Iranian Journal of Veterinary Medicine، جلد ۱۴، شماره ۴، صفحات ۳۷۲-۳۸۴

عنوان فارسی استفاده از کلم بروکلی (Brassica oleracea L. var. Italica) در مقایسه با اسید آسکوربیک بر کاهش سندرم افزایش فشار خون ریوی در جوجه‌های گوشتی
چکیده فارسی مقاله زمینه مطالعه: سندرم آسیت یکی از مهم‌ترین اختلالات متابولیکی در جوجه‌های گوشتی در حال رشد در سراسر جهان است. هدف: در این مطالعه، تاثیر کلم بروکلی در مقایسه با اسید آسکوربیک بر کنترل سندرم افزایش فشار خون ریوی در جوجه‌های گوشتی بررسی شد. روش کار: نمونه‌های سرمی، از 20 فرد مختلف در سه گروه زنبورداران، افراد آلرژیک و افراد سالم جمع‌آوری گردید. زهرهای زنبورعسل معمولی و وحشی اطراف شهر تهران جمع‌آوری شد. همچنین زهرهای تجاری زنبورعسل (مستخرج از آپیس ملیفرا)وزنبورهای وحشی(مستخرجاز پولیستس و وسپولا) از کشور فرانسه خریداری گردید. ایمونوبلات با استفاده از آنتی‌بادی‌های ضدایمونوگلوبولین G انسان و ضدایمونوگلوبولین E انسان کونژوگه شده با HRP انجام شد. نتایج: عملکرد رشد هر چند در تیمارها بهبود یافت ولی از نظر آماری معنی دار نبود. نسبت RV/TV در گروه‌های اسید آسکوربیک و بروکلی کمتر از کنترل بود که این اختلاف در گروه‌های اسید آسکوربیک و بروکلی 1% معنی‌داری بود (05/0≥p < /em>). نسبت H/L در تیمارهای آزمایشی نسبت به کنترل کاهش داشت (05/0≥p < /em>). میزان نیتریک اکساید و HDL-C سرم در هر دو سطح بروکلی افزایش یافت. (05/0≥p < /em>). اما LDL-C و تری‌گلیسرید در هر دو سطح بروکلی کاهش معنی‌دار داشت (05/0≥p < /em>). میزان مالون‌دی‌آلدهید و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی تام سرم به ترتیب در تمامی تیمارها نسبت به کنترل پایین‌تر و بالاتر و از نظر آماری معنی‌داری بود (05/0≥p < /em>). در سایر شاخص‌های اندازه‌گیری شده تغییر معنی‌داری مشاهده نشد. نتیجه‌گیری نهایی: مطالعه حاضر نشان داد که افزودن پودر کلم بروکلی به جیره جوجه‌های گوشتی با بهبود شاخص‌های آنتی‌اکسیدانی و افزایش نیتریک‌اکساید، کاهش نسبت RV/TV، فشار خون، چربی خون و تلفات می‌تواند در پیشگیری از سندرم افزایش فشار خون ریوی موثر باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Use of Broccoli (Brassica oleracea L. var. Italica) in Comparison to AscorbicAcid to Decrease Pulmonary Hypertension Syndrome in Broiler Chickens
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND: Ascites syndrome is one of the most important metabolic disorders in growing broiler chickens world-wide. OBJECTIVES: This study investigated the effect of broccoli in comparison to ascorbic acid on controlling pulmonary hypertension syndrome (PHS) in broiler chickens. METHODS: A total of 144 one-day old chicks were randomly divided into four groups. Each group included 36 chicks with three replicates of 12 birds. Experimental treatments were control, ascorbic acid (500 mg/kg dietary), and two levels of broc-coli (0.5% and 1% dietary broccoli powder). Growth performance, hematocrit or packed cell volume (PCV), heterophil to lymphocyte (H:L) ratio, right ventricle to total ventricle weight ratio (RV:TV), serum biochemical factors, lipid peroxidation, total antioxidant capacity, as well as humoral and cellular immune responses were evaluated. RESULTS: Growth performance parameters improved in experimental treatments compared to control, even though it was not statistically significant. The RV:TV ratio in treatment groups was lower than control, and it was significant in ascorbic acid and broccoli 1% (p ≤0.05). H:L ratio decreased in treatment groups than control (p ≤0.05). Nitric oxide and HDL-C levels increased at both broccoli levels than control (p ≤0.05), but LDL-C and triglyceride levels decreased (p ≤0.05). Serum malondialdehyde (MDA) and total antioxidant capacity were lower and higher in treatment groups than control, respectively (p ≤0.05). There were no significant changes in other parameters. CONCLUSIONS: This research showed that addition of broccoli to the diet of broiler chickens, through improving anti-oxidant parameters, increasing serum nitric oxide levels, and decreasing blood pressure, blood lipids, RV:TV ratio, and mortality, could be effective to prevent PHS.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله ascites, Ascorbic acid, Broccoli, Broiler Chicken, syndrome

نویسندگان مقاله Milad Babaahmadi Milani |
Department of Clinical Sciences, Faculty of Veterinary Medicine, Shahrekord University, Shahrekord, Iran

Abdol Karim Zamani Moghaddam |
Department of Clinical Sciences, Faculty of Veterinary Medicine, Shahrekord University, Shahrekord, Iran

Zahra Khosravi |
Department of Food Hygiene and Quality Control, Faculty of Veterinary Medicine, Shahrekord University, Shahrekord, Iran;

Abdolnaser Mohebi |
Department of Clinical Sciences, Faculty of Veterinary Medicine, Shahrekord University, Shahrekord, Iran


نشانی اینترنتی https://ijvm.ut.ac.ir/article_80243_4a0f10f28a37edaaf1bcc8f39b65a1a2.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات