، جلد ۱۳، شماره ۱، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی مطالعه مقدماتی فیتوشیمیایی و فیزیکوشمیایی عصارۀ آبی گیاه کشوث(Cuscuta chinensis L.)
چکیده فارسی مقاله مقدمه: کشوث Cuscuta chinensis L گیاه دارویی پرکاربردی است که داده های کمی در مورد استانداردسازی آن وجود دارد. این مطالعه قصد دارد با بررسی مقدماتی بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و فیتوشیمیایی آن  به کارایی و ایمنی کاربرد آن کمک کند. روش: عصاره با دمای کم برای تهیه پودر خشک تغلیظ شد. برای تعیین خصوصیات ارگانولپتیک از ارزیابی حسی استفاده شد. سپس درصد خاکستر کل، خاکستر نامحلول در اسید و باقیمانده خشک به روش فارمکوپه اندازه گیری شد. مقدار فنل کل و فلاونوئید کل و همچنین محتوای روتین با روش‌های طیف‌سنجی HPLC اندازه‌گیری شد. همچنین تعداد کل میکروبی و وجود پاتوژن های اصلی بررسی شد. یافته‌ها: عصاره آبی خشک شده کشوث پودری با رنگ قهوه‌ای، بوی گیاهی، خاکستر کل و خاکستر نامحلول در اسید به ترتیب 16/28، 1/9 درصد و باقیمانده خشک 7/05 درصد بود. محتوای فنل کل 02/9 ± 61/55 میلی گرم گالیک اسید در گرم و فلاونوئید کل 2/1 ± 27/25 میلی گرم کاتچین در گرم بود. تعداد کل باکتری‌ها، قارچ‌ها و مخمرهای زنده کمتر از cfu/ml 10 بود و نمونه فاقد پاتوژن‌های اصلی مورد بررسی بود. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه داده هایی را در مورد برخی از خواص فیزیکوشیمیایی عصاره کشوث ارائه می دهد که در منابع دیگر موجود نبود. اما برای دستیابی به معیارهای استانداردسازی دقیق به اطلاعات بیشتری نیاز است که می توان از تحقیقات گسترده تری به دست آورد.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله Cuscuta chinensis L.، فیزیکوشیمیایی، فیتوشیمیایی، استانداردسازی، عصاره آبی

عنوان انگلیسی Preliminary phytochemical and physicochemical study of Cuscuta chinensis L. aqueous extract
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Cuscuta chinensis L. is a widely used medicinal plant with little data on its standardization. This study aims to contribute to the efficiency and safety of its use by preliminary investigation on its physicochemical and phytochemical characteristics. Method: The extract was concentrated at low temperature to prepare a dry powder. Sensory evaluation was used to determine the organoleptic characteristics. Then the percentage of total ash, ash insoluble in acid and dry residue was measured by Pharmacopeia method. Total phenol and total flavonoid content as well as rutin content were measured by HPLC spectroscopic methods. The total number of microbes and the presence of the main pathogens were also investigated. Findings: The dried aqueous extract of Cussuta chinensis was a powder with a brown color, herbal odor, the amounts of total ash and acid insoluble ash were28.16, 9.1%, respectively, and the amount of dry residue was 05.7%. The amount of total phenol content was 55.61 ± 9.02 mg Gallic acid/g and the amount of total flavonoid was 25.27 ± 1.2 mg Catechin/g. The total number of live bacteria, fungi, and yeast was less than 10 cfu/ml, and the sample did not contain the main pathogens under investigation. Conclusion: The results of this study provide data on some physicochemical properties of Cuscuta chinensis extract that were not available in other resources. However, in order to achieve accurate standardization criteria, more information is needed, which can be obtained from more extensive research.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Cuscuta chinensis L., phytochemical, physicochemical, standardization, aqueous extract

نویسندگان مقاله فاطمه علیجانیها | Fatemeh Alijaniha


فاطمه عمادی | Fatemeh Emadi


محسن ناصری |


زهرا بهاءالدین |



نشانی اینترنتی http://cmja.arakmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1205-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده گیاهان دارویی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات