|
|
، جلد ۲۳، شماره ۶، صفحات ۷۸۶-۸۰۵
|
|
|
| عنوان فارسی |
لاکتوکوکوس نوترکیب: رهیافتی نوین برای دستیابی به واکسنهای دهانی |
|
| چکیده فارسی مقاله |
زمینه و هدف: لاکتوکوکوس لاکتیس جزو گروه باکتریهای لاکتیک اسید، گرم مثبت، بیهوازی اختیاری، غیراسپورزا و غیرمتحرک است. اهداف این مطالعه مروری، معرفی باکتریهای زنده لاکیتک اسید؛ به ویژه لاکتوکوکوس لاکتیس غیربیماریزا، غیرتهاجمی و ایمن، بررسی محاسن، محدودیتهای استفاده از واکسنهای مبتنی بر لاکتوکوکوس لاکتیس نوترکیب، بررسی مطالعات انجامشده در زمینه واکسن دهانی مبتنی بر آنها، روشهای ارتقای واکسن و چشماندازهای آینده به عنوان یک استراتژی امیدبخش جهت تولید واکسن و پیشگیری از بروز برخی بیماریهای عفونی است. مواد و روش ها: در این مقاله، 62 مقاله مرتبط با لاکتوکوکوس و کاربرد گسترده آن در زمینه تولید واکسن دهانی، در فاصله سالهای 1998 تا 2020 از طریق پایگاههای جستوجوی مقالات از پایگاههای اطلاعاتی گوگل اسکالر، پابمِد و اسکوپوس جمعآوری شد. ملاحظات اخلاقی: این مقاله توسط کمیته تحقیقات اخلاقی دانشگاه علومپزشکی اراک با شماره 1396/99 تأیید شده است. یافته ها: لاکتوکوکوس لاکتیس به عنوان یک میکروارگانیسم ایمن (GRAS) با قابلیت استفاده گسترده در صنایع غذایی محسوب میشود. لاکتوکوکوس لاکتیس نوترکیب زنده به عنوان «داروی زیستی» به صورت تجویز خوراکی به عنوان یکی از واکسنهای زنده بیانکننده آنتیژنهای ویروسی و باکتریایی است. نتیجه گیری: وکتورهای مبتنی بر لاکتوکوکوسهای نوترکیب میتوانند جایگزین مناسبی برای واکسنهای سویههای ضعیفشده باشند و میتوان به عنوان میزبانی از نوع درجه غذایی و ایمن برای تولید محصولات مورد نظر انسانی نسبت به سایر سیستمهای تولید در نظر گرفت. همچنین پتانسیل بالایی برای تحویل واکسنها، بهخصوص از طریق روشهای مخاطی جهت پیشگیری یا درمان برخی بیماریها دارد. |
|
| کلیدواژههای فارسی مقاله |
ایمنی، لاکتوکوکوس لاکتیس، مخاطی، واکسن |
|
| عنوان انگلیسی |
Recombinant Lactococcus, a New Approach to Oral Vaccines |
|
| چکیده انگلیسی مقاله |
Background and Aim: The genus of Lactococcus lactis belonging to the Lactic Acid Bacteria (LAB) group, is a gram-positive, faculative anaerobic, non-spore-forming, and non-motile bacterium. The present study aimed to introduce LAB, especially non-pathogenic, non-invasive, and safe Lactococcus lactis. Accordingly, we examined the previous studies concerning the advantages, limitations, promotion methods, and future prospects of oral vaccines based on this bacterium. This is because it is a potentially promising strategy for the vaccine production and prevention of some infectious diseases. Methods & Materials: In this review article, 62 studies related to Lactococcus lactis and its application in producing oral vaccines were collected through searching databases, such as PubMed, Google Scholar, Scopus published from 1981 to 2020. Ethical Considerations This article was approved by the Ethical Research Committee of Arak University of Medical Sciences with the number 1396/99. Results: Lactococcus lactis, as a safe microorganism, is widely used in the food industry. Live recombinant Lactococcus lactis as a "biologic drug" is orally administered as one of the live vaccines expressing viral and bacterial antigens. Conclusion: Recombinant Lactococcus-based vector can be suitable substitutes for live attenuated vaccines. Moreover, it can be a safe and food-grade host for manufacturing the desired products of human consumption over other systems. It also presents a high potential for vaccine delivery, especially through mucosal methods to prevent or treat certain diseases. |
|
| کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Immunity, Lactococcus lactis, Mucosal, Vaccine |
|
| نویسندگان مقاله |
مرضیه رضایی | Marzieh Rezaei Department of Cell & Molecular Biology and Microbiology, Faculty of Science and Biotechnology, University of Isfahan, Isfahan, Iran. گروه سلولی مولکولی و میکروبیولوژی، دانشکده علوم و فناوریهای زیستی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران.
محمد ربانی خوراسگانی | Mohammad Rabbani Khorasgani Department of Cell & Molecular Biology and Microbiology, Faculty of Science and Biotechnology, University of Isfahan, Isfahan, Iran. گروه سلولی مولکولی و میکروبیولوژی، دانشکده علوم و فناوریهای زیستی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران.
محمدرضا علیرمایی | Mohammad Reza Aliramaei Department of Cell & Molecular Biology and Microbiology, Faculty of Science and Biotechnology, University of Isfahan, Isfahan, Iran. گروه سلولی مولکولی و میکروبیولوژی، دانشکده علوم و فناوریهای زیستی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران.
|
|
| نشانی اینترنتی |
http://jams.arakmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-5030-3&slc_lang=fa&sid=1 |
| فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
| کد مقاله (doi) |
|
| زبان مقاله منتشر شده |
fa |
| موضوعات مقاله منتشر شده |
علوم پایه |
| نوع مقاله منتشر شده |
مقاله مروری |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|