|
، جلد ۱۰، شماره ۱، صفحات ۲-۱۱
|
|
|
عنوان فارسی |
بروکلی و هلیکوباکتر پیلوری: یک مطالعه مروری منظم |
|
چکیده فارسی مقاله |
هدف: درمان فارماکولوژیک عفونت هلیکوباکتر پیلوری بر اساس مصرف حداقل دو آنتیبیوتیک همراه با دُز دوبرابری مهارکننده پمپ پروتون است که پس از مدتی باعث مقاومت آنتیبیوتیکهای مورداستفاده میشود. فعالیت ضدهلیکوباکتر با مقادیر بسیار بالای سولفورفان بروکلی در محیط آزمایشگاه بررسی شده است؛ این مطالعه با هدف یک مرور منظم بر مطالعات کارآزمایی بالینی تصادفی که تأثیر کلم بروکلی را بر عفونت هلیکوباکتر پیلوری در انسانها بررسی کردهاند صورت گرفت. روش ها: این مطالعه، مرور منظمی است بر مطالعات کارآزمایی بالینی تصادفی که تأثیر کلم بروکلی را بر عفونت هلیکو باکتر پیلوری بررسی کردهاند. جستوجو در پایگاههای اسکوپوس، پابمد، اوید و وب آو ساینس با استفاده از کلیدواژههای Helicobacter pylori و Broccoli sprouts ،H pylori،Brassica، Randomized clinical trial بدون محدودیت زمانی تا اواسط ژانویه 2019 صورت پذیرفت. پس از اتمام جستوجو مقالههای تکراری حذف شدند. عناوین و چکیده مقالات توسط دو نفر به صورت مستقل مورد ارزیابی قرار گرفتند و مقالات مرتبط استخراج شدند. سپس متن کامل مقالات مرتبط مطالعه شد و از میان آنها مقالات نهایی انتخاب شدند. مطالعات قابل قبول میبایست از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی میبودند، در فاز آزمایشگاهی یا حیوانی نبوده باشند و دارای متن کامل میبودند. یافته ها: تنها اطلاعات سه مطالعه مرتبط که دارای متن کامل و معیارهای موردنظر بودند استخراج شد. به طور کلی هم در مطالعاتی که وارد مرحله ارزیابی نهایی شدند و هم در مطالعاتی که به دلیل نداشتن متن کامل یا حجم نمونه بسیار پایین به مرحله نهایی وارد نشدند، تأثیر معنیداری از کلم بروکلی بر مهار عفونت هلیکوباکتر در فاز انسانی دیده نشد. نتیجه گیری: با توجه به عدم مشاهده نتیجه مطلوب از مصرف بروکلی در کنترل عفونت هلیکوباکتر پیلوری در انسانها توصیه میشود مطالعات طولانیتر با حجم نمونه کافی و دُز مناسب بروکلی در کنار درمان استاندارد، در آینده صورت گیرد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
هلیکوباکتر پیلوری، هلیکوباکتر، بروکلی، سولفوروفان، کارآزمایی بالینی |
|
عنوان انگلیسی |
Broccoli and Helicobacter Pylori: A Systematic Review |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Objective: Pharmacological treatment of Helicobacter pylori (H. pylori) infection is based on the use of at least two antibiotics with a double dose of proton pump inhibitor which results in antibiotic resistance. Anti-helicobacterial activity of sulforaphane-rich broccoli has been evaluated in laboratory studies. This study aimed to systematically review the conducted randomized clinical trials that have examined the effect of broccoli on H. pylori in humans. Methods: This study is a systematic review of randomized clinical trials on the effect of broccoli on H. pylori. The search was conducted in PubMed, OVID, Web of Science, and Scopus databases using the keywords: Helicobacter pylori, broccoli sprouts, H. pylori, randomized clinical trials, and Brassica, without any time limits for studies conducted until 2019. After excluding duplicates, the titles and abstracts of remained articles were evaluated by two researchers and then the related ones were extracted. Next, their full-texts were examined to select the final articles for review. We included clinical trials and excluded those were in the laboratory or animal testing phases or their full-texts were unavailable. Results: Three studies that had met the inclusion criteria were considered for the review. Overall, neither in the articles that reviewed in the present study nor in the articles that did not enter the review process due to unavailability of their full-texts or having a very small sample size, no clear positive effect of broccoli on inhibiting H. pylori infection in humans had been reported. Conclusion: Due to the lack of optimal results from broccoli consumption for the control of H. pylori infection in humans, it is recommended that longer studies with sufficient sample size and appropriate dose of broccoli along with standard treatment be performed in the future. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Helicobacter pylori, Helicobacter, Broccoli, Sulforaphane, Clinical trial |
|
نویسندگان مقاله |
فاطمه عزیزی سلیمان | Fatemeh Azizi-Soleiman Department of Nutrition, School of Health, Arak University of Medical Sciences, Arak, Iran. گروه تغذیه، دانشکده بهداشت ، دانشگاه علومپزشکی اراک، اراک، ایران.
مریم زمانیان | Maryam Zamanian Department of Epidemiology, School of Health, Arak University of Medical Sciences, Arak, Iran. گروه اپیدمیولوژی ، دانشکده بهداشت ، دانشگاه علومپزشکی اراک، اراک، ایران.
|
|
نشانی اینترنتی |
http://cmja.arakmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-440-1&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
گیاهان دارویی |
نوع مقاله منتشر شده |
مروری |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|