، جلد ۲۸، شماره ۱، صفحات ۲-۱۵

عنوان فارسی مروری بر نقش تغذیه در بیماری کرونا (کووید-۱۹)
چکیده فارسی مقاله در دوازده دسامبر سال 2019، کروناویروس سندرم حاد تنفسی 2 جدید در شهر ووهان چین ظاهر شد و باعث شیوع یک بیماری همه‌گیر سندرم حاد تنفسی در انسان شد (کووید-19). در 25 ژانویه سال 2021، طبق گزارش کووید-19 توسط دانشگاه جان هاپکینز، تعداد مرگ‌های کووید-19 در جهان بالغ بر دو میلیون نفر و تعداد موارد تأیید‌شده کووید-19 به بیش از صد میلیون نفر رسید. بیماری همه‌گیر کووید-19 تأثیر گسترده‌ای بر سلامت انسان گذاشته و باعث ایجاد تغییرات ناگهانی در شیوه زندگی انسان‌ها از طریق فاصله اجتماعی و قرنطینه در خانه، با عواقب اجتماعی و اقتصادی شده است. بهینه‌سازی بهداشت عمومی طی این بیماری همه‌گیر، نه‌تنها به دانش علوم‌پزشکی و بیولوژیکی، بلکه به همه علوم مرتبط با سبک زندگی، مطالعات اجتماعی و رفتاری، از‌ جمله عادات غذایی و سبک زندگی نیاز دارد. از‌ روش‌هایی که برای تقویت سیستم ایمنی در برابر ابتلا به انواع بیماری‌ها، از‌جمله ویروس کرونا می‌تواند بسیار حائز اهمیت باشد، اصلاح تغذیه و پیروی از الگوی صحیح رژیم غذایی است. در این مقاله، مروری کوتاه بر رابطه تغذیه و ویروس کرونا و همچنین نکات کلیدی برای افزایش سلامت تغذیه‌ای در این برهه از پاندمی کرونا آورده شده است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سندرم حاد تنفسی، کرونا ویروس، پاندمی، تغذیه، سلامت، رژیم غذایی

عنوان انگلیسی A Review of the Role of Nutrition During Sars-Cov-2 Infection (COVID-19)
چکیده انگلیسی مقاله On 12 December 2019, a new Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus-2 (Sars-Cov-2) was reported in Wuhan, China, causing the outbreak of Coronavirus Disease 2019 (COVID-19). On 25 January, 2021, the number of COVID-19 deaths worldwide reached 2 million and the number of confirmed cases reached more than 100 million. The COVID-19 pandemic has had a profound effect on human health and has caused sudden changes with social and economic consequences in human lifestyle due to social distancing and staying at home. Improving public health during this pandemic requires to have knowledge of medical and biological concepts, as well all concepts related to lifestyle and social and behavioral acts, including eating habits. One of the methods to strengthen the immune system against COVID-19 is to modify nutrition and have proper dieter regimen. This study aims to review the role of nutrition during the COVID-19 pandemic and present recommendations for improving nutritional health at this period.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Severe acute respiratory syndrome, Coronavirus, Pandemics, Nutrition, Health, Diet

نویسندگان مقاله رباب معصوم بگلو | Robab Masoum Beglou
University of Tabriz, Tabriz, Iran.
دانشگاه تبریز، تبریز، ایران.

نیر کریمی | Nayyer Karimi
Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, University of Tabriz, Tabriz, Iran.
گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران.

حسین صمدی کفیل | Hossein Samadi Kafil
Hematology and Oncology Research Center, Faculty of Medicine, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran.
مرکز تحقیقات هماتولوژی و انکولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم‌پزشکی تبریز، تبریز، ایران.


نشانی اینترنتی http://imtj.gmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3585-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده علوم پایه پزشکی
نوع مقاله منتشر شده مروری
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات