، جلد ۱۶، شماره ۶، صفحات ۶۷۱-۶۸۰

عنوان فارسی بررسی میزان آلودگی سبزیجات به اشریشیا کلی انتروهموراژیک (EHEC) به روش کشت و مولتی پلکس PCR در شهرستان اهواز
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: مطالعه حاضر با هدف تعیین آلودگی سبزیجات به اشریشیا کلی انتروهموراژیک و تعیین سویه O157H7 بعلت تولید اگزوتوکسین stx (شیگا توکسین) و اهمیت آن در ایجاد بیماری­هایی همچون کولیت هموراژیک و سندرم اورمی همولتیک در انسان صورت گرفت. روش بررسی: در این پژوهش تعداد 256 نمونه سبزیجات تازه شامل کاهو، کلم و سبزی خوردن طی مدت 8 ماه از 4 مرکز عمده فروش سبزی در شهرستان اهواز تهیه گردید. پس از غنی سازی اولیه، کلنی های سوربیتول منفی رشد یافته بر روی محیط CT-SMAC به محیط های کشت افتراقی انتقال داده شده و با تست­های اختصاصی بیوشیمیایی به عنوان اشریشیا کلی تائید شدند. سپس سویه­های تایید شده توسط آنتی سرم­های E.coli O157:H7 بررسی گردیدند. در نهایت با مولتی پلکسPCR حضور ژن های s‏tx2,stx1 eaeA, hlyA در سویه های سوربیتول منفی ارزیابی گردید. یافته ها: در 8 نمونه (1/3%) باکتری E.coli O157 شناسایی شد و تنها 2 ایزوله بعنوان E.coli O157:H7 تشخیص داده شدند. پس از مولتی پلکس PCR مشخص شد که 4 ایزوله حاوی ژن stx1، 2 ایزوله حاوی ژن stx2، 1 ایزوله حاوی ژن های stx1 و eaeA، 1 ایزوله حاوی ژن های stx1، eaeA و hlyA و 1 ایزوله حاوی ژن های stx1 و hlyA بود. هیچ یک از ایزوله ها حاوی هر چهار ژن نبودند. نتیجه­ گیری: با توجه به احتمال انتقال عوامل پاتوژن خطرناکی مانند اشریشیا کلی انتروهموراژیک توسط سبزیجات، عدم توجه به سالم سازی سبزیجات قبل از مصرف می تواند برای سلامت عمومی مشکل آفرین بوده و طغیان بیماریهای منتقله از غذا را به همراه داشته باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سبزیجات، اشریشیا کلی انتروهموراژیک، O157 H7،

عنوان انگلیسی Study of the Contamination Rate of Vegetables by Enterohemorrhagic Escherichia coli (EHEC) Using Multiplex PCR and Cultivation Methods in Ahvaz Province
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objective: Enterohemorrhagic Escherichia coli is a pathogen that can be transmitted to humans through food products and causes dangerous diseases such as hemorrhagic colitis and hemolytic uremic syndrome in humans because of shiga toxin production. Materials and Method: In this research, 256 samples of fresh vegetables including lettuce, cabbage and eating herbs were prepared from 4 vegetable wholesale centers in the city of Ahvaz during 8 months. After primary enrichment, Sorbitol negative colonies grown on CT-SMAC medium were subcultured on differential culture media and confirmed as E. coli by specific biochemical tests. Confirmed strains were then investigated by E.coli O157:H7 antiserum. Finally, the presence of stx2, stx1, eaeA and hlyA genes was evaluated in sorbitol negative strains using multiplex PCR. Result: 8 E.coli O157 (3.1%) bacteria were detected, only 2 isolates were identified as E.coli O157:H7. After multiplex PCR it became clear that 4 isolates contained stx1 gene, 2 isolates stx2 gene, 1 isolate stx1 and eaeA genes, 1 isolate stx1, eaeA and hlyA genes and 1 isolate stx1 and hlyA genes. None of the isolates contained all four genes. Conclusion: The presence of E.coli bacteria in vegetables is problematic for public health and can cause food-borne diseases.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله سبزیجات, اشریشیا کلی انتروهموراژیک, O157 H7

نویسندگان مقاله ستاره شمس سولاری |
کارشناس ارشد میکروبیولوژی.گروه میکروبیولوژی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران.

محمد رعایایی اردکانی |
استاد گروه میکروبیولوژی.گروه میکروبیولوژی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران.

سیده الهام رضا توفیقی |
دانشیار گروه میکروبیولوژی.گروه میکروبیولوژی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران.


نشانی اینترنتی https://jsmj.ajums.ac.ir/article_57855_3bdc77188fb51015117d61aaac0cbda7.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات