، جلد ۱۹، شماره ۱، صفحات ۹۷-۱۰۸

عنوان فارسی سنتزمشتقات۱، ۴-دی هیدروپیریدین استخلاف دار با استفاده ازکاتالیزور تئوفیلین فسفریک اسید و بررسی فعالیت ضدمیکروبی این مشتقات به روش in vitro
چکیده فارسی مقاله زمینه وهدف: در این تحقیق سنتز مشتقات جدیدی از ترکیبات 1، 4 - دی‌هیدروپیریدین‌های استخلاف‌دار بااستفاده از واکنش سه‌جزیی بین 4-آمینوکومارین، باربیتوریک اسید و آلدهیدهای آروماتیک در حضور کاتالیزور تئوفیلین- فسفریک‌اسید (TPA)، ارائه می‌گردد. جهت بررسی اثر ضدمیکروبی وضدقارچی محصولات با انجام آزمون Minimum inhibitory concentration)) MIC به روش استاندارد ماکرودایلوشن (Macrodilution) در محیط کشت تریپتیک سوی ‌براث (TSB)در رقت وآزمونMBC (Minimum Bactericidal concentration) در محیط مولرهینتون آگار، بر گونه‌های استاندارد باکتری‌های گرم مثبت Staphylococcus aureus, Enterococcus faecalis، دو گونه استاندارد باکتری گرم منفی Acinetobacter baumannii, Escherichia coli و روش MFC برای قارچ Candida albicans در محیط آزمایشگاهی مورد ارزیابی ومطالعه قرار گرفتند. روش بررسی: ترکیبات 1، 4 - دی‌هیدروپیریدین‌های استخلاف‌دار با استفاده از واکنش سه‌جزیی بین 4-آمینوکومارین، باربیتوریک اسید و آلدهیدهای آروماتیک در حضور کاتالیزور اسیدی (TPA)، تهیه شد. پیشرفت روند واکنش با انجام کروماتوگرافی لایه نازکTLC (حلال اتانول، n- هگزان)، مورد بررسی قرار گرفت ومحصولات با استفاده از طیف مادون قرمز (IR)، رزونانس مغناطیسی هسته (1HNMR,13CNMR) آنالیز عنصری (CHN) و طیف جرمی شناسایی و تعیین ساختار شدند. برای بررسی اثر ضد‌میکروبی، غلظتهای مختلف از مشتقات در دی-متیل‌سولفوکسیدDMSO در دوازده رقت تهیه گردید. سوسپانسیون باکتری با دانسیته (cfu/ml 106× 1)به تمام لوله‌ها اضافه شد و فعالیت ضد باکتریایی ترکیبات پس از 20-18ساعت انکوبه شدن به دقت قرائت شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تئوفیلین- فسفریک اسید، 1، 4- دی‌هیدروپیریدین‌های استخلاف‌دار، فعالیت ضدباکتریایی، ماکرودایلوشن،

عنوان انگلیسی Synthesis of Substituted 1, 4-Dihydropyridines in the presence of Theophylline Phosphoric Acid and Evaluation of their in-vitro Antimicrobial Activity
چکیده انگلیسی مقاله Scope: In this research project, novel derivatives of 1, 4-dihydropyridines were synthesized via the three-component reaction of 4-aminocoumarin, barbituric acid and aromatic aldehydes in the presence of theophylline phosphoric acid (TPA). For the antibacterial and antifungal test of the products, Minimum inhibitory concentration (MIC) was performed according to Macrodilution standard in Tryptic Soy Broth (TSB) and Minimum Bactericidal concentration (MBC) in Müller-Hinton agar on Gram-positive bacteria (e.g. Enterococcus Faecalis andStaphylococcus aureus), Gram negative bacteria (e.g. Escherichia coli, Acinetobacter baumannii) and MFC method for Candida albicans as a fungus. Materials and Methods: 1, 4-dihydropyridine derivatives were synthesized via the three-component reaction of 4-aminocoumarin, barbituric acid and aromatic aldehydes in the presence of theophylline phosphoric acid (TPA). Reaction monitoring was performed via Thin Layer Chromatography (TLC) (n-hexane: Ethanol 5: 2) and the products were characterized via FTIR, TGA, 1HNMR, and 13CNMR, CHN and mass spectroscopies. Antimicrobial tests were performed in twelve dilutions. Bacterial suspension with the density of 1×106 CFU/mL were added to all the tubes and the antibacterial activity of the products were checked after 18-20 hours of incubation. Results: The antimicrobial screening data show that the compounds 4c and 4d have the ability to inhibit the growth of bacteria as well as the bacteria in an equal concentration. Conclusions: All compounds in MIC, MBC test Showed excellent antibacterial and antifungal activity compared to control drugs.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله تئوفیلین- فسفریک اسید, 1, 4- دی‌هیدروپیریدین‌های استخلاف‌دار, فعالیت ضدباکتریایی, ماکرودایلوشن

نویسندگان مقاله محمدحسین سیاحی |
گروه شیمی، دانشگاه پیام نور، صندوق پستی 3697 -19395، تهران، ایران

فاطمه شمخانی |
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه شیمی، دانشگاه پیام نور، صندوق پستی 3697 -19395، تهران، ایران

عفت عباسی منتظری |
گروه میکروبیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپوراهواز، اهواز،ایران

سید جعفر سقانژاد |
گروه پژوهشی شیمی، پژوهشکده تکنولوژی تولیدجهاد دانشگاهی خوزستان، اهواز


نشانی اینترنتی https://jsmj.ajums.ac.ir/article_108301_2a046bbe0720ead704dfeb40892e973c.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات