|
Iranian Journal of Veterinary Medicine، جلد ۱۴، شماره ۴، صفحات ۳۷۲-۳۸۴
|
|
|
عنوان فارسی |
استفاده از کلم بروکلی (Brassica oleracea L. var. Italica) در مقایسه با اسید آسکوربیک بر کاهش سندرم افزایش فشار خون ریوی در جوجههای گوشتی |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینه مطالعه: سندرم آسیت یکی از مهمترین اختلالات متابولیکی در جوجههای گوشتی در حال رشد در سراسر جهان است. هدف: در این مطالعه، تاثیر کلم بروکلی در مقایسه با اسید آسکوربیک بر کنترل سندرم افزایش فشار خون ریوی در جوجههای گوشتی بررسی شد. روش کار: نمونههای سرمی، از 20 فرد مختلف در سه گروه زنبورداران، افراد آلرژیک و افراد سالم جمعآوری گردید. زهرهای زنبورعسل معمولی و وحشی اطراف شهر تهران جمعآوری شد. همچنین زهرهای تجاری زنبورعسل (مستخرج از آپیس ملیفرا)وزنبورهای وحشی(مستخرجاز پولیستس و وسپولا) از کشور فرانسه خریداری گردید. ایمونوبلات با استفاده از آنتیبادیهای ضدایمونوگلوبولین G انسان و ضدایمونوگلوبولین E انسان کونژوگه شده با HRP انجام شد. نتایج: عملکرد رشد هر چند در تیمارها بهبود یافت ولی از نظر آماری معنی دار نبود. نسبت RV/TV در گروههای اسید آسکوربیک و بروکلی کمتر از کنترل بود که این اختلاف در گروههای اسید آسکوربیک و بروکلی 1% معنیداری بود (05/0≥p < /em>). نسبت H/L در تیمارهای آزمایشی نسبت به کنترل کاهش داشت (05/0≥p < /em>). میزان نیتریک اکساید و HDL-C سرم در هر دو سطح بروکلی افزایش یافت. (05/0≥p < /em>). اما LDL-C و تریگلیسرید در هر دو سطح بروکلی کاهش معنیدار داشت (05/0≥p < /em>). میزان مالوندیآلدهید و ظرفیت آنتیاکسیدانی تام سرم به ترتیب در تمامی تیمارها نسبت به کنترل پایینتر و بالاتر و از نظر آماری معنیداری بود (05/0≥p < /em>). در سایر شاخصهای اندازهگیری شده تغییر معنیداری مشاهده نشد. نتیجهگیری نهایی: مطالعه حاضر نشان داد که افزودن پودر کلم بروکلی به جیره جوجههای گوشتی با بهبود شاخصهای آنتیاکسیدانی و افزایش نیتریکاکساید، کاهش نسبت RV/TV، فشار خون، چربی خون و تلفات میتواند در پیشگیری از سندرم افزایش فشار خون ریوی موثر باشد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Use of Broccoli (Brassica oleracea L. var. Italica) in Comparison to AscorbicAcid to Decrease Pulmonary Hypertension Syndrome in Broiler Chickens |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
BACKGROUND: Ascites syndrome is one of the most important metabolic disorders in growing broiler chickens world-wide. OBJECTIVES: This study investigated the effect of broccoli in comparison to ascorbic acid on controlling pulmonary hypertension syndrome (PHS) in broiler chickens. METHODS: A total of 144 one-day old chicks were randomly divided into four groups. Each group included 36 chicks with three replicates of 12 birds. Experimental treatments were control, ascorbic acid (500 mg/kg dietary), and two levels of broc-coli (0.5% and 1% dietary broccoli powder). Growth performance, hematocrit or packed cell volume (PCV), heterophil to lymphocyte (H:L) ratio, right ventricle to total ventricle weight ratio (RV:TV), serum biochemical factors, lipid peroxidation, total antioxidant capacity, as well as humoral and cellular immune responses were evaluated. RESULTS: Growth performance parameters improved in experimental treatments compared to control, even though it was not statistically significant. The RV:TV ratio in treatment groups was lower than control, and it was significant in ascorbic acid and broccoli 1% (p ≤0.05). H:L ratio decreased in treatment groups than control (p ≤0.05). Nitric oxide and HDL-C levels increased at both broccoli levels than control (p ≤0.05), but LDL-C and triglyceride levels decreased (p ≤0.05). Serum malondialdehyde (MDA) and total antioxidant capacity were lower and higher in treatment groups than control, respectively (p ≤0.05). There were no significant changes in other parameters. CONCLUSIONS: This research showed that addition of broccoli to the diet of broiler chickens, through improving anti-oxidant parameters, increasing serum nitric oxide levels, and decreasing blood pressure, blood lipids, RV:TV ratio, and mortality, could be effective to prevent PHS. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
ascites, Ascorbic acid, Broccoli, Broiler Chicken, syndrome |
|
نویسندگان مقاله |
Milad Babaahmadi Milani | Department of Clinical Sciences, Faculty of Veterinary Medicine, Shahrekord University, Shahrekord, Iran
Abdol Karim Zamani Moghaddam | Department of Clinical Sciences, Faculty of Veterinary Medicine, Shahrekord University, Shahrekord, Iran
Zahra Khosravi | Department of Food Hygiene and Quality Control, Faculty of Veterinary Medicine, Shahrekord University, Shahrekord, Iran;
Abdolnaser Mohebi | Department of Clinical Sciences, Faculty of Veterinary Medicine, Shahrekord University, Shahrekord, Iran
|
|
نشانی اینترنتی |
https://ijvm.ut.ac.ir/article_80243_4a0f10f28a37edaaf1bcc8f39b65a1a2.pdf |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
en |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|