Iranian Journal of Veterinary Medicine، جلد ۱۷، شماره ۲، صفحات ۱۷۳-۱۸۲

عنوان فارسی ارزیابی اثر اسانس اکیناسه آ پورپورا (گیاه سرخارگل) بر فراسنجه­های هماتولوژیکی و جمعیت میکروبی دستگاه گوارش ماهی زبرا مبتلا به آفلاتوکسیکوزیس مزمن
چکیده فارسی مقاله زمینه مطالعه: آفلاتوکسین یکی از مهم ترین سموم قارچی با خواص سمی کبدی، تراتوژنیک و سرکوب کننده سیستم ایمنی است. این مایکوتوکسین عمدتاً توسط گونه هایی از جنس آسپرژیلوس در خوراک تولید می شود. بنابراین، استفاده از ترکیباتی که می تواند از عوارض متنوع آفلاتوکسین ها جلوگیری کند و هیچ گونه عوارض جانبی بر کیفیت خوراک نداشته باشد، از اهمیت بالایی برخوردار است. هدف: هدف از این مطالعه تعیین اثر اسانس سرخارگل بر تنظیم جمعیت میکروبی دستگاه گوارش و برخی فاکتورهای خونی ماهی زبرا تغذیه شده با آفلاتوکسین بود.روش کار: بدین منظور، ماهی زبرا در سه تکرار به چهار گروه 45 تایی شامل شاهد (G1)، ماهی تغذیه شده با خوراک حاوی 500 میکروگرم بر کیلوگرم اسانس اکیناسه­آ پورپورا (G2)، ماهی تغذیه شده با خوراک حاوی 500 میکروگرم بر کیلوگرم اسانس اکیناسه­آ پورپورا و ppm3 آفلاتوکسین ب1 (G3) و ماهیان تغذیه شده با خوراک حاوی ppm3 آفلاتوکسین ب1 (G4) تقسیم شدند. ماهیان با جیره به مدت 60 روز تغذیه شدند. پس از این مدت، ماهیان معدوم شده و از ورید دمی خون گرفته و اسمیر خون تهیه شد. آنزیم‌های آلانین آمینوترانسفراز، آسپارتات ترانس آمیناز و آلکالین فسفاتاز از هپاتوپانکراس ماهی با استفاده از اتوآنالایزر اندازه‌گیری و محتویات روده‌ای برای ارزیابی جمعیت میکروبی کشت داده شد.نتایج: نتایج نشان داد که آنزیم های کبدی در گروه آفلاتوکسین افزایش یافت (05/p< 0) و مصرف همزمان اسانس به همراه AFB1 توانست آنزیم های مذکور را در مقایسه با گروه تیمار شده با AFB1 کاهش دهد. علاوه بر این، AFB1 می تواند جمعیت میکروبی را به سمت پاتوژن ها منحرف کند. شمارش افتراقی خون در گروه های G2 و G3 افزایش درصد نوتروفیل ها و ترومبوسیت ها را نشان داد. نتیجه‌گیری نهایی: با توجه به نتایج این مطالعه می توان نتیجه گرفت که اسانس سرخارگل می تواند اثرات نامطلوب آلودگی مزمن به AFB1 در ماهی زبرا را کاهش دهد. با این وجود، مطالعات بیشتری برای درک بهتر عملکرد ایمونولوژیک اکیناسه­آ پورپورا در ماهی زبرا و مکانیسم اثر آن در برابر AFB1 مورد نیاز است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The Effect of Echinacea Purpurea L. (Eastern Purple Coneflower) Essential Oil on Hematological Parameters and Gut Microbial Population of Zebrafish (Danio Rerio) With Aflatoxicosis
چکیده انگلیسی مقاله Background: Aflatoxin is one of the most important fungal toxins with documented hepatotoxic, teratogenic, and immunosuppressive properties. This mycotoxin is mainly produced by species of the genus Aspergillus in feed. Therefore, the application of compounds, which prevent complications of aflatoxins without losing feed quality, is highly beneficial. Objectives: This study aimed to determine the effect of the Echinacea purpurea L. essential oils on the regulation of the microbial population of the gastrointestinal tract and some blood factors of aflatoxin-fed zebrafish. Methods: Zebrafish were divided into four groups of 45 fish in three replicates: control (G1); G2, fish fed with feed containing 500 µg/kg E. purpurea L. essential oils; G3, fish fed with feed containing 500 µg/kg E. purpurea L. essential oil and 3 ppm aflatoxin B1(AFB1); and G4, fish fed with feed containing 3 ppm AFB1. The fish were fed with diets for 60 days. After this period, they were euthanized, blood was collected from the tail vein, and blood smears were prepared. Fish hepatopancreas were used to measure alanine aminotransferase, aspartate transaminase, and alkaline phosphatase enzymes with an auto-analyzer. Also, intestinal contents were cultured to evaluate microbial population. Results: Results showed that liver enzymes increased in the aflatoxin group (P< 0.05), and concurrent use of the essential oil along with AFB1 reduced the liver enzymes compared with the AFB1-treated group. Moreover, AFB1 could convert the microbial population to pathogens. Differential blood counts in the G2 and G3 groups showed an increase in the percentages of neutrophils and thrombocytes. Conclusion: According to the results of this study, E. purpurea L. essential oils could reduce the adverse effects of chronic contamination with AFB1 in zebrafish. Nevertheless, more studies are needed to better understand the immunological function of E. purpurea L. in zebrafish and its mechanism of action against AFB1.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Aflatoxin B1,Echinacea purpurea L. essential oils,Intestinal microbes,liver enzymes,Zebrafish (Danio rerio),Blood cells

نویسندگان مقاله Tina Hasankhani |
Department of Microbiology and Immunology, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran.; Mycology Research Center, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran.

Donya Nikaein |
Department of Microbiology and Immunology, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran.; Mycology Research Center, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran.

Alireza Khosravi |
Department of Microbiology and Immunology, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran.; Mycology Research Center, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran.

Hooman Rahmati-Holasoo |
Department of Aquatic Animals Health, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran.

Mona Hasankhany |
Faculty of Fisheries and Environmental Sciences, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Gorgan, Iran.


نشانی اینترنتی https://ijvm.ut.ac.ir/article_87640_6516fc9d52a3b52796851cb543a96de1.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات