مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان، جلد ۳۳، شماره ۳، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی مروری بر اثرات قارچ ری شی (Ganoderma lucidum) در پیشگیری از پیشرفت فرآیند پیری
چکیده فارسی مقاله زمینه: قارچ ری شی با نام علمی Ganoderma lucidum یک قارچ چتری است که بیش از چند هزار سال قدمت استفاده به عنوان یک قارچ خوراکی-دارویی برای درمان بیماری‌های مختلف در کشورهای آسیایی دارد. هدف: مرور پژوهش‌های انجام گرفته در زمینه اثرات ضد پیری قارچ ری‌شی. روش‌ها: کلیدواژه‌های قارچ ری شی، گانودرما لوسیدوم، خواص ضد پیری، خواص آنتی اکسیدانی و رادیکال‌های آزاد به فارسی و انگلیسی در پایگاه‌های اطلاعاتی پاب مد، اسکوپوس، گوگل اسکولار، پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی و مگ ایران در محدوده سال 1989 تا 2023 جست وجو شد. یافته‌ها: پژوهش­های انجام ­شده تا به امروز حاکی از آن هستند که عصاره‌های بدست آمده از قارچ ری شی دارای خواص ضد پیری قابل اندازه‌گیری به ویژه در بافت‌های قلبی، کبدی و مغزی هستند. این اثرات عمدتاً از طریق تنظیم سیستم ایمنی، مقابله با اکسیداسیون، به­دام­انداختن رادیکال­های آزاد، افزایش دهیدروژنازهای میتوکندری، تقویت عناصر مجموعه­های1و2 زنجیرۀ انتقال الکترون، و پیشگیری از تحلیل عصبی ناشی­از تنش اکسیداتیو اِعمال می­شود. حضور مولکول‌های فعال زیستی در این قارچ به ویژه پلی ساکاریدها و تری ترپن‌ها اهمیت این قارچ را در تحقیقات مرتبط با پیری پر رنگ کرده است. نتیجه‌گیری: قارچ ری‌شی یک کاندیدای مناسب جهت تهیه عصاره‌ها یا ترکیبات با خواص ضد پیری است. اما شناخت مکانیسم‌های توجیه کننده اثرات ضد پیری قارچ ری شی هنوز نیازمند پژوهش­های پایه و درون تنی بیشتری می‌باشد. همچنین جای خالی کارآزمایی‌های بالینی در زمینه اثرات ضد پیری عصاره‌های قارچ ری شی به ویژه در کشور ما وجود دارد. 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ری شی (گانودرما لوسیدوم)، خواص ضد پیری، تعدیل سیستم ایمنی، خواص آنتی اکسیدانی

عنوان انگلیسی A review of the effects of Reishi mushroom (Ganoderma lucidum) in preventing the aging process
چکیده انگلیسی مقاله Background: Reishi (Ganoderma lucidum) is a mushroom that has been used in Asian countries for thousands of years as a culinary-medicinal mushroom to treat a variety of diseases. Objective: To evalzuate the studies conducted on anti-aging effects of Reishi mushroom. Methods: Scopus, PubMed, Google Scholar, SID, and MagIran databases were used to search for articles published during 1989-2023 using the following keywords: Reishi mushroom, Ganoderma lucidium, anti-aging, antioxidant activities, free radicals, Results: The studies carried out so far show that the extracts obtained from Reishi mushroom have measurable anti-aging properties, especially in the heart, liver and brain. The anti-aging activity of Reishi mushroom is mainly due to its ability to modulate the immune system, scavenge free radicals and inhibit oxidative stress, increase mitochondrial dehydrogenases, strengthen the electron transport chain, and prevent neurodegenerative diseases caused by oxidative stress. Bioactive compounds, namely polysaccharides and triterpenes, have been suggested to be involved in the anti-aging activity of Reishi mushroom. Conclusion: Reishi is a suitable candidate for preparing extracts or compounds with anti-aging properties. However, more basic research is required in order to gain deeper insight into the mechanisms underlying the anti-aging effects of Reishi mushroom. In addition, there is a shortage of clinical trials in the field of anti-aging effects of Reishi mushroom extracts, especially in Iran.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Reishi (Ganoderma lucidium), anti-aging properties, immunomodulating activity, antioxidant effects

نویسندگان مقاله شراره رضائیان | sharareh rezaeian
Industrial Fungi Biotechnology Research Department, Academic Center for Education, Culture and Research (ACECR)- Khorasan Razavi Branch, Mashhad, Iran
گروه پژوهشی زیست فناوری قارچ‌های صنعتی، پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی، سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، مشهد، ایران

حمید رضا پوریان فر | hamidreza pourianfar
Industrial Fungi Biotechnology Research Department, Academic Center for Education, Culture and Research (ACECR)- Khorasan Razavi Branch, Mashhad, Iran
گروه پژوهشی زیست فناوری قارچ‌های صنعتی، پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی، سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، مشهد، ایران


نشانی اینترنتی http://journal.gums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2068-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات