، جلد ۱۳، شماره ۳، صفحات ۲۵-۳۲

عنوان فارسی بررسی کیفیت فیزیکی و شیمیایی آب شرب شهر گناباد در فصول بهار و تابستان سال ۱۳۸۶
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: آب کافی و با کیفیت مطلوب برای ادامه حیات بشر ضروری است. توسعه بهداشت و حفاظت از محیط زیست همواره به تامین آب سالم وابسته است. از آغاز تمدن بشری انسانها همواره در ساحل رودخانه ها، کنار دریاچه ها یا چشمه های طبیعی ساکن شده اند. در پیشگیری بسیاری از بیماریها مانند اسهال، وبا، تیفوئید و پارا تیفوئید، هپاتیت عفونی و اسهال آمیبی و باسیلی، آب سالم و بهداشتی حائز اهمیت بالایی است. تا زمانی که علوم بیولوژیکی، شیمیایی و پزشکی توسعه نیافته بودند و روشهایی برای تعیین کیفیت آب و آگاهی از اثرات آن بر روی سلامت بشر ابداع نگردیده بود، انسانهای اولیه تنها از طریق حواس فیزیکی نظیر بینایی، چشایی و بویایی کیفیت آب را می سنجیدند. هدف از انجام این طرح پی بردن به مقادیر پارامترهای فیزیکی و شیمیایی آب شرب گناباد بوده که در نهایت با استانداردهای ملی و جهانی مقایسه می شوند. روش تحقیق: در این طرح برای اندازه گیری پارامترهای مورد سنجش از روشهای استاندارد استفاده گردید. برای اندازه گیری کدورت، هدایت الکتریکی، PH و TDS به ترتیب از دستگاههای کدورت سنج، C متر، PH متر و فور استفاده شد. برای تعیین میزان سختی آب از روش تیتراسیون و برای تعیین مقدار کلر آب از روش DPD استفاده شد. یافته ها: میانگین پارامترهای اندازه گیری شده بدین شرح می باشد: ppm57/0 = کلر ، 56/7= P، µS/cm 36/1840= C، U33/0 = کدورت، CaCO3 mg/lit 6/268 = سختی و mg/lit 65/ 901 = TDS. نتیجه گیری: نتایج نشان می دهد که اختلاف آماری معنی داری بین مقادیر این پارامترها با مقادیر استاندارد ملی و جهانی وجود ندارد؛ ولی بین مقادیر کلر و PH در فصل بهار و تابستان اختلاف معنی داری وجود داشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله گناباد، آب شرب، کیفیت فیزیکی، کیفیت شیمیایی

عنوان انگلیسی The survey of physical and chemical quality of Gonabad drinking water in spring and summer of 1386
چکیده انگلیسی مقاله Background and Aim: Enough water with proper quality is necessary for life. Health promotion and environment guarding is dependent on providing fresh water. Human civilization has been started near the rivers, seaside or natural fountains. Fresh and healthy water is very important in preventing most of diseases such as: Diarrhea, Cholera, Typhoid, Paratyphoid, Infectious hepatitis, Ameba and bacillus diarrhea. The people of old times evaluate the water quality only through physical senses such as: vision, taste and smelling. Because no methods and techniques were found for determination of water quality and its effects on human health biological, chemical and medical sciences were developed. We entered to determining chemical and physical parameters of Gonabad drinking water to be compared finally with national and world standards. Materials and Methods: To evaluate the strategic parameter in the study, the standard methods were used. for Turbidity , EC and pH measuring turbidity meter , EC meter and PH meter sets were used, Oven was used for TDS (Total Dissolved Solids) ,Hardness was measured by titration method and residual Chlorine was also measured by DPD method. Results: The measured parameters average were such as the followings: residual Chlorine =0.57 ppm, EC= 1840.36 µmho/cm, PH= 7.56, Hardness=268.6 mg/lit, Turbidity= 0.33 NTU and TDS= 901.65 mg/l Conclusion: Statistical analysis doesn't show a meaningful difference between the parameters with standard parameters. There is a significant difference between Chlore parameter in spring and summer time. It seems that this difference is due to Gonabad hot climate in the summer (desert area). There was a significant difference between PH in spring and summer time, too.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Gonabad, Drinking water, Physical quality, Chemical quality

نویسندگان مقاله حسن کرامتی | H. Keramati


امیر حسی ن محوی | AH. Mahvi


لیلا عبدل نژاد | L. Abdulnezhad



نشانی اینترنتی http://hms.gmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-101&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2739/article-2739-2201838.doc
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده پزشکی داخلی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات