، جلد ۱۵، شماره ۲، صفحات ۳۰-۳۵

عنوان فارسی بررسی میزان آلودگی لاشه های طیور کشتار شده در کشتارگاه صنعتی گناباد به کمپیلوباکتر ژژونی و کمپیلوباکترکولای
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: کمپیلوباکتر یکی از علل عمده گاستروانتریت در انسان بوده و گوشت طیور به عنوان مهمترین عامل انتقال باکتری به انسان مطرح می باشد. مطالعه حاضر به منظور تعیین میزان شیوع کمپیلوباکتر در لاشه های طیور کشتارگاه شهرستان گناباد صورت پذیرفت. روش تحقیق: در این مطالعه مقطعی- کاربردی تعداد 100 نمونه از لاشه های طیور، به صورت تصادفی ساده انتخاب و با استفاده از روش نمونه گیری Rinse test به منظور شناسایی کمپیلوباکترها مورد بررسی قرار گرفتند. بعد از قرار گرفتن نمونه ها در محیط غنی کننده اگزتربراث، در محیط انتخابی اسکایروآگار حاوی 5% خون دفیبرینه اسب کشت و بعد از انکوباسیون به مدت 48 ساعت در دمای c42 در شرایط میکروائروفیلیک، کلنی های مشکوک گرم منفی و میله ای شکل جهت آزمایشهای اکسیداز، کاتالاز، هیدرولیز هیپورات و حرکات دارتی شکل مورد بررسی قرار گرفتند. یافته ها: از مجموع 100 نمونه مورد بررسی، 31 نمونه (31%) از لحاظ وجود کمپیلوباکتر مثبت تشخیص داده شد. آزمایشهای بیوشیمیایی کمپیلوباکترهای جدا شده نشان داد که میزان شیوع کمپیلوباکتر ژژونی ( 29/61% ) بیشتر از کمپیلوباکترکولای (71/38%) بود. نتیجه گیری: با توجه به وجود کمپیلوباکتر در لاشه های طیور، پخت کامل گوشت طیور، شستشوی صحیح لاشه و بهبود کنترل کیفی لاشه ها جهت گونه های کمپیلوباکتر در کشتارگاه ضروری است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کمپیلوباکتر ژژونی، کمپیلوباکترکولای، لاشه طیور، گناباد

عنوان انگلیسی Detection and identification of Campylobacter jejuni and Campylobacter coli from poultry carcasses slaughtered in Gonabad poultry slaughterhouse
چکیده انگلیسی مقاله Background and Aim: Campylobacter is a major cause of human bacterial gastroenteritis and poultry meat is an important source of human outbreaks of campylobacteriosis. The aim of this study was to determine the prevalence of campylobacter in poultry carcasses in Gonabad poultry slaughterhouse. Materials and Methods: In this cross-sectional study, a number of 100 samples from broiler poultry carcasses were randomly collected by using rinse test in Gonabad poultry slaughterhouse. The samples after enrichment in Exeter broth were plated on skirrow agar with 5% hemolysed, defibrinated horse blood and then incubated for 48 h at 42C in microaerophilic condition. Suspected colonies with gram negative staining and rod shape were tested for oxidase, catalase, hippurate hydrolysis and Darty mortality. Results: from 100 examined samples, 31 (31%) were found positive for campylobacter spp. Biochemical differentiation of the produced campylobacteria isolates showed that C.jejuni was frequently isolated (61.29%) than C.coli (38.71%). Conclusion: The present results showed that chicken carcasses proved to be reservoir of campylobacter. Consequently, implementation of good cooking techniques and washing carcasses perfectly are necessary. It is also necessary to improve quality control for campylobacter spp. in chicken abattoirs.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمد جواد فانی | MJ. Fani


حسین مختاریان دلویی | H. Mokhtarian D


محمد محسن زاده | M. Mohsenzadeh


محمد قهرمانی | M. Ghahramani


مهدی مشکی | M. Moshki



نشانی اینترنتی http://hms.gmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-197&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2739/article-2739-2201769.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده پزشکی داخلی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات