|
، جلد ۱۹، شماره ۱، صفحات ۱-۹
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی خصوصیات آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی نانوامولسیون سنتز شده روغن کرچک |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینه و هدف: هدف از انجام این تحقیق بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی نانوامولسیون روغن کرچک می باشد. روش بررسی: ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی نانو امولسیون روغن کرچک با آزمونهای (1،1-دیفنیل- 2 -پیکریل- هیدرازیل) (DPPH) ، (2،2- آزینو بیس 3-اتیل بنزوتیازولین 6- سلفونیک اسید) (ABTS) و به منظور بررسی خواص ضد میکروبی نانو امولسیون روغن کرچک از باکتری استافیلوکوکوس اورئوس به روش دیسک دیفیوژن استفاده شد. یافته ها: نتایج آزمون آنتی اکسیدانی نشان می دهد که نانوامولسیون ساخته شده از روغن کرچک قادر به مهار رادیکال های آزاد ABTS و DPPH می باشد که مقادیر IC50 مربوط به هر دو آزمون بترتیب برابر با 177.66 و 235.79 میکروگرم بر میلی لیتر می باشد. همچنین آزمون ضد باکتریال نشان می دهد قطر هاله عدم رشد این ماده روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس 9 میلیمتر می باشد. نتیجه گیری : نتایج این مطالعه بیان می کند که نانوامولسیون حاصل از روغن گیاه کرچک دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد باکتریال قوی می باشد همچنین این ماده میتواند در مصارف دارویی مورد استفاده قرار گیرد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
کرچک، نانوامولسیون، آنتی اکسیدان، ضد باکتریال، |
|
عنوان انگلیسی |
Investigation of Antioxidant and anti-bacterial potential of Ricinus communis L. nano-emulsions |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background and Objective: The aim of this study is to examine the antioxidant potential and anti-bacterial efficacy of Ricinus communis L. nano-emulsions. Subjects and Methods: In this order, the antioxidant activity was evaluated using DPPH (2,2-diphenyl-1-picryl-hydrazyl-hydrate) and ABTS [2,2'-azino-bis (3-ethylbenzothiazoline-6-sulphonic acid)] test. Meanwhile the antibacterial properties of Ricinus communis L. nano-emulsions were tested using disc diffusion method against the Gram positive bacteria Staphylococcus aureus. Results: The obtained results revealed that the R. communis L. nano-emulsions have strong ability to inhibit the free radicals of ABTS and DPPH. The IC50 concentration related the both assay was reported 177.66 and 235.79 µg/ml respectively. The anti-bacterial results of demonstrated that R. communis L. nano-emulsions strongly inhibited the growth rate of Staphylococcus aureus with values of 9 mm. Conclusion: The overall results of this study indicated hat R. communis L. nano-emulsions have strong antioxidant potential and anti-bacterial properties and it can be used in the food and medicinal industries. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
کرچک, نانوامولسیون, آنتی اکسیدان, ضد باکتریال |
|
نویسندگان مقاله |
اسما جوانشیر | گروه زیست شناسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران
احسان کریمی | گروه زیست شناسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران
مسعود همایونی تبریزی | Department of Biology, Mashhad Branch, Islamic Azad University, Mashhad, Iran
|
|
نشانی اینترنتی |
https://jsmj.ajums.ac.ir/article_108165_75ae4200d68c6adf6626d3fca8bd0634.pdf |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|