، جلد ۱۲، شماره ۲، صفحات ۵۰-۵۴

عنوان فارسی تأثیر نوع و مدت دریافت آب بر روی کاهش فشار خون در مردان مبتلا به پرفشاری خون
چکیده فارسی مقاله چکیده زمینه و هدف: پرفشاری خون، سومین عامل خطر در مثلث مرگ ناشی از بیماریهای قلبی- عروقی در کنار بالا بودن LDL-c و سیگار عنوان شده است. مطالعات مختلف جمعیت‌شناختی، ارتباط مشخصی را بین انواع آب آشامیدنی و بروز بیماریهای قلبی- عروقی و فشارخون نشان می‌دهند. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان تأثیر نوع و مدت مصرف آب بر روی فشار خون مردان مبتلا به پرفشاری خون انجام شد. روش تحقیق: در این مطالعه که به صورت کارآزمایی بالینی انجام شد، 41 مرد مبتلا به پرفشاری خون با میانگین سنی 848 سال به طور تصادفی در دو گروه قرار گرفتند و بر اساس سن، شاخص توده بدنی، نسبت دور کمر به دور باسن، نوع و دوز داروهای مصرفی، سیگار و مدت ابتلا به بیماری پرفشاری خون، با هم مشابه‌سازی شدند. به هر گروه به ترتیب روزانه 2 لیتر آب معدنی چشمه دماوند (گروه آزمون) و آب آشامیدنی شهر تهران (گروه شاهد) به مدت 8 هفته داده شد. در شروع، هفته‌های چهارم و هشتم مطالعه، فشارخون آنها اندازه‌گیری شد و یادآمد 24 ساعته خوراک از افراد هر دو گروه نیز گردآوری و ارزیابی گردید. داده‌ها با استفاده از آزمونهای آماری t، Wilcoxon و Mann-Whitney در سطح معنی‌داری 05/0P مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته‌ها: میانگین فشار خون سیستولیک در هفته چهارم و هشتم نسبت به شروع مطالعه، در گروه آزمون به ترتیب 5/13% و 5/21% و در گروه شاهد 6/5% و و 15% کاهش نشان داد که در هر دو مقطع زمانی از نظر آماری معنی‌دار بود (001/0=P). میانگین فشار خون دیاستولیک نیز در هفته چهارم و هشتم نسبت به شروع مطالعه، در گروه آزمون به ترتیب 3/11% و 61/17% و در گروه شاهد 3% و 47/16% کاهش نشان داد که در هر دو مقطع زمانی از نظر آماری معنی‌دار بود (001/0=P). تفاوت بین دو گروه اول و دوم در هفته چهارم معنی‌دار بود (05/0P<) ولی در هفته هشتم معنی‌دار نبود. این کاهش در هفته چهارم در گروه آزمون بیشتر بود. نتیجه‌گیری: نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که آب بر کاهش فشار خون در مبتلایان به پرفشاری خون مؤثر است و می‌تواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی- عروقی را کاهش دهد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پرفشاری خون (هیپرتانسیون)، آب، نوع، مدت زمان، مردان

عنوان انگلیسی Influence of the type and duration of water intake on blood pressure in hypertensive men
چکیده انگلیسی مقاله Abstract Background and Aim: Epidemiological studies have been revealed that there is a relationship between hardness of water and prevalence of CVD. Therefore this study has been planned to determine the influence of local mineral water on blood pressure in hypertensive men. Materials and Methods: In this cross sectional study, 41 middle age men with hypertension (488) were matched based on age, BMI, WHR, drug, smoking, and duration of the disease and randomly selected in a First and second groups. Respectively, mineral and usual tap waters were given to first and second groups 2 liters per day for 8 weeks. Blood pressures of subjects were calculated by barometer at the 1st, 4th and 8th weeks of experiment. Wilcoxon, Mann-Whiney and t-test were used for statistical analysis of the results. Dietary intakes of subjects were determined by using 24 hours recall questionnaire at the 1st, 4th and 8th weeks of the experiment and were analyzed by Nutritionist III program, which is modified with Iranian Food Data Bank. Results: The mean SBP in first and second groups were after 4 weeks 131.09.98 and 136.18.65 mmHg, respectively. The experiment has showed a significant reduction in 4th week 13.53% in first and 5.64% in second groups (P=0.001). The difference between the groups were statistical significant (P< 0.05). SBP reduction in both groups did not show statistical significant after 8th weeks between the groups. The mean DBP in first and second groups were 85.756.34 and 92.624.07 mmHg, respectively after 4th week of experiment with a significant reduction of 11.3% in case and 3% in control groups (P=0.001). Also significant difference in DBP was seen at 4th week of the study between the groups (P< 0.05). DBP reduction in both groups did not show statistical significant difference after 8th weeks between the groups. Conclusion: According to the result, mineral spring water has a significant influence on reducing blood pressure after 4 weeks in comparison with tap water, which it could be leading to lower risk of CVD.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Hypertension, Water, Type, Duration, Men

نویسندگان مقاله اکرم کوشکی | A. Kooshki


آزاده امین‌پور | A. Aminpour


مهین آذر | M. Azar



نشانی اینترنتی http://hms.gmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-16&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2739/article-2739-2201892.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده علوم پایه پزشکی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات