor length were unaffected by food intake. Conclusion: The intake of carbohydrate foods during labor cause the reduction of the second stage of labor duration in spit of lack of accelerated vomiting incidence.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله رقیه رحمانی بیلندی | R. Rahmani B


علیرضا مسلم | AR. Moslem


محمدرضا رحمانی بیلندی | MR. Rahmani B


فریبا عسکری | F. Askari



نشانی اینترنتی http://hms.gmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-195&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2739/article-2739-2201767.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده پزشکی آزمایشگاهی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات