، جلد ۱۵، شماره ۵، صفحات ۵۹۱-۶۰۰

عنوان فارسی اثر شش هفته مصرف آب انار و تمرینات هوازی بر مقادیر پاراکسوناز-۱ و نیمرخ چربی پلاسمایی در زنان میانسال دیابتی نوع ۲
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: دیابت باعث افزایش استرس اکسیداتیو در بافت های مختلف می­گردد و منجر به افزایش سطح اکسیداسیون DNA، پروتئین­ها و لیپیدها می­گردد. پاراکسوناز-1 یک آنزیم استراز است که همراه با HDL-C حمل می گردد. این آنزیم از پراکسیداسیون LDL-C جلوگیری می­کند و بنابراین در کاهش خطر آترواسکلروز موثر است. روش بررسی: این مطالعه از نوع مداخله­ای و کارآزمایی بالینی می­باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل زنان یائسه دیابتی شهرستان بابل در دامنه سنی بین 50 تا 60 سال بودند که با هماهنگی انجمن دیابت انتخاب شدند. نمونه آماری شامل 33 نفر بود که به صورت تصادفی به چهار گروه 7 الی 9 نفری تقسیم شدند. گروه ها شامل : کنترل، آب انار، تمرین و تمرین - آب انار بود. برنامه گروه­های تمرین به مدت شش هفته، سه جلسه در هفته و به مدت 65-45 دقیقه در روز اجرا گردید. آزمودنی­های به میزان ml 150 آب انار در هر روز مصرف کردند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمونt وابسته و تحلیل واریانس تحلیل واریانس یک طرفه استفاده شد. یافته­ها: نتایج تجزیه و تحلیل آماری نشان داد که افزایش معنی­داری در میزان پاراکسوناز-1 وHDL و همچنین کاهش معنی داری در مقادیر TG ، TC و LDL قبل و بعد از دوره تجربی در گروه های آزمودنی ایجاد گردید. نتیجه­گیری: فعالیت آنزیم پاراکسوناز و نیمرخ چربی پلاسمایی می تواند تحت تاثیر عوامل تغذیه­ای و شیوه زندگی قرار گیرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آب انار، تمرینات هوازی، پاراکسوناز-1، دیابت نوع 2،

عنوان انگلیسی The Effect of Six Weeks Consumption of Pomegranate Juice and Aerobic Training on Paraoxonase-1 and Plasma Lipid Profile in Adult Women with Diabetes Type II
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objective: Diabetes increases oxidative stress in different tissues and leads to increased levels of oxidation of DNA, proteins and lipids. Paraoxonase is an esterase enzyme that is carried along with HDL-C. This enzyme prevents of the peroxidation of LDL-C and therefore effective in reducing the risk of atherosclerosis. Subjects and Methods: In this clinical trial study the subjects of this research included diabetic postmenopausal women in the city of Babol with the age range between 50 and 60 years old. Who were selected with coordination of Diabetes Association. The statistical sample included 33 subjects who were randomly divided into four groups (n=7 to 9). These groups were randomely divided into: control, pomegranate juice, exercise and exercise-pomegranate juice. Program of aerobic training groups was for six weeks, three times in a week and for 45-65 minutes/day and in four afternoon was carried out. Subjects consume 150 ml of pomegranate juice daily at eight o'clock every morning.. For the analysis data from the Dependent t-test and analysis of variance one way ANOVA was used. Results: There was a highly significant increase in the paraoxonase-1 (P< 0/05) and HDL, as well as a significant decrease in levels of TG, TC and LDL (P< 0/05) before and after the experimental period in the group of subjects. Conclusion: activity of paraoxonase enzyme and Plasma lipid profile can be influenced by dietary factors and lifestyle.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله آب انار, تمرینات هوازی, پاراکسوناز-1, دیابت نوع 2

نویسندگان مقاله علیرضا براری |
دانشیار گروه فیزیولوژی ورزشی، گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران

سعید براری |
استادیارگروه علوم آزمایشگاهی ،گروه علوم آزمایشگاهی، مرکز تحقیقات هایپرلیپیدمی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.

احمد عبدی |
استادیار گروه فیزیولوژی ورزشی ،گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران.

اسیه عباسی دلویی |
استادیار گروه فیزیولوژی ورزشی ،گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران


نشانی اینترنتی https://jsmj.ajums.ac.ir/article_46958_d7bd299bd282134ca18b872e51f34cbb.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات