، جلد ۱۰، شماره ۲، صفحات ۱۴۸-۱۵۹

عنوان فارسی بررسی اثر تمرین استقامتی به همراه مصرف عصاره زعفران بر سطوح پلاسمایی اینترلوکین ۱۷ و ۱۸ موش‌های آلزایمری توسط تری متیل تین کلرید
چکیده فارسی مقاله مقدمه: گزارش شده است که علائم پاتولوژیک بیماری آلزایمر و انحطاط سلول‌های عصبی موجب گسترش التهاب در این بیماران می‌شود. هدف از این پژوهش، بررسی اثر تمرین استقامتی به همراه مصرف عصاره زعفران بر سطوح پلاسمایی اینترلوکین 17 و 18 موش‌های آلزایمری با تری متیل تین کلرید بود.  مواد و روش ها: در این تحقیق تجربی، 32 سر موش صحرایی نر نژاد اسپراگودوالی با وزن 180±20 گرم انتخاب و پس از القای آلزایمر (با استفاده از تزریق درون‌صفاقی k‏g/mg  80 میلی‌گرم تری متیل تین کلرید) به طور تصادفی در چهار گروه کنترل، تمرین، عصاره زعفران و عصاره زعفران + تمرین قرار گرفتند. عصاره زعفران با دُز kg/mg 25 طی هشت هفته روزانه به صورت درون‌صفاقی تزریق شد. برنامه تمرین استقامتی شامل دویدن فزاینده روی دستگاه نوارگردان بدون شیب با سرعت 15 تا 20 متر در دقیقه و مدت 15 تا 30 دقیقه در هر جلسه و سه جلسه در هفته به مدت هشت هفته اجرا شد. داده‌ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس دو‌طرفه در سطح معنی‌داری P< 0/05 تجزیه و تحلیل شد.  یافته ها: نتایج نشان داد تمرین (0/10=P)، مصرف زعفران (0/07=P) و تعامل تمرین و مصرف زعفران (0/06=P) اثر معنی‌داری بر اینترلوکین 17 موش‌های صحرایی ندارد. همچنین تمرین (0/68=P)، مصرف زعفران (0/84=P) و تعامل تمرین و زعفران (0/57=P) اثر معنی‌داری بر اینترلوکین 18 موش‌های صحرایی نداشت. نتیجه گیری: با توجه به نتایج، به نظر می‌رسد تمرینات ورزشی و عصاره زعفران بر سطوح پلاسمایی اینترلوکین 17 و 18 در موش‌های صحرایی مبتلا به آلزایمر تأثیر ندارد. 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آلزایمر، تمرین استقامتی، عصاره زعفران، اینترلوکین-17، اینترلوکین-18، موش صحرایی

عنوان انگلیسی The Effect of Endurance Training and Saffron Extract on Plasma Levels of Interleukin 17 and 18 in Alzheimer’s Rats by Trimethyltin Chloride
چکیده انگلیسی مقاله Objective: The Pathological symptoms of Alzheimer's disease and the degeneration of nerve cells cause inflammation in these patients. This study aimed to investigate the effect of endurance training and saffron extract on the plasma levels of interleukin 17 and 18 in Alzheimer's rats by trimethyltin chloride.  Methods: This experimental study was conducted on 32 male Sprague-Dawley rats weighing 180 ± 20 grams. After Alzheimer's induction (by the intraperitoneal injection of 80 mg/kg trimethyltin chloride), the rats were randomly assigned into four groups: control, training, saffron extract, saffron extract + training. The saffron extract was injected intraperitoneally at the dose of 25 mg/kg, daily, for eight weeks. Also, the endurance training program consisted of incremental running on the treadmill at a speed of 15 to 20 m/min. The program was performed in 15 to 30 minutes sessions, three sessions per week, for eight weeks. Finally, the obtained data were analyzed using two-way ANOVA at the P < 0.05. Results: The results showed that exercise (P=0.10), saffron consumption (P=0.07), and the interaction of exercise and saffron consumption (P=0.06) did not significantly affect interleukin 17, in rats. Also, exercise (P=0.68), saffron consumption (P=0.84), and the interaction of exercise and saffron consumption (P=0.57) had no significant effect on interleukin 18, in rats. Conclusion: According to the results, it seems that exercise training and saffron extract do not affect the interleukin 17 and interleukin 18 in Alzheimer's rats.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Alzheimer, Exercise training, Saffron extract, Interleukin 17, interleukin 18, Rats

نویسندگان مقاله فاطمه تحویلی | Fatemeh Tahvili
Department of Physical Education, Faculty of Physical Education, Marvdasht Branch, Islamic Azad University, Shiraz, Iran.
گروه تربیت بدنی، دانشکده تربیت بدنی، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران.

مژگان احمدی | Mozhgan Ahmadi
Department of Physical Education, Faculty of Humanities, Yadegar-e-Imam Khomeini (RAH) Shahre Rey Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.
گروه تربیت بدنی، دانشکده علوم انسانی، واحد یادگار امام خمینی (ره) شهر ری، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.


نشانی اینترنتی http://cmja.arakmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-896-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده فیزیولوژی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات