، جلد ۱۰، شماره ۱، صفحات ۴۲-۴۶

عنوان فارسی بررسی میزان آلودگی باکتریایی بستنی‌های سنتی شهرستان مشهد
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: شیرخام و فرآورده‌های آن به دلیل کامل بودن و سهولت آلودگی منشأ برخی از بیماریهای مهم تغذیه‌ای هستند. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی کیفیت بهداشتی بستنی‌های سنتی مصرفی از نظر آلودگی انجام گردید. روش بررسی: در این مطالعه مقطعی، به طور تصادفی تعداد 100 نمونه بستنی سنتی از مراکز تولید و توزیع این فرآورده، از مناطق مختلف شهر مشهد جمع‌آوری و به منظور بررسی میزان آلودگی باکتریایی مورد آزمایش قرار گرفتند. اطلاعات جمع‌آوری شده با استفاده از آنالیز واریانس و بر حسب فصل و منطقه مورد تحلیل قرار گرفتند. یافته‌ها: 91% از نمونه‌ها دارای آلودگی بیش از حد مجاز (gr/ 5 10×5 >) بودند. 84% از نمونه‌ها آلوده به باکتری‌های خانواده انتروباکتریاسه به میزان بیشتر از حد مجاز (gr/ 2 10>) و 67% از نمونه‌ها آلوده به استافیلوکوکوس آروئوس بیشتر از حد مجاز (gr/2 10>) بودند. اشریشیاکلی از 11 % نمونه‌ها جدا گردید؛ تمامی نمونه‌ها از نظر سالمونلا منفی بودند. نتیجه‌گیری: در صد بالایی از بستنی‌های سنتی از نظر کیفیت بهداشتی با استانداردهای موجود منطبق نبودند. پاستوریزاسیون مخلوط اولیه بستنی با اعمال حرارت کافی بر روی آن به منظور کنترل آلودگیهای اولیه به افزایش سطح کیفیت بهداشتی این فرآورده کمک می‌نماید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بستنی سنتی، آلودگی باکتریایی، مشهد

عنوان انگلیسی The survey on the bacterial contamination of traditional ice cream produced in Mashhad city
چکیده انگلیسی مقاله Background and Aim: The fresh milk and its products are the cause of some nutritional diseases due to their perfection and the ease of being infected. This study was carried out to examine the quality of traditional ice cream being consumed. Materials and Methods: In this cross-sectional study 100 samples of traditional ice cream were randomly selected from different area of Mashhad city and test for bacterial contamination. The data were analyzed according to season and area. Results: The result shows, that %91 of the samples were contaminated higher than standard level (5×105 cpu/gr).84% of the samples were contaminated higher than standard level (>102 cpu/gr) with Entrobacteriacea. 67% the samples contained more than 102/gr of staphylococcus aurous. Escheria coli were isolated from 11% of the samples. No salmonella was isolated from samples. Conclusion: A high percentage of the traditional ice cream was not accordance with the current standards regarding the hygienic quality. It seems that pasteurizing the primary mixture of ice cream through sufficient temperature in order to control the primary infection helps to increase the quality of this product.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Traditional ice cream, Bacterial contamination, Mashhad

نویسندگان مقاله حسین مختاریان دلوئی | H. Mokhtarian


محمد محسن‌زاده | M. Mohsenzadeh


محمد خضری | M. Khezri



نشانی اینترنتی http://hms.gmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-109&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2739/article-2739-2201966.doc
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده پزشکی داخلی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات