|
Iranian Journal of Veterinary Medicine، جلد ۱۷، شماره ۲، صفحات ۱۶۷-۱۷۲
|
|
|
عنوان فارسی |
ردیابی مولکولی توکسوپلاسما گوندی در گوشت مرغ و تخم مرغ در شهر سمنان، ایران |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینه مطالعه: توکسوپلاسما گوندی تک یاخته اجباری داخل سلولی در شاخه اپی کمپلکسا می باشد. گربه سانان میزبان نهایی و تمامی حیوانات خونگرم و انسان میزبانهای واسط توکسوپلاسما محسوب میشوند. آلودگی مرغ و تخم مرغ به این انگل عنوان منابع تامین پروتئین انسانی میتواند حائز اهمیت باشد. هدف: ردیابی مولکولی توکسوپلاسما در گوشت مرغ و تخم مرغ به عنوان دو منبع مهم تامین پروتئین در انسان و حیوانات گوشتخوار میباشد.روش کار: در این مطالعه 100 نمونه ران مرغ گوشتی جمع آوری شده از فروشگاه های سمنان و 50 تخم مرغ بومی و 50 تخم مرغ صنعتی جمع آوری گردید. نمونه ها پس از استخراج DNA مورد ردیابی ژن 1B توکسوپلاسما قرار گرفتند. نتایج: بر اساس نتایج بدست آمده DNA توکسوپلاسما در 23 درصد (14/8 - 31/2 درصد با فاصله اطمینان 95 درصد) نمونه های عضله ران، 36 درصد (22/7-49/3 درصد با فاصله اطمینان 95 درصد) تخم مرغ های بومی و 20 درصد ( 9-31 درصد با فاصله اطمینان 95 درصد) تخم مرغ های صنعتی ردیابی گردید، میزان آلودگی تخم مرغ های بومی و صنعتی اختلاف معنی داری نداشت (P>0/05). نتیجهگیری نهایی: بنابراین مشخص گردید که انگل توکسوپلاسما در مرغها و تخم مرغ های عرضه شده در فروشگاههای سمنان حضور دارد. برای کنترل و پیشگیری از ابتلاء افراد به توکسوپلاسموز باید مرغ و تخم مرغ کاملا پخته شوند و برای جلوگیری از تکمیل چرخه توکسوپلاسما به گربه های خانگی حتما گوشت پخته خورانده شود. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Molecular Detection of Toxoplasma gondii in Chicken Meats and Eggs in Semnan City, Iran |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background: Toxoplasma gondii is a protozoan parasite, a member of the phylum Apicomplexa. Felids are definitive hosts, and all warm-blooded animals and humans are intermediate hosts. The clinical symptoms of toxoplasmosis among chickens are mostly subclinical, but the infection of chickens and eggs is important as a source of protein for human consumption. Objectives: This study aimed to detect T. gondii in chicken meat and egg by molecular examination.Methods: In this study, 100 chicken legs, 50 eggs of free-range hens, and 50 eggs of industrial hens were collected from different stores in Semnan City, Iran. The samples were inspected for the Toxoplasma B1 gene after DNA extraction.Results: According to the results, Toxoplasma DNA was detected in 23% of chicken legs, 36% of eggs of free-range hens, and 20% of eggs of industrial hens. The infection rate was not significantly different between eggs of free-range and industrial hens (P>0.05). Conclusion: Therefore, Toxoplasma is present in chicken meats and eggs in Semnan, Iran, and it is recommended that people eat well-cooked chicken meat and eggs for disease control and feed domestic carnivores with cooked meat to prevent the parasite life cycle. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
avian,Gallus gallus,Poultry,Prevalence,Toxoplasmosis |
|
نویسندگان مقاله |
Fatemeh Mehrabi | Pathobiology Department of Veterinary Faculty, Semnan University, Semnan, Iran
Maryam Rassouli | Pathobiology Department of Veterinary Faculty, Semnan University, Semnan, Iran.; Pathobiology Department of Shahmirzad School of Veterinary Medicine, Semnan University, Semnan, Iran.
Seyed Hesamodin Emadi Chashmi | Department of Clinical Sciences of Veterinary Faculty, Semnan University, Semnan, Iran.
|
|
نشانی اینترنتی |
https://ijvm.ut.ac.ir/article_87082_04cf5e7009281f4870e2a4f7d2f7e70e.pdf |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
en |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|