|
، جلد ۲۸، شماره ۳، صفحات ۳۸۲-۳۹۷
|
|
|
عنوان فارسی |
مقایسه جمعیت لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتریوم در میکروبیوم مدفوعی افراد مبتلا به بیماری سلیاک تحت رژیم غذایی فاقد گلوتن با افراد سالم |
|
چکیده فارسی مقاله |
اهداف بیماری سلیاک نوعی بیماری خودایمنی مزمن میباشد که در اثر گلوتن و سایر عوامل محیطی مانند میکروبیوتای رودهای در افراد مستعد ازنظر ژنتیکی ایجاد میشود. این مطالعه با هدف ارزیابی ترکیب و میزان شمارش جمعیت میکروبیوتای رودهای هدف در بیماران سلیاکی و مقایسه آن با افراد سالم انجام شد. مواد و روش ها در مطالعه آزمایش-کنترل حاضر، 2 باکتری بیفیدوباکتریوم و لاکتوباسیلوس درنمونه مدفوع 20 بیمار سلیاکی تحترژیم غذایی فاقد گلوتن با 20 فرد سالم مراجعهکننده به دپارتمان سلیاک تهران-ایران، بین مرداد تا بهمن سال 1398 بررسی شد. DNA باکتریایی استخراجشده از نمونه مدفوع توسط جفت آغازگرهای اختصاصی و با تکنیک ریل تایم پیسیآر، موردسنجش و ارزیابی قرار گرفت. تجزیهوتحلیل آماری با نسخه 21 نرمافزار SPSS انجام شد. یافته ها نتایج حاصل از بررسی مشخصات جمعیتشناختی در 2 گروه مورد مطالعه ازنظر جنسیتی، میانگین سنی و طبقهبندی مارش اختلاف معناداری نداشته است (P>0/05). ازطرفی مقایسه میکروبیوتای رودهای نشان میدهد که میزان باکتریهای مفید بیفیدوباکتریوم و لاکتوباسیلوس در بیماران سلیاکی در مقایسه با گروه کنترل بهطور معناداری کمتر میباشد. نتیجه گیری نتایج حاصل از این مطالعه پدیده ناتراز شدن میکروبیوتای روده در بیماران سلیاکی را در مقایسه با افراد سالم تأیید کرد.. بهعلاوه، تغییر در میکروبیوتای روده ممکن است در روند بیماریزایی بیماری سلیاک نقش داشته باشد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
بیماری سلیاک، میکروبیوتای گوارشی، ناتراز شدن، رژیم فاقد گلوتن |
|
عنوان انگلیسی |
Comparison of the Lactobacillus and Bifidobacterium Population in Fecal Microbiome of Celiac Disease Patients on Gluten-Free Diet With Healthy Subjects |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Aims Celiac disease (CD) is a chronic autoimmune disease triggered by gluten and other environmental factors, such as intestinal microbiota in genetically predisposed persons. This study aimed to evaluate the composition of the target gut microbiota population in patients with CD and to compare it with healthy individuals. Methods & Materials In this case-control study, Bifidobacterium and Lactobacillus were evaluated in the fecal samples of 20 celiac patients on a gluten-free diet (GFD) with 20 healthy individuals referred to the Celiac Disease Department, Tehran, Iran, from August 2019 to February 2020. Microbial DNA extracted from fecal samples was evaluated by specific primer pairs using the real-time-polymerase chain reaction (PCR) technique. Statistical analysis was performed using IBM SPSS Statistics version 21. Findings The results of the demographic information of participants regarding the gender and the mean age as well as the Marsh classification showed no statistically significant difference between the two groups (P>0.05). The comparison of intestinal microbiota between the two study groups revealed that the rate of Bifidobacterium spp. and Lactobacillus spp. was significantly lower in celiac patients compared to the control group. Conclusion The results of this study confirmed the dysbiosis in celiac patients compared to healthy subjects. In addition, changes in the gut microbiome may contribute to the pathogenesis of the CD. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Celiac disease, Gastrointestinal microbiome, Dysbiosis, Diet gluten-free |
|
نویسندگان مقاله |
مونا سهیلیان خورذوقی | Mona Soheilian‑Khorzoghi Department of Microbiology, Karaj Branch, Islamic Azad University, Karaj, Iran. گروه میکروبیولوژی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران.
محمد رستمی نژاد | Mohammad Rostami‑Nejad Gastroenterology and Liver Diseases Research Center, Research Institute for Gastroenterology and Liver Diseases, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran,Iran. مرکز تحقیقات بیماریهای گوارش و کبد، پژوهشکده بیماریهای گوارش و کبد، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
اعظم حدادی | Azam Haddadi Department of Microbiology, Karaj Branch, Islamic Azad University, Karaj, Iran. گروه میکروبیولوژی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران.
عباس یادگار | Abbas Yadegar Foodborne and Waterborne Diseases Research Center, Research Institute for Gastroenterology and Liver Diseases, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran,Iran. مرکز تحقیقات بیماریهای منتقله از آب و غذا، پژوهشکده بیماریهای گوارش و کبد، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
حسین دبیری | Hossein Dabiri Department of Microbiology, Faculty of Medical Sciences, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran. گروه میکروبشناسی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
|
|
نشانی اینترنتی |
http://imtj.gmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3755-1&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
علوم پایه پزشکی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|