|
Iranian Journal of Veterinary Medicine، جلد ۱۷، شماره ۳، صفحات ۲۶۳-۲۷۲
|
|
|
عنوان فارسی |
وضعیت شاخصهای سلامت کبد و ایمنی خونی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) تغذیهشده با جیرههای حاوی اسیدلاکتیک |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینه مطالعه: اسیدهای آلی و نمکهای آنها به عنوان جایگزینهای مناسب در خوراک برای بهبود سلامت، رشد و عملکرد ماهی شناخته میشوند. هدف: مطالعه حاضر به منظور یافتن اثرات افزودن اسیدلاکتیک به جیره غذایی بر شاخصهای ایمنی، فعالیت آنزیمهای کبدی و پروتئینهای پلاسما در ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) انجام شد. روش کار: 180 ماهی (حدود 25 گرم) به طور تصادفی در 12 مخزن (150 لیتر آب) به عنوان چهار تیمار با جیرههای حاوی صفر (T0)، 5/2 (T1)، 5 (T2) و 10 (T3) گرم بر کیلوگرم اسیدلاکتیک توزیع شدند. ماهیها به مدت 56 روز با جیرههای مذکور تغذیه شده و درنهایت شاخصهای رشد، ایمنی، فعالیت آنزیمهای کبدی و پروتئینهای پلاسما بررسی شد.نتایج: تیمار T2 به طور معنیداری شاخصهای رشد بالاتری نسبت به تیمار T0 داشت. سطح پروتئین تام پلاسما، آلبومین و گلوبولین T1-T3 به طور معنیداری بیشتر از T0 بود. با این حال، سطح پروتئین پلاسما به طور قابل توجهی با افزایش غلظت اسیدلاکتیک در جیره (10 گرم در کیلوگرم) کاهش یافت. تفاوت معنی داری در فعالیت آسپارتات آمینوترانسفراز پلاسما (AST) و آلکالینفسفاتاز (ALP) در بین تیمارها مشاهده نشد، اگرچه فعالیت آلانین آمینوترانسفراز (ALT) در ماهیان تغذیهشده با جیرههای اسیدلاکتیک (T1-T3) در مقایسه با T0 به طور معنیداری کاهش یافت. تمام پارامترهای ایمنی خونی (لیزوزیم، کمپلمان فرعی، ایمونوگلوبولین و فعالیت باکتریکشی) در تیمارهای T1-T3 نسبت به T0 به طور معنیداری افزایش یافت. نتیجهگیری نهایی: بهطورکلی، افزودن اسیدلاکتیک به جیره برای بهبود رشد، پارامترهای ایمنی و سلامت کبد مفید است. با توجه به نتایج، مقدار 2/5 تا 5 گرم بر کیلوگرم اسیدلاکتیک برای تهیه خوراک ماهی کپور معمولی توصیه میشود. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Hepatic Health and Humoral Immunological Parameters of Common Carp (Cyprinus carpio) Fed Lactic Acid-supplemented Diets |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background: Organic acids and their salts are known as appropriate substitutes in feed for improving the health, growth, and performance of fish. Objectives: The present study was conducted to determine the effects of dietary lactic acid supplementation on immunological factors, hepatic enzyme activity, and plasma proteins in common carp, Cyprinus carpio. The fish were fed the diets mentioned above for 56 days, then their growth performance, humoral immunity, and plasma hepatic enzymes were assessed.Methods: A total of 180 fish (mean weight=25 g) were randomly distributed in twelve tanks (150 L water in each tank) as four treatments, fed diets containing 0, 2.5, 5, and 10 g/kg lactic acid (T0, T1, T2, and T3, respectively).Results: At the end of the feeding trial, T2 showed significantly higher growth performance than T0. Plasma total protein, albumin, and globulin levels of T1-T3 were significantly higher than that of T0. However, plasma protein levels decreased significantly by elevation in dietary lactic acid concentration (10 g/kg). No significant differences were observed in plasma aspartate aminotransferase (AST) and alkaline phosphatase (ALP) activity among the treatments, although alanine aminotransferase (ALT) activity decreased significantly in fish-fed dietary lactic acid supplementation (T1-T3) compared with the control group (T0). All humoral immunity parameters (lysozyme, complement, immunoglobulin, and bactericidal activity) increased significantly in T1-T3 treatments compared to the T0 group.Conclusion: Overall, dietary lactic acid supplementation improves growth performance, humoral immunological parameters, and hepatic health. According to the results, dietary lactic acid (2.5-5 g/kg) is recommended for preparing common carp feed. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Food additives,Common carp,hepatic health,immunity status,lactic acid |
|
نویسندگان مقاله |
Ali Taheri Mirghaed | Department of Aquatic Animal Health, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran.
Melika Ghelichpour | Department of Aquatic Animal Health, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran.
Abbasali Aghaei Moghaddam | Center for International Scientific Studies & Collaboration (CISSC), Ministry of Science Research and Technology, Tehran, Iran.
Seyed Hossein Hoseinifar | Center for International Scientific Studies & Collaboration (CISSC), Ministry of Science Research and Technology, Tehran, Iran.
Seyyed Morteza Hoseini | Center for International Scientific Studies & Collaboration (CISSC), Ministry of Science Research and Technology, Tehran, Iran.
|
|
نشانی اینترنتی |
https://ijvm.ut.ac.ir/article_90367_5cee424ba613dbc12ad01a20b7ffbeec.pdf |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
en |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|