، جلد ۲۳، شماره ۱، صفحات ۷۲-۸۱

عنوان فارسی بررسی مقایسه‌ای سطح پریوستین در بزاق و مایع شیار لثه‌ایِ افراد مبتلا به پریودنتیت مزمن و افراد سالم
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: پریوستین به عنوان یک پروتئین ضروری در تکامل بافت‌های مختلف در بدن عمل می‌کند و همچنین دارای نقش کلیدی در بافت‌های حمایت‌کننده دندان ازجمله لیگامان پریودنتال است.تاکنون تأثیر وجود التهاب بر کاهش میزان پریوستین در برخی از مطالعات نشان داده شده است. هدف از مطالعه حاضر بررسی و مقایسه مقادیر پریوستین موجود در بزاق و مایع شیار لثه‌ای افراد مبتلا به پریودنتیت مزمن با افراد سالم است. مواد و روش ها: در این مطالعه موردشاهدی همسان‌شده، 106 نفر (53 نفر در گروه مبتلا به پریودنتیت مزمن و 53 نفر در گروه سالم) پس از اخذ رضایت‌نامه کتبی آگاهانه وارد مطالعه شدند. همسان‌سازی بین دو گروه از نظر سن، جنس، وزن و شاخص توده بدنی انجام شد. نمونه‌های مایع شیار لثه‌ای و بزاق از شرکت‌کنندگان دریافت و سپس توسط الایزا بررسی شد. تجزیه‌وتحلیل آماری توسط نرم‌افزار 11.stata v صورت پذیرفت. ملاحظات اخلاقی: این مطالعه با کد اخلاق IR.ARAKMU.REC.1397.34 به تصویب کمیته اخلاق معاونت پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی اراک رسیده است. یافته‌ها: در این مطالعه سطوح پریوستین موجود در بزاق و مایع شیار لثه‌ای در افراد مبتلا به پریودنتیت مزمن به طور معنی‌داری از گروه افراد سالم پایین‌تر بود (0/001>P). همچنین مقادیر پریوستین بر اساس پارامترهای پریودنتال به طور معنی‌داری بین دو گروه مورد مطالعه متفاوت بود (0/001>P). نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه بین ابتلا به بیماری پریودنتیت مزمن و مقادیر پریوستین موجود در بزاق و مایع شیار لثه‌ای ارتباطی معنی‌دار وجود دارد؛ لذا پریوستین می‌تواند به عنوان یک بیومارکر احتمالی برای تشخیص زودرس و پیشگیری از پیشرفت  بیماری پریودنتیت مزمن در نظر گرفته شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پریودنتیت مزمن، پریوستین، بزاق، مایع شیارلثه‌ای

عنوان انگلیسی Comparison of Salivary and Gingival Crevicular Fluid Periostin Levels in Chronic Periodontitis Patients and Healthy Subjects
چکیده انگلیسی مقاله Background and Aim: Periostin acts as necessary protein in tissue development and has a key role in tooth-supporting tissues such as periodontal ligament. The effect of inflammation on reducing periostin level has been shown in some studies. The aim of this study was to compare the salivary and Gingival Crevicular Fluid (GCF) periostin levels in patients with chronic periodontitis and healthy peers. Methods & Materials: In this matched case-control study, 106 participants (53 patients with chronic periodontitis and 53 healthy controls) were studies after signing a informed consent form. They were matched for age, gender, weight, and Body Mass Index (BMI). The GCF and salivary samples were collected from all participants and were assessed using standard Enzyme-Linked Immunosorbent Assay (ELISA). The statistical analysis was conducted in Stata V. 11. Ethical Considerations: This study was approved by the Research Ethics Committee of Arak University of Medical Sciences (Code: IR.ARAKMU.REC.1397.34). Results: The salivary and GCF periostin levels was significantly lower in patients than in healthy subjects (P< 0.001). Moreover, the periostin levels was significantly different based on periodontal parameters (P< 0.001). Conclusion: There is association between the incidence of chronic periodontitis and salivary and GCF periostin levels. Hence, the periostin may act as a potential biomarker for the diagnosis  of chronic periodontitis and prevention of its progression.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Chronic periodontitis, Periostin, Gingival crevicular fluid, Saliva

نویسندگان مقاله فاطمه مومنی | Fatemeh Momeni
Student Research Center, Arak University Medical Sciences, Arak, Iran.
مرکز تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران.

افروز نخستین | Afrooz Nakhostin
School of Dentistry, Arak University of Medical Sciences, Arak, Iran.
گروه دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران.

مجتبی بیانی | Mojtaba Bayani
Department of Periodontics, Faculty of Dentistry, Arak University of Medical Sciences, Arak, Iran.
گروه پریودانتیکس، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران.


نشانی اینترنتی http://jams.arakmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-5710-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده علوم پایه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات