مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان، جلد ۳۱، شماره ۴، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی بهینه سازی مقادیر سوربیتول و زانتان گام در فرمولاسیون پودر آماده برای تهیه سوسپانسیون مایکوفنولات موفتیل
چکیده فارسی مقاله زمینه: مایکوفنولات موفتیل داروی تضعیف کننده سیستم ایمنی در درمان انواع بیماری‌های کلیوی و پیوند اعضا است. طی مطالعات اولیه و تعیین محدوده غلظتی مواد جانبی، اهمیت تاثیر میزان زانتان گام و سوربیتول در کیفیت و پایداری ماده موثره مشخص گردید.  هدف: هدف این مطالعه بهینه سازی مقادیر مواد مذکور با استفاده از روش داده های تجربی Experimental Design بود تا با کمترین میزان طراحی آزمایش به بهترین نتیجه دست یابیم.  روش‌ها: روش Central Composite Design برای تهیه فرمولاسیون ها استفاده شد. مقادیر زانتان گام و سوربیتول به عنوان متغیرهای مستقل و حجم سدیمانتاسیون (میزان فاکتور F)، مقدار ماده موثره پس از تهیه و پس از 3 ماه نگهداری در دمای 45 درجه سانتی گراد به عنوان متغیرهای وابسته بودند. پس از تهیه فرمولاسیون ها به روش گرانولاسیون مرطوب، آزمون کروماتوگرافی و تعیین فاکتور F انجام شد. یافته‌ها: آنالیز پاسخ ها مبین معنی دار بودن افزایش میزان زانتان گام تا 75 میلی گرم، در افزایش پایداری فیزیکی و نیز محافظت ماده موثره دارو، تا 98 درصد،پس از 3 ماه نگهداری بود. افزایش مقدار سوربیتول از 10 گرم تا 25 گرم، نقش معنی داری در بهبود خواص مذکور نداشت. نمونه بهینه حاوی 16.69 گرم سوربیتول و 68.81 میلی گرم زانتان گام با خطای پیش بینی کمتر از 5 درصد بود. نتیجه‌گیری: روش داده های تجربی در این مطالعه به خوبی مقادیر دو ماده جانبی تعیین کننده کیفیت نهایی فرآورده را بهینه سازی نمود. حد بیشینه زانتان گام و محدوده میانی سوربیتول در ایجاد فرآورده مطلوب پیشنهاد می گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله مایکوفنولات موفتیل، سوسپانسیون، زانتان گام، سوربیتول، بهینه سازی، پایداری فیزیکوشیمیایی

عنوان انگلیسی Optimization of Xanthan Gum and Sorbitol Levels in the Mycophenolate Mofetil Powder for Oral Suspension
چکیده انگلیسی مقاله Background: Mycophenolate mofetil as an immunosuppressive agent is widely administered in patients with kidney disorders and following organ transplantation. The amounts of xanthan gum and sorbitol, as two excipients of mycophenolate mofetil, are influential on the final quality and stability of the suspension. Objective: In this experimental study, we aim to optimize the levels of xanthan gum and sorbitol in the Mycophenolate mofetil powder. Methods: A Central composite design was used to prepare the formulations. The amounts of xanthan gum and sorbitol were considered as independent variables while the sedimentation volume (F value) and concentration of active pharmaceutical ingredient (API) after preparation and after 3 months of storage at 45 ͦC were considered as dependent variables. The samples were prepared through wet granulation process. Chromatography analysis and determination of F value and API were then performed. Results: Analysis of variance showed that the increase in the amounts of xanthan up to 75 mg provided higher F value and better protection of API after 3 months by 98%, while the increase of sorbitol from 10 to 25 g had no significant effect on these variables. Optimized sample composed of 16.69 g sorbitol and 68.81 mg xanthan gum. Predicted error was desirably less than 5%. Conclusion:  The proposed formulation of mycophenolate mofetil powder for oral suspension with optimum amounts of xanthan gum and sorbitol has good stability. High level of xanthan gum and moderate level of sorbitol are recommended for preparing an optimal product.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Mycophenolate Mofetil, Suspension, Xanthan gum, Sorbitol, Optimization, Physicochemical Stability

نویسندگان مقاله امین عمرانی | Amin Umrani


هما فقیهی | Homa Faghihi


زهره محمدی | Zohreh Mohammadi


پرستو میرزابیگی | Parastoo Mirzabeigi


حامد منتظری قدس | Hamed Montazeri Ghods


علی رستگاری | Ali Rastegari



نشانی اینترنتی http://journal.gums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2014-2&slc_lang=other&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده other
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات