، جلد ۲۱، شماره ۲، صفحات ۲۴۶-۲۶۲

عنوان فارسی ترکیبات اسانس اسطوخودوس به عنوان آنتاگونیست های زیرواحد NR۲B مربوط به گیرنده NMDA : یک روش آزمایشگاهی و مد لسازی مولکولی
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف گیاهان دارویی٬ منبع مهم مواد طبیعی با اثرهای درمانی مختلف هستند. هدف از مطالعه حاضر، تعیین ترکیبات شیمیاییاسانس گیاه اسطوخودوس و ارزیابی اثر آنتاگونیست آ نها بر روی گیرند ههای انِ متیل دی آسپارتیک اسید در مغز با استفاده از دستگاهکروماتوگرافی گاز یطی فسنجی جرمی و رویکردهای محاسباتی است.روش بررسی اسانس سرشاخ ههای گ لدار )گل و برگ( استخراج و ترکیبات شیمیایی آن توسط کروماتوگرافی گازی-طی فسنجیجرمیتعیین شد. داکینگ مولکولی و ارزیابی ساختارهای مولکولی روی 20 ترکیب مهم گیاه صورت گرفت. از اتوداک وینا مربوط به نر مافزارپایرکس برای انجام داکینگ مولکولی 20 لیگاند با NMDAR استفاده شد. ابزار وب SwissADME برای بررسی مقادیر توصی فکنندهمولکولی به کار گرفته شد.یافت هها تعداد 41 ترکیب در اسانس گیاه اسطوخودوس شناسایی شد که 5/ 95 درصدکل اسانس را تشکیل م یدهند. بیشترین مقدارترکیبات ب هترتیب مربوط به ترانس کاروئول، ایزوپولگول، 8،3،1 - پارا-منتاترین و ایزوبورنئول بود. مطالعات داکینگ نشان داد 3 مورد ازبهترین لیگاندها برای اتصال به گیرنده انِ متیل دی آسپارتیک اسید شامل ترانس کاروئول، ایزوپولگول و 8،3،1 - پارا-منتا ترین است کهمیل ترکیبی بیشتری نسبت به جایگاه فعال NMDAR نشان دادند. آیفنپرودیل ب هعنوان یک آنتاگونیست، مکا نهای اتصال مشترک را باکامفور، تیمول، آلفا فلاندرن، لیمونن، گاما - 3- کارن، بتا-توجون، ترانس کاروئول و بتا-کاریوفیلن نشان دادند. کامفور، تیمول، بتا- توجونو ترانس کاروئول بیشترین جذب گوارشی و ترانس کاروئول کمترین انرژی اتصال با NMDAR را داشتند.نتیج هگیری کامفور، تیمول، بتا-توجون و تران سکاروئول م یتوانند ب هعنوان یک هدف اصلی بالقوه برای مهار NMDAR بهبود یادگیری وحافظه در بیمار یهای عصبی انتخاب شوند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بیماری آلزایمر، اسطوخودوس، داکینگ مولکولی، آنتاگونیست گیرنده انِ متیل دی آسپارتیک اسید،

عنوان انگلیسی Lavender Essential oil Compounds as Antagonists of NMDA Receptor Subunit NR2B: A Molecular Modeling and Experimental Study
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives Herbal plants are an important source of novel chemical drugs with therapeuticeffects. The present study aims to find the chemical compounds of the essential oil of lavender(Lavandula angustifolia Miller) and assess their antagonistic effects on N-methyl-D-aspartate receptor(NMDAR) subunit NR2B in the brain.Subjects and Methods The essential oil was first isolated by distillation method from flowering inflorescencesof lavender. Then, their chemical compounds were identifies by gas chromatography/massspectrometry (GC-MS). Molecular docking study and the evaluation of the molecular structures werecarried out on 20 compounds. Pyrx software, version 4.0 in Autodock Vina was used to perform themolecular docking of 20 ligands with NMDAR. The molecular structures of compounds were evaluatedin SwissADME website.Results In GC-MS, 41 active compounds were detected comprising 95.5% of the total essential oil oflavender plant. The highest amount was related to trans-carveol, followed by isopulegol, 1,3,8, -p-menthatriene,and isoborneol. In docking studies, results showed that the best ligands for binding to NMDARincluded trans-carveol, isopulegol, and 1,3,8, -p-menthatriene which demonstrated the higher affinity toactive site of the NMDAR. Ifenprodil, as an antagonist, shared common binding sites with camphor, thymol,alpha-phellandrene, limonene, gamma-3-carene, beta-thujone, trans-Carveol, beta-caryophyllene.Camphor, thymol, beta-thujone and trans-carveol had the highest gastrointestinal absorption, and transcarveolhad the lowest binding energy to NMDAR.Conclusion Camphor, thymol, beta-thujone, and trans-carveol are potential compounds of lavender essentialoil to inhibit NMDAR and improve learning and memory in neurodegenerative diseases.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله بیماری آلزایمر, اسطوخودوس, داکینگ مولکولی, آنتاگونیست گیرنده انِ متیل دی آسپارتیک اسید

نویسندگان مقاله صدراله رمضانی |
گروه گیاهان دارویی، دانشکده جغرافیا و برنامه ریزی محیطی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران

مرضیه دهقان شاسلطنه |
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

محمدمهدی امیری خوری |
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران


نشانی اینترنتی https://jsmj.ajums.ac.ir/article_159514_7f3f7cb04363563dd06f2ab4dd3d1197.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات