، جلد ۱۱، شماره ۵، صفحات ۵۰۷-۵۱۶

عنوان فارسی اثر تجویز عصاره گل انار بر میزان قند، انسولین، مقاومت به انسولین، پروفایل لیپیدی و فشارخون در موش‌های صحرایی تغذیه‌شده با رژیم غنی از سوکروز
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: دیابت یکی از بیماری­های متابولیک شایع در جهان است. عصاره گل انار در طب سنتی برای کاهش میزان قند و چربی خون استفاده می­شود. هدف از این مطالعه بررسی اثرات گیاه بر روی موش­های صحرایی تغذیه شده با رژیم غنی از سوکروز می­باشد. روش بررسی: در این مطالعه­ تجربی، از30 سر موش صحرائی ماده نژاد ویستار در محدوده وزنی170-150 گرم استفاده گردید. بعد از القای مقاومت به انسولین بوسیله سوکروز 32 درصد در آب آشامیدنی به مدت 6 هفته، حیوانات به صورت تصادفی به 5 گروه: دریافت­کننده سوکروز، عصاره آبی گل انار با دوز mg/kg400 و عصاره آبی الکلی آن با دوز mg/kg500 و300 تقسیم گردیدند. گروه کنترل (سالم) نیز از آب آشامیدنی معمولی استفاده می­کرد (6=n). 48 ساعت بعد از آخرین تزریق عصاره به صورت داخل صفاقی، خون­گیری از قلب انجام و سرم جدا شده، سپس مقادیر گلوکز، انسولین، اندکس مقاومت به انسولین(FIRI)، پروفایل لیپیدی، آنزیم­های کبدی و فشارخون اندازه­گیری گردید. یافته­ها: فشار خون، انسولین، گلوکز و FIRI در گروه­های سوکروزی درمان شده با عصاره­های گل انار در مقایسه با گروه کنترل تفاوت معناداری داشت. در مورد پروفایل لیپیدی، عصاره­های گل انار سبب کاهش معناداری شد، اگرچه بعضی آنزیم­های کبدی را افزایش داد. نتیجه­گیری: نتایج نشان داد که غلظت­های مختلف عصاره، باعث افزایش میزان گلوکز، انسولین، فشارخون و FIRI در مقایسه با گروه سوکروزی شد. بنابراین حیواناتی که عصاره گل انار دریافت کردند ویژگی­های اختصاصی مقاومت به انسولین را نشان دادند، لذا پیشنهاد می­شود تحقیقات بیشتری در مورد اثرات این گیاه صورت گیرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سوکروز، انسولین، فشارخون، گل انار، موش صحرایی،

عنوان انگلیسی The Effect of Punica Granatum Flower Extract, on Blood Glucose, Insulin, Insulin Tolerance, Lipid Profile and Blood Pressure in High Sucrose Diet Rats
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objective: Diabetes mellitus is a common metabolic disease in the world. The extract of Punica granatum flower (PGF) has been used in traditional medicine to decrease blood glucose and lipid. The aim of this study was to investigate the effect of this plant in high sucrose diet rats. Subjects and Methods: In this experimental study, 30 adult female Wistar rats weighing 150-170(g) were used. After induced insulin resistance by sucrose 32% in drinking water for 6 weeks, the animals were randomly divided into 5 groups: sucrose induced, aqueous (400mg/kg) and hydro-alcoholic (300 and 500 mg/kg) extract of PGF. Control (normal) group was consumed only drinking water (n=6). 48 hours after the last interaperitonealinjection (IP), blood was collected from heart, serum was separated and blood glucose, insulin, fasting insulin resistance index (FIRI), lipid profiles, hepatic enzymes and blood pressure were determined. Results: Blood pressure, insulin, glucose and FIRI in sucrose- induced group treated with extracts of PGF were significantly increased in comparison with the control group.Extracts of PGF decreased the lipid profile significantly; however,some hepatic enzymes were increased. Conclusion:The results of this study Showed that PGF extracts can increase blood pressure, glucose, insulin and FIRI in comparison with sucrose group. Thus, the PGF animals displayed characteristics typical of insulin resistance and it is suggested that the investigator could do more research on this plant.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله سوکروز, انسولین, فشارخون, گل انار, موش صحرایی

نویسندگان مقاله اکرم آهنگرپور |
دانشیار گروه فیزیولوژی.گروه فیزیولوژی، دانشکدة پزشکی، مرکز تحقیقات دیابت، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، ایران.

مهدی اسماعیلی‌زاده |
دانشجوی دکتری فیزیولوژی.گروه فیزیولوژی، دانشکدة پزشکی عضو کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، ایران.

نسرین اسحاقی |
کارشناسی ارشد فیزیولوژی.گروه فیزیولوژی، دانشکدة پزشکی عضو کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، ایران.

زهرا بهاری |
دانشجوی دکتری فیزیولوژی.گروه فیزیولوژی، دانشکدة پزشکی عضو کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، ایران.

حمیدرضا سمائی |
دکتری داروسازی.دانشکدة داروسازی، عضو کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، ایران.


نشانی اینترنتی https://jsmj.ajums.ac.ir/article_49582_137033b1c194cd3593887370acc27d98.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات