|
، جلد ۱۳، شماره ۵، صفحات ۵۵۷-۵۷۱
|
|
|
عنوان فارسی |
استخراج، تهیه پودر خشک و بررسیهای فیزیکو شیمیایی موسیلاژ به دانه |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینه و هدف: در کتب سنتی استفاده از موسیلاژ به دانه در تسکین سرفه و رفع علائم آسم توصیه شده است. هدف از این مطالعه دستیابی به یک روش خشک کنی مناسب جهت ارتقاء پایداری و نیز بررسی خواص فیزیکو شیمایی موسیلاژ به دانه با مقایسه دو روش خشک کنی سرد (Lyophilization) و گرم (oven) می باشد. روش بررسی: برای استخراج موسیلاژ از آب و الکل 95 درصد استفاده گردید. با روش سرد یخ زدن در °C 30- و خشک کردن تحت خلا mTor 50 و دمای °C 50- و در روش گرم دما در °C 1±50 تنظیم گردید. پودرهای خشک شده با روش سرد و گرم، از نظر باردهی روش استخراج و خشک کنی، غربال گری مواد شیمیایی، تجزیه FT-IR، ترکیب عنصری و خواص فیزیکو شیمیایی لازم مورد ارزیابی و مقایسه قرار گرفتند. یافتهها: موسیلاژ خشک شده با روش خشک کنی در سرما(Freeze Drying) ، درجه خلوص، طیف و تناوب عنصری FT-IR پاکتری را نسبت به روش گرم نشان داد. ظهور رنگ قهوه ای در موسیلاژ خشک شده با روش گرم (Oven) نشان از اکسیده شدن برخی مواد محصول در خلال این روش خشک کنی بود. راندمان عمل خشک کنی با روش گرم حدود سه برابر روش سرد بود. ترکیب عنصری به جز در مورد درصد کربن و اکسیژن کمی متفاوت بود. آزمایشات فیزیکو شیمیائی و پایداری پودر موسیلاژ حاصل با روش سرد نیز نسبت به روش گرم نتایج برتری را نشان داد(P< 0.05). نتیجهگیری: موسیلاژ خشک شده با روش سرد (لیوفلیزاسیون)، خواص فیزیکو شیمایی، خلوص و پایداری بهتری داشت. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
به دانه، موسیلاژ، پودر، خشککنی، لیوفلیزاسیون، |
|
عنوان انگلیسی |
Extraction, Preparation of Dry Powder and Physico-Chemical Evaluation of Quince Seeds Mucilage |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background and Objective: In the traditional medicine the use of quince seed mucilage to ameliorate cough and control of asthma signs is recommended. The aim of this study was to compare the cold-lyophilization, and warm-oven drying) and select a suitable drying method by studying the differences in physicochemical, purity and stability properties. Materials and Methods: Water and alcohol (95%) were used for extraction. The mucilage was divided in two parts, each dried by a different of cold or warm method. The conditions for the cold method (lyophilization or freeze drying) was 24h for both stages of freezing (-30°C) and drying (-50 °C and 50 mTor pressure) the temperature of drying by oven was also adjusted on 50 ±1 °C. The physicochemical characteristics, FT-IR analysis and elemental composition of both freeze and oven dried mucilages were compared, instrumentally. Results: The mucilage dried by the cold method showed a better purity than the warm method. This difference of purity was clearly obvious and significant (P< 0.05). However, the yield value of mucilage weight in warm method was about three fold higher than the cold method. The results of physicochemical properties and stability of the powder confirmed that evaluation parameters were well within the acceptable limits and showed a better result with the cold method. The appearance of brown color for the mucilage dried by oven method was observed which reflects oxidation by the product during the drying process. Conclusion: The mucilage dried by freeze drying had a better Physico-chemical, purity and stability properties. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
به دانه, موسیلاژ, پودر, خشککنی, لیوفلیزاسیون |
|
نویسندگان مقاله |
عبدالحسین مقبل | گروه فارماسیوتیکس، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.
مریم طیبی | گروه فارماسیوتیکس، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.
|
|
نشانی اینترنتی |
https://jsmj.ajums.ac.ir/article_52085_181d1dfbc6d687c48f1d8611850b01c4.pdf |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|