، جلد ۱۰، شماره ۲، صفحات ۱۰۶-۱۱۷

عنوان فارسی تاثیر هشت‌هفته تمرین هوازی فزاینده همراه با مصرف کپسایسین بر تغییرات بیان ژن PGC-۱α و UCP-۱ بافت چربی احشایی رت‌های ویستار چاق‌شده با رژیم
چکیده فارسی مقاله هدف: کاهش فعالیت بدنی همراه با رژیم‌های غذایی پرچرب (HFD) باعث چاقی می‌شود. تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که تغییر بافت چربی سفید (WAT) به قهوه‌ای باعث افزایش هزینه انرژی برای مقابله با چاقی می‌شود. هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثر تمرین هوازی فزاینده و کپسایسین بر بیان ژن گیرنده فعال‌کننده تکثیر پراکسیزوم‌-آلفا (PGC-1α) و پروتئین جفت نشده-1 (UCP-1) در موش‌های تغذیه‌شده با رژیم غذایی پرچرب است. روش ها: 40 سر موش صحرایی نر ویستار 5 هفته‌ای به مدت 8 هفته با رژیم غذایی نرمال (ND) (n=8) و (HFD) (n=32) تغذیه شدند. بعد از هشت‌هفته موش‌ها به 5 گروه: ND، HFD، رژیم غذایی پرچرب-تمرین (HFDT)، رژیم غذایی پرچرب-کپسایسین (HFDCap) و رژیم غذایی پرچرب-تمرین-کپسایسین (HFDTCap) تقسیم شدند. گروه‌های تمرین به مدت هشت‌هفته برنامه دویدن هوازی فزاینده را روی تردمیل انجام دادند. کپسایسین (mg/kg/day 4) یک بار در روز به صورت محلول با سالین با گاواژ خورانده شد. سطوح بیان ژنی PGC-1α و UCP-1 در VAT به روش Real-time PCR اندازه‌گیری شد. یافته ها: نتایج پژوهش حاضر نشان‌دهنده کاهش بیان PGC-1α و UCP-1 در گروه HFD نسبت به گروه ND بود. همچنین میزان بیان PGC-1α و  UCP-1در گروه‌های HFDT، HFDCap و HFDTCap نسبت به HFD افزایش معنی‌داری داشت. میزان بیان PGC-1α و UCP-1 در HFDTCap نیز نسبت به گروه‌های HFDT و HFDCap افزایش معنی‌داری داشت. نتیجه گیری: احتمالاً هشت‌هفته تمرین فزاینده همراه با مصرف کپسایسین با افزایش بیان PGC-1α و UCP-1 بر مسیر قهوه‌ای شدن بافت چربی احشایی موش‌های HFD مؤثر است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله فعالیت ورزشی، کپسایسین، رژیم غذایی، پر چرب، قهوه‌ای شدن بافت چربی

عنوان انگلیسی Effect of Eight Weeks of Aerobic Progressive Training with Capsaicin on Changes in PGC-1α and UPC-1 Expression in Visceral Adipose Tissue of Obese Rats With Diet
چکیده انگلیسی مقاله Objective: Decreased physical activity coupled with increased High‐Fat Diet (HFD) intake prompts obesity. Current research suggests that changing White Adipose Tissue (WAT) to brown promotes energy expenditure to counter obesity. The purpose of this study was to investigate the effects of aerobic Progressive training and Capsaicin (Cap) on Peroxisome proliferator-activated receptor gamma coactivator 1-alpha (PGC-1α) and Uncoupling protein-1 (UPC-1) gene expression in rat fed a high-fat diet. Methods: 40 male Wistar rats aged 8-12 weeks, were fed a Normal Diet (ND) (n=8) or HFD (n=32) for 8 weeks. After 8 weeks, rats were divided into 5 groups: ND, HFD, High-Fat Diet-Training (HFDT), High-Fat Diet-Capsaicin (HFDCap), high-fat diet-training-capsaicin (HFDTCap). Training groups have performed a progressive aerobic running program on a motor-driven treadmill for eight weeks. Capsaicin (4 mg/kg/day) were administered orally, by gavage, once a day. PGC-1α and UCP-1 gene expression levels in the VAT were measured by Real-time PCR method. Results: The results of this study showed that PGC-1α and UCP-expression was decreased in HFD group compared to ND group. Also, the expression of PGC-1α and UPC-1 in HFDT, HFDCap and HFDTCap groups was significantly increased compared to HFD. The expression of PGC-1α and UPC-1 in HFDTCap was also significantly increased compared to HFDT and HFDCap groups. Conclusion: Possibly, eight weeks of progressive training combined with capsaicin administration has an effect on the browning of visceral adipose tissue in HFD rats by increasing expression of PGC-1α and UCP-1.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Exercise, Capsaicin, Diet, High-fat, Brown adipose tissue

نویسندگان مقاله مریم مصطفویان | Maryam Mostafavian
Department of Exercise Physiology, Ayatollah Amoli Branch, Islamic Azad University, Amol, Iran.
گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران.

احمد عبدی | Ahmad Abdi
Department of Exercise Physiology, Ayatollah Amoli Branch, Islamic Azad University, Amol, Iran.
گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران.

جواد مهربانی | Javad Mehrabani
Department of Exercise Physiology, Ayatollah Amoli Branch, Islamic Azad University, Amol, Iran.
گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران.

علیرضا براری | Alireza Barari
Department of Exercise Physiology, Faculty of Physical Education and Sport Sciences, Guilan University, Rasht, Iran.
گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران.


نشانی اینترنتی http://cmja.arakmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-627-4&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده گیاهان دارویی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات