Iranian Journal of Veterinary Medicine، جلد ۱۴، شماره ۲، صفحات ۱۵۹-۱۶۵

عنوان فارسی بررسی غلظت ید محصولات لبنی ایران و سهم آن در تامین نیاز مصرفکنندگان
چکیده فارسی مقاله زمینهمطالعه: امروزه شیر به‌عنوان منبع مهمی برای تأمین نیاز ید روزانه گروه‌های مختلف سنی در برخی کشورها مطرح است اما در ایران اطلاعات زیادی در مورد غلظت ید شیر مصرفی موجود در بازار وجود ندارد. هدف: هدف از این مطالعه تعیین غلظت ید شیر مصرفی موجود در بازار و بررسی میزان سهم آن در تامین نیاز گروه های مختلف سنی افراد جامعه است. روشکار: در مرحله اول این مطالعه، از تانک حجمی شیر 10 گاوداری صنعتی (در دو منطقه گرمسیر و سردسیر استان تهران) نمونه برداری شد. در مرحله دوم نیز شش برند شیر پرمصرف بازار انتخاب و غلظت ید نمونه‌های بدست آمده به روش سندل کالتوف اندازه‌گیری شد. نتایج: شیر خام گاوداری‌­های مناطق سردسیر 3/24 ± 7/50 درصد ید کمتری نسبت به نمونه‌های شیر خام گاوداری‌های مناطق گرمسیر داشتند (05/0>P). شیر استریلیزه (0/111 ± 0/282 میکروگرم در هر لیتر) ید بیشتری نسبت به شیر خام (9/116 ± 3/224 میکروگرم در هر لیتر) داشت (05/0> P). محتوای چربی نمونه­‌های آزمایشی (شیرپرچرب یا کم چرب) اثری بر غلظت ید نداشت (05/0
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Iodine Concentration in Iranian Dairy Milk Products and Its Contribution to the Consumer’s Iodine Intake
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND:Due to the large proportion of iodine present in milk and dairy products, they have been one of the important sources of nutritional iodine in several countries. Information about variation in milk iodine concentration in Iran is limited. OBJECTIVES:The present study was conducted to determine the iodine concentration in Iranian milk and dairy milk products. METHODS: In the first step, 10 commercial dairy farms (five located in tropical and other located in cold region) were included in the study. In the second step, the iodine concentration of six samples of different milk products from the retail market was determined by Sandell-Kolthoff (acid-digestion) reaction. RESULTS: The average iodine concentration of milk samples from cold region was significantly lower (50.7 ± 24.3 %) than the iodine concentration of milk samples from the tropical region (P< 0.05). Sterilized milk (282.0 ± 111.0 µg/l) had higher and raw milk (224.3 ± 116.9 µg/l) had lower iodine concentration (P< 0.05). There was no effect of milk fat class (whole and semi-skimmed) on milk iodine concentration (P>0.05). CONCLUSIONS: Based on Iranian dairy product intake, raw, pasteurized and sterilized milk provides on average, 74.6, 84.6, 96.0 µg of iodine, approximately 29.8, 33.8, 37.6 % of the adult recommended dietary allowance for this nutrient, respectively.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Dairy cow, Human need, iodine, Milk, processing

نویسندگان مقاله Mohammad Reza Rezaei Ahvanooei |
Department of Animal and Poultry Sciences, College of Abouraihan, University of Tehran, Tehran, Iran

Mohammad Ali Norouzian |
Department of Animal and Poultry Sciences, College of Abouraihan, University of Tehran, Tehran, Iran

Mehdi Hedayati |
Cellular and Molecular Endocrine Research Center, Research Institute for Endocrine Sciences, Shahid Beheshti University of Medi- cal Sciences, Tehran, Iran


نشانی اینترنتی https://ijvm.ut.ac.ir/article_76804_365ddf814e2d48e237b0ba46e179d062.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/466/article-466-2466712.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات