|
، جلد ۱۱، شماره ۱، صفحات ۳۴-۳۷
|
|
|
عنوان فارسی |
تأثیر وضعیت دریافت درشت مغذیها و ریزمغذیها روی فشار خون بیماران دیابتی نوع II در شهرستان سبزوار |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینه و هدف: پرفشاری خون یک بیماری شایع و خطرآفرین در دیابت است که 20-60% بیماران دیابتی را تحت تأثیر قرار میدهد و به نظر میرسد مواد مغذی مختلف بر روی فشار خون تأثیر داشته باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر وضعیت دریافت درشت مغذیها و ریزمغذیها بر روی فشار خون افراد مبتلا به دیابت نوع II انجام شد. روش بررسی: این مطالعه توصیفی- تحلیلی بر روی 92 بیمار دیابتی نوع II مراجعهکننده به کلینیک دیابت سبزوار که به صورت تصادفی انتخاب شدند، انجام گرفت. فشار خون توسط فشارسنج جیوهای در حالت نشسته اندازهگیری شد و مواد غذای مصرفی بیماران توسط پرسشنامه 24 ساعته خوراک و بسامد خوراک کسب گردید و با برنامه Food Processor آنالیز گردید و دریافت مواد مغذی هر فرد، تعیین گردید. اطلاعات جمعآوری شده با استفاده از نرمافزار آماری SPSS و آزمونهای آمار توصیفی و ضریب همبستگی پیرسون در سطح معنیداری 05/0P تجزیه و تحلیل شدند. یافتهها: میانگین سنی بیمار ان 13±53 سال و شاخص توده بدنی آنها (BMI) 82/4±98/26 بود. میانگین فشار خون سیستولیک بیماران 28/19±03/131 و فشار خون دیاستولیک 67/6±01/77 میلیمتر جیوه بود و شیوع هیپرتانسیون در آنها 3/29% بود. همبستگی مثبت معنیداری بین دریافت کلسترول، سدیم، B3،B5 و اسیدفولیک با فشار خون سیستولیک وجود داشت. همچنین همبستگی معکوس معنیداری بین میزان دریافت سلنیوم، روی و مس با فشار خون دیاستولیک وجود داشت. نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد که باید با افزایش آگاهی بیماران دیابتی و خانواده آنها در ایجاد عادات غذایی صحیح از طریق آموزش مداوم، از عوارض سوء پرفشاری خون روی دیابت و بار بهداشی آن کاست. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
پرفشاری خون، دیابت، درشت مغذیها، ریزمغذیها |
|
عنوان انگلیسی |
The effect of intake of macro and micronutrients on the blood pressure of type II diabetic patients in Sabzevar |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background and Aim: Hypertension is a common and endangering disease in Diabetes, which affects 20% to 60% of diabetics. It seems that different nutrients affect blood pressure. This study is intended to examine the status of micro- and macronutrients intake and its effect on blood pressure in type II diabetics. Materials and Methods: 92 type II diabetic patients were randomly sampled from those who referred to Diabetes Clinical in Sabzevar, Iran. Their blood pressures were measured using Hg sphygmomanometer in sitting position, their nutritional intake were also recorded in a 24-hour questionnaire and Food recall. Data analyzed in food processor for each patient. The obtained data were statistically analyzed in SPSS using descriptive statistics and Pearson correlation coefficient Results: The patients mean age was 53±13 years their BMI was 26.98±4.82 mean systolic BP was 131. 03±19.28 and diastolic BP 77.01±6.67 mm/hg. Hypertension prevalence was 29.3% in subjects. Significant positive correlation was observed to exist between systolic BP and the intake of cholesterol, sodium, B3 and B5 and folic acid. However a significant negative correlation existed between diastolic BP and the intake of selenium zinc and copper. Conclusion: The findings indicated that negative effect of hypertention on diabetes must be reduced by the enhancement of public knowledge of diabetics and their families as well as inducing proper eating habits through permanent educational programs. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Hypertension, Diabetes, Macronutrient, Micronutrient |
|
نویسندگان مقاله |
اکرم کوشکی | A. Kooshki
مهدی گل افروز | M. Gol Afrooz
|
|
نشانی اینترنتی |
http://hms.gmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-70&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2739/article-2739-2201935.doc |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
پزشکی داخلی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|