، جلد ۱۵، شماره ۵، صفحات ۶۰۷-۶۱۷

عنوان فارسی بررسی تاثیر برخی از نوشیدنی‌های گازدار رایج در ایران بر ریز سختی مینای دندان‌های کشیده شده انسان
چکیده فارسی مقاله زمینه وهدف: زندگی امروزی مصرف رو به افزایش نوشیدنی­های گازداررا سبب شده سختی سنجی ویکرز یکی از روش­ها برای مشخص کردن ریزسختی مینای دندان، به شمار می­رود.هدف از این مطالعه، تعیین میزان تاثیر برخی از نوشیدنی­های گازدار رایج در ایران، بر ریز سختی مینای دندان­های کشیده شده انسان می باشد. روش بررسی:دراین مطالعه تجربی آزمایشگاهی،60 دندان قدامی و خلفی انسانی جمع آوری و بلوک­های مینایی به طور تصادفی به 6 گروه ده تائی تقسیم شدند:1- دلسترلیمویی2- میرنداپرتقالی3– پپسی 4- دو گازدار5-اسپرایت6-سرم فیزیولوژی (گروه کنترل). در سه مرحله(ابتدا و پس از 1 روز وپس از 7 روز )مورد آنالیز ریزسختی انجام گرفت. داده ها با استفاده از آزمون های آماری T-test ٬ ANOVA وTukey HSD و Repeated measure مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته­ها: بر حسب آزمونTukey HSD در زمان اولیه گروه­ها با هم اختلاف معنی­داری نداشتند. پس از یک روز اختلاف 5 گروه اول تنها با گروه کنترل معنی­دار بود (P
کلیدواژه‌های فارسی مقاله نوشیدنی گازدار، ریز سختی مینا، ویکرز، اروژن،

عنوان انگلیسی The Evaluation of the Effect of Some Common Carbonated Beverages in Iran on Enamel Microhardness of the Human Extracted Teeth
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objective: Outspreaded of modern life style causes increasing consumption of carbonated beverages. Vickers hardness measurement is one of the most practical methods to determine the microhardness of the teeth enamel. The aim of this study was to determine the effect of some of the common carbonated beverages in Iran on the microhardness of the human extracted teeth enamel in Yazd dental clinics. Subjects and Methods: In this experimental in-vitro study, 60 anterior and posterior human teeth were collected and enamel blocks were divided into 6 groups:1-Limon Delester, 2-Orange Miranda, 3-Pepsi, 4- Carbonated Doogh, 5-Sprite and 6-physiologic serum (control group). Samples were kept in each group 6 hours per day for one week. This study was microhardness analyzed in 3 stages (Initial, after one day and at the end 7 day). Finally data were analyzed with SPSS17, T-tests,ANOVA,TukeyHSDand Repeated measure statistical tests. Results: Tukey HSD test showed at the beginning groups did repeated measure not have a significant difference and after one day the first studied five groups had a significant difference with the control group. ANOVA test and p-values showed that microhardness after one day and at the end 7 day in studied groups, significantly decreased(P-value
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله نوشیدنی گازدار, ریز سختی مینا, ویکرز, اروژن

نویسندگان مقاله عبدالرحیم داوری |
استاد بخش ترمیمی و زیبایی،بخش ترمیمی و زیبایی، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت دهان و دندان، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، یزد، ایران

علیرضا دانش کاظمی |
دانشیار بخش ترمیمی و زیبایی،بخش ترمیمی و زیبایی، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت دهان و دندان، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، یزد، ایران

فرناز فراهت |
استادیار بخش ترمیمی و زیبایی،استادیار بخش ترمیمی و زیبایی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، یزد، ایران.

فروغ زمانی |
دندانپزشک،


نشانی اینترنتی https://jsmj.ajums.ac.ir/article_46904_38f53a02383f609cda1a098e0e70aca9.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات