، جلد ۱۰، شماره ۶، صفحات ۶۵۷-۶۶۴

عنوان فارسی بررسی آلودگی‌های انگلی سبزیجات خام مصرفی در شهر اهواز
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: شیوع بیماری­های انگلی یکی از مشکلات مهم در بهداشت انسان­ها در بسیاری از کشورها به­خصوص در کشورهای در حال توسعه مانند ایران است و میزان آن در بعضی مناطق تا 90 درصد می­رسد. راه دهانی و مصرف سبزیجات خام یکی از راه­های مهم کسب آلودگی­های انگلی دستگاه گوارش انسان است. این تحقیق یک مطالعه اپیدمیولوژی توصیفی می­باشد و به منظور بررسی میزان آلودگی سبزیجات به عوامل انگلی صورت گرفته است. روش بررسی: در این مطالعه 40 نمونه سبزی از مزارع کشت در چهار نقطه جغرافیایی اهواز جمع­آوری شد. نمونه­ها بر طبق روش FAO‌ با روش­های رسوبی، شناورسازی و مستقیم مورد بررسی میکروسکوپی قرار گرفتند. یافته­ها: در این مطالعه 60 درصد نمونه­ها آلوده به تخم نماتودها، 40 درصد آلوده به لارو نماتودها مرحله شوم عفونی­زا، و 10 درصد نمونه­ها به کیست تک­یاخته­ها آلوده بودند. نتیجه­ گیری: باید از کودهای انسانی در کشاورزی اجتناب شود و همچنین در شستشوی بهداشتی سبزی­هایی که به­صورت خام مصرف می­شوند، دقت کافی صورت گیرد و با آموزش­دادن اصول بهداشتی به مردم می­توان میزان شیوع بیماری­های انگلی را کاهش داد. م ع پ 1390؛‌10(6): 657- 664
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آلودگی سبزیجات، عوامل انگلی، اهواز،

عنوان انگلیسی Detection of Intestinal Parasite Agents on Raw Consumed Vegetables in Ahvaz
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objective: The prevalence of parasitic disease is one of the major human hygienic problems in more countries especially in developing country such as Iran and it reached as high as 90% in some area of the world. The presence of parasitic disease has also observed in various rates in Iran .The important ways of parasite infection is oral route and raw consumption of vegetable. This research is a descriptive epidemiological study for evaluating vegetable contamination with parasitic agents. Subjects and Methods: In this study, 40 samples of vegetable are collected from farms in four different geographical area around Ahvaz. The sedimentation method was used with anionic detergent as described by FAO method. Results: In this study, nematode eggs 60%, larva of nematodes in the third stage 40%, intestinal protozoan 10%, have been seen. Conclusion: the abandonment of the use of human compost in agriculture Prevention of using of compost human in agriculture , hygienic washing of vegetable in endemic area and teaching principles of public health to people can control parasitic diseases and promote hygiene level of public health. Sci Med J 2012;10(6):657-664
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله آلودگی سبزیجات, عوامل انگلی, اهواز

نویسندگان مقاله محمود راهدار |
گروه انگل‌شناسی و قارچ شناسی، دانشکدة پزشکی، مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، ایران.

بابک وزیریان |
گروه حشره‌شناسی پزشکی، دانشکدة بهداشت و مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی و گرمسیری، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، ایران.

مریم غلامی |
دانشکدة پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، ایران.

صبا گرشاسبی |
دانشکدة پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، ایران.


نشانی اینترنتی https://jsmj.ajums.ac.ir/article_55137_5a7342748278ac9bd2bdc7c652225b83.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات