Iranian Journal of Veterinary Medicine، جلد ۱۵، شماره ۱، صفحات ۹۳-۱۰۳

عنوان فارسی حداقل غلظت بازدارندگی عصاره فنولی و نشاسته مقاوم بر کلستریدیوم پرفرینجنس: مطالعه آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله < p >زمینه مطالعه: نقش کلستریدیم پرفرینجنس در ایجاد بیماری‌هایی که از طریق خوراک منتقل می‌شوند، مسئله مهمی است که در صنعت خوراک انسان و دام وجود دارد. افزایش نگرانی‌ها دربارۀ مقاومت آنتی‌ بیوتیکی انسان را وادار به یافتن جایگزین‌هایی برای آنتی‌بیوتیک‌ها کرده است. هدف: هدف از تحقیق حاضر بررسی فعالیت ضد میکروبی عصارۀ تفاله انگور، عصارۀ پوستۀ پسته و عصارۀ تفالۀ انار در حضور یا عدم حضور نشاسته مقاوم به‌عنوان پری بیوتیک بر کلستریدیوم پرفرینجنس بود. روش کار: برای این هدف، نشاسته مقاوم (فایبرسول 2) فراهم شده و عصارۀ تفالۀ انار، پوستۀ پسته و تفالۀ انار آماده شد. میزان فنول کل و تانن عصاره‌ها به ترتیب به‌وسیله روش فولین سیوکالتو و استاندارد اسید تانیک تعیین شد. فعالیت ضد میکروبی عصاره‌ها در ترکیب یا بدون نشاسته مقاوم با استفاده از روش حداقل غلظت بازدارندگی علیه باکتری کلستریدیوم پرفرینجنس ارزیابی شد. نتایج: نتایج نشان داد که 100 پی‌پی‌ام از عصارۀ پوستۀ پسته توانست به‌عنوان یک بازدارندۀ رشد برای کلستریدیوم پرفرینجنس عمل کند. نشاسته مقاوم به تنهایی قادر به ممانعت از رشد کلستریدیوم پرفرینجنس نبود. درحالی‌که 400 پی‌پی‌ام از مخلوط عصارۀ تفالۀ انگور و نشاستۀ مقاوم از رشد کلستریدیوم پرفرینجنس ممانعت کرد؛ در مقابل، عصارۀ پوستۀ انار در هر دو حالت بدون نشاسته مقاوم و در ترکیب با نشاسته مقاوم مانع رشد این باکتری نشد. از سویی دیگر، عصارۀ پوستۀ پسته در مخلوط با نشاسته مقاوم و بدون نشاسته مقاوم در مقایسه با سایر تیمارها نتوانست از رشد باکتری کلستریدیوم پرفرینجنس جلوگیری کند. نتیجه‌گیری نهایی: عصارۀ تفالۀ انگور در هر دو حالت، همراه با نشاسته مقاوم و بدون نشاسته مقاوم، توانست در ممانعت از رشد کلستریدیوم پرفرینجنس موثر باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Minimum Inhibitory Concentrations of Phenolic Extracts and Resistant Starch for Clostridium perfringens: In vitro Study
چکیده انگلیسی مقاله < p>BACKGROUND: Clostridium perfringens, as a bacterial agent causing foodborne illnesses, is of great importance in thefood industry. On the other hand, the increasing concern of antibiotic resistance is forcing humans to find an alternative toantibiotics.OBJECTIVES: This study aimed to evaluate the antimicrobial activity of the extracts of grape pomace, pistachio peel,and pomegranate pomace against Clostridium perfringens (C. perfringens) in the presence or absence of resistant starch(RS) as a prebiotic.METHODS:The RS (Fibersol-2) was purchased, and the extracts of grape pomace, pistachio peel, and pomegranate pomacewere prepared. The total phenolic content and tannin of extracts were determined by Folin-Ciocalteu and standard tannic acidmethod, respectively. The antimicrobial activity of the extract with or without RS was evaluated using the minimum inhibitory concentration (MIC) against C. perfringens.RESULTS:Our findings showed that 100 ppm of pistachio peel extract could act as an inhibition factor against the growthof C. perfringens. The RS alone was not able to prevent C. perfringens growth. In contrast, 400 ppm dilution of RS+grapepomace extract could restrain C. perfringens growth. In contrast, the pomegranate pomace extract with and without RScould not inhibit its growth. On the other hand, the RS±pistachio peel extract could not prevent C. perfringens growth, incomparison with other treatments.CONCLUSIONS: We concluded that grape pomace extract, both with and without RS, effectively prevented C.perfringens growth.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Antimicrobial activity, Clostridium perfringens, phenolic compounds, Prebiotic, resistant starch

نویسندگان مقاله Samira Karamati Jabehdar |
Department of Animal Science, Faculty of Agriculture and Natural Resources, University of Mohaghegh Ardabili , Ardabil, Iran

Farzad Mirzaei Aghjehgheshlagh |
Department of Animal Science, Faculty of Agriculture and Natural Resources, University of Mohaghegh Ardabili , Ardabil, Iran

Bahman Navidshad |
Department of Animal Science, Faculty of Agriculture and Natural Resources, University of Mohaghegh Ardabili , Ardabil, Iran

Ali Mahdavi |
Department of Animal Science, Faculty of Veterinary Medicine, University of Semnan, Semnan, Iran

Hamid Staji |
Department of Pathobiology, Faculty of Veterinary Medicine, Semnan University, Semnan, Iran

Nemat Hedayat Evrigh |
Department of Animal Science, Faculty of Agriculture and Natural Resources, Mohaghegh Ardabili University, Ardabil, Iran


نشانی اینترنتی https://ijvm.ut.ac.ir/article_81070_d10d9f52bed059ae16d469da0cfbde5f.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات