، جلد ۱۴، شماره ۳، صفحات ۶۴-۷۱

عنوان فارسی تأثیر مکمل ویتامین E بر روی کنترل گلیسمی و میزان چربی خون افراد مبتلا به دیابت نوع ۲
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: افزایش قند و چربی های خون بیماران دیابتی منجر به تشدید بروز عوارض دیر هنگام دیابتی می شود. نقش ویتامین E در بهبودی فراسنج های چربی در مطالعات زیادی اشاره شده است. هدف از مطالعه حاضر بررسی تأثیر مصرف مکمل ویتامین E بر سطح گلوکز، انسولین و پروفایل های چربی در بیماران دیابتی نوع 2 است. روش تحقیق: در یک کارآزمایی بالینی، 31 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 شامل 14 مرد و 17 زن با متوسط سن 9/5 ± 9/51 سال به روش تصادفی ساده مورد مطالعه قرار گرفته و به دو گروه مورد و شاهد تقسیم بندی شدند. گروه مورد به مدت دو ماه روزانه 800 میلی گرم در روز ویتامین E دریافت کردند و به گروه شاهد نیز به همان میزان دارونما داده شد. میزان گلوکز، انسولین و چربیهای خون بیماران قبل و بعد از مداخله اندازه گیری شد و اطلاعات توسط آزمون آماری t زوج و مستقل آنالیز گردید. یافته ها: تغییر معنی داری در نمایه های تن سنجی، دریافت مواد غذایی و داروهای مصرفی افراد حین مطالعه مشاهده نشد. مصرف ویتامین E سطح انسولین پلاسما (016/0 > p ، 56/2 ± 8/27 و 37/2 ± 25/28) و غلظت تری گلیسرید پلاسما (03/0 > p ، 18/2 ± 48/212 و 99/194 ± 41/279) را کاهش داد. کاهش در غلظت گلوکز پلاسما و سایر فراسنج های لیپیدی به دنبال دو ماه مصرف ویتامین E معنی دار نبود. نتیجه گیری: به نظر می رسد برای دریافت مکمل ویتامین E بر کنترل گلیسمی و چربی های خون بیماران دیابتی به تحقیقات بیشتری نیاز است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله الفا، توکوفرول، دیابت نوع دو، کنترل گلیسمیک، لیپید

عنوان انگلیسی The impact of vitamin E on glycemic control and lipid profiles in type 2 diabetes patients
چکیده انگلیسی مقاله Background and Aim: Diabetic complications have been related to hyperlipidemia and hyperglycemia. Alpha –tochoferol has antioxidant effects and can improve lipid profiles. We evaluated the effect of vitamin E supplementation on glucose, insulin and lipid profiles in type 2 diabetic patients. Materials and Methods: In a randomized clinical trial, 31 patients included 14 men and 17 women (51.9±5.9 year) with type 2 diabetes were randomly divided into treatment with vitamin E (800 mg/day) and placebo groups for 2 months. Plasma glucose, Insulin and lipid profiles were measured at the beginning and at the end of 3 months supplementation. The paired and independent t-test was used for analyzing of data. Results: Anthropometric indexes were stable throughout the study. Vitamin E administration lowered fasting plasma insulin concentrations (28.25±2.37 and 27.8±2.56, p< 0.016) plasma triglyceride concentration (279.41±194.99 and 212.48±85.18 p < 0.03). The plasma glucose and the other lipid profiles did not change after vitamin E consumption for 2 months. Conclusion: We need more research to establish beneficial effect of vitamin E intake in type 2 diabetic patients.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Alpha-Tochoferol, Type 2 Diabetes, Lipid, Glycemic Control

نویسندگان مقاله زهره مظلوم | z. Mazloom


زهرا موسوی شیرازی فرد | Z. Moosavi Sh.F


سکینه شب بیدار | S. Shabbidar


کامران آقا صادقی | K. Aghasadeghi


عبدالرضا رجایی فرد | AR. Rajae F



نشانی اینترنتی http://hms.gmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-171&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2739/article-2739-2201803.doc
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده پزشکی داخلی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات