Iranian Journal of Veterinary Medicine، جلد ۱۷، شماره ۲، صفحات ۱۶۷-۱۷۲

عنوان فارسی ردیابی مولکولی توکسوپلاسما گوندی در گوشت مرغ و تخم مرغ در شهر سمنان، ایران
چکیده فارسی مقاله زمینه مطالعه: توکسوپلاسما گوندی تک یاخته اجباری داخل سلولی در شاخه اپی کمپلکسا می باشد. گربه سانان میزبان نهایی و تمامی حیوانات خونگرم و انسان میزبان‌های واسط توکسوپلاسما محسوب می‌شوند. آلودگی مرغ و تخم مرغ به این انگل عنوان منابع تامین پروتئین انسانی می‌تواند حائز اهمیت باشد. هدف: ردیابی مولکولی توکسوپلاسما در گوشت مرغ و تخم مرغ به عنوان دو منبع مهم تامین پروتئین در انسان و حیوانات گوشتخوار می‌باشد.روش کار: در این مطالعه 100 نمونه ران مرغ گوشتی جمع آوری شده از فروشگاه های سمنان و 50 تخم مرغ بومی و 50 تخم مرغ صنعتی جمع آوری گردید. نمونه ها پس از استخراج DNA مورد ردیابی ژن 1B توکسوپلاسما قرار گرفتند. نتایج: بر اساس نتایج بدست آمده DNA توکسوپلاسما در 23 درصد (14/8 - 31/2 درصد با فاصله اطمینان 95 درصد) نمونه های عضله ران، 36 درصد (22/7-49/3 درصد با فاصله اطمینان 95 درصد) تخم مرغ های بومی و 20 درصد ( 9-31 درصد با فاصله اطمینان 95 درصد) تخم مرغ های صنعتی ردیابی گردید، میزان آلودگی تخم مرغ های بومی و صنعتی اختلاف معنی داری نداشت (P>0/05). نتیجه‌گیری نهایی: بنابراین مشخص گردید که انگل توکسوپلاسما در مرغ‌ها و تخم مرغ های عرضه شده در فروشگاه‌های سمنان حضور دارد. برای کنترل و پیشگیری از ابتلاء افراد به توکسوپلاسموز باید مرغ و تخم مرغ کاملا پخته شوند و برای جلوگیری از تکمیل چرخه توکسوپلاسما به گربه های خانگی حتما گوشت پخته خورانده شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Molecular Detection of Toxoplasma gondii in Chicken Meats and Eggs in Semnan City, Iran
چکیده انگلیسی مقاله Background: Toxoplasma gondii is a protozoan parasite, a member of the phylum Apicomplexa. Felids are definitive hosts, and all warm-blooded animals and humans are intermediate hosts. The clinical symptoms of toxoplasmosis among chickens are mostly subclinical, but the infection of chickens and eggs is important as a source of protein for human consumption. Objectives: This study aimed to detect T. gondii in chicken meat and egg by molecular examination.Methods: In this study, 100 chicken legs, 50 eggs of free-range hens, and 50 eggs of industrial hens were collected from different stores in Semnan City, Iran. The samples were inspected for the Toxoplasma B1 gene after DNA extraction.Results: According to the results, Toxoplasma DNA was detected in 23% of chicken legs, 36% of eggs of free-range hens, and 20% of eggs of industrial hens. The infection rate was not significantly different between eggs of free-range and industrial hens (P>0.05). Conclusion: Therefore, Toxoplasma is present in chicken meats and eggs in Semnan, Iran, and it is recommended that people eat well-cooked chicken meat and eggs for disease control and feed domestic carnivores with cooked meat to prevent the parasite life cycle. 
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله avian,Gallus gallus,Poultry,Prevalence,Toxoplasmosis

نویسندگان مقاله Fatemeh Mehrabi |
Pathobiology Department of Veterinary Faculty, Semnan University, Semnan, Iran

Maryam Rassouli |
Pathobiology Department of Veterinary Faculty, Semnan University, Semnan, Iran.; Pathobiology Department of Shahmirzad School of Veterinary Medicine, Semnan University, Semnan, Iran.

Seyed Hesamodin Emadi Chashmi |
Department of Clinical Sciences of Veterinary Faculty, Semnan University, Semnan, Iran.


نشانی اینترنتی https://ijvm.ut.ac.ir/article_87082_04cf5e7009281f4870e2a4f7d2f7e70e.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات