|
، جلد ۲۱، شماره ۴، صفحات ۵۲۴-۵۳۵
|
|
|
عنوان فارسی |
تأثیر مکمل یاری پروتئین نخود فرنگی و پروتئین وی ایزوله بر آسیب عضلانی به دنبال یک جلسه فعالیت عملکردی شدید |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینه و هدف تغذیه با آمینواسیدها ب هعلت ریکاوری عضلانی م یتواند بر استرس اکسیداتیو و آسی بهای عضلانی مؤثر باشد. هدف اینتحقیق تأثیر مکم لیاری پروتئین نخود فرنگی و پروتئین وی ایزوله بر شروع کوفتگی عضلانی تأخیری و عملکرد فیزیولوژیک مردانتمرین نکرده بود.روش بررسی در تحقیق حاضر که با طرح تحقیقاتی موازی دوسوکور و کنتر لشده با دارونما انجام شد، 30 مرد سالم داوطلب ب هروشنمون هگیری هدفمند انتخاب شدند و به 3 گروه مختلف )گروه پروتئین نخود فرنگی ) 10 نفر(، گروه پروتئین وی ایزوله ) 10 نفر(، گروهمصرف آب ) 10 نفر(( تقسی مبندی شدند. متغیرهای مرتبط با آسیب عضلانی و شروع کوفتگی عضلانی تأخیری طی 24 ساعت پسفعالیت عملکردی شدید انداز هگیری شدند. به منظور آزمون فرضیه از آزمون آنووا با انداز هگیری تکراری و آزمو نهای تعقیبی بونفرونیبرای مقایسه تغییرات بین گرو هها استفاده شد.یافت هها نتایج تحقیق حاضر نشان داد تفاوت معناداری بین هریک از مراحل انداز هگیری مشاهده شد. علاو هبراین، نتایج مطالعه حاضر نشانداد که بین گرو ههای پروتئین وی ایزوله و پروتئین نخود فرنگی در مقایسه با گروه آب تفاوت معناداری وجود دارد ) 05 / P>0 (، اما بینگرو ههای پروتئین وی ایزوله و پروتئین نخود فرنگی تفاوت معناداری یافت نشد ) 05 / .)P< 0نتیج هگیری یافت ههای مطالعه حاضر نشان داد استفاده از منابع پروتئینی غنی از اسیدآمینه ب هصورت حاد سبب کاهش آسیب عضلانی بهدنبال یک فعالیت شدید عملکردی م یشود. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
پروتئین وی، پروتئین نخود فرنگی، فعالیت عملکردی شدید، کوفتگی تأخیری عضلانی، |
|
عنوان انگلیسی |
The Effect of Pea and Whey Protein Isolate Supplementation on Muscle Injury Following a Session of Intense Functional Activity |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background and Objectives Supplementation with amino acids for muscle recovery can be effective onoxidative stress and muscle damage. This study aims to compare the effects of pea protein and wheyprotein supplements on muscle damage, delayed onset muscle soreness (DOMS), and functionalperformance after high-intensity functional training (HIFT) bout in untrained overweight young men.Subjects and Methods In this randomized, double-blind, placebo-controlled clinical trial, 30 untrainedoverweight young men were selected by a purposive sampling method and divided randomly into threedifferent groups of pea protein (n=10), Whey Protein (n=10), and placebo (n=10). Variables relatedto muscle damage and DOMS were measured 24 hours after HIFT. Repeated measures ANOVA andBonferroni post hoc test were used to compare the differences between groups.Results There was a significant difference between the two evaluation stages. There was a significantdifference between the Whey protein and pea protein groups compared to the placebo group (P< 0.05),but no significant difference was found between the Whey protein and pea protein groups (P< 0.05).Conclusion The use of Whey protein, compared to pea protein, can reduce muscle damage and DOMSfollowing HIFT |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
پروتئین وی, پروتئین نخود فرنگی, فعالیت عملکردی شدید, کوفتگی تأخیری عضلانی |
|
نویسندگان مقاله |
ناهید حسین زاده | گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه دانش البرز، آبیک، ایران
نیلوفر رجایی قاسم قشلاقی | گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
رضا طهماسبی | گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
علی خورجهانی | گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد تاکستان، دانشگاه آزاد اسلامی، تاکستان، ایران
مظفر قلاوند | گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی، واحد دزفول، دانشگاه آزاد اسلامی، دزفول، ایران
|
|
نشانی اینترنتی |
https://jsmj.ajums.ac.ir/article_172894_fa6e26ab6ae766767b55d496875fef09.pdf |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|