|
، جلد ۱۵، شماره ۲، صفحات ۲۰۱-۲۱۵
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی فیتوشیمیایی و مقایسۀ اثر انواع عصارههای بافت اسفنجی انار بر روی سلولهای سرطانی روده Caco-۲ |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینه و هدف: هدف مطالعۀ حاضر بررسی خواص ضدسرطانی و آنتی اکسیدانی چهار نوع عصارۀ بافت اسفنجی انار ((Punica granatum L. بر روی سلولهای سرطان روده Caco-2 بود. روش بررسی: ترکیبات بافت اسفنجی انار با روشهای فیتوشیمی مورد شناسایی قرار گرفت. به منظور بررسی خواص سیتوتوکسیسیتی و آنتیاکسیدانی، عصارههای اتانولی و ان_هگزانی بافت اسفنجی انار به دو روش سوکسله و خیساندن تهیه گردید. اثر این عصارهها بر روی سلولهای Caco-2 سرطان روده به وسیلۀ آزمونهای MTT، NBT ، TBAو میزان آنزیم کاتالاز (CAT) مورد بررسی قرار گرفتند. یافتهها: بررسیهای فیتوشیمیایی، حضور ترکیبهای فلاونوئیدی، تاننی، آلکالوئیدی، ترپنوئیدی، آلدهیدی، کتونی و ویتامین C و عدم حضور ترکیبهای استروئیدی، ساپونینی و پروتئینی را در بافت اسفنجی انار تأیید میکند. نتایج به دست آمده از بررسی میزان بقای سلولی با استفاده از روش MTT نشان داد که کمترین بقای سلولهای سرطانی تیمار شده مربوط به عصارۀ ان_هگزانی به روش سوکسله بودهاست. نتایج آزمون NBT بیانگر خاصیت پراکسیدانی عصارۀ ان_هگزانی به روش سوکسله میباشد، تیمار سلولهای سرطانی با این عصاره منجر به مرگ سلولی ناشی از آپوپتوز میشود. از طرف دیگر نتایج پراکسیداسیون غشایی نشان داد که بیشترین میزان تخریب غشایی سلولهای تیمار شده به ترتیب مربوط به عصارههای ان_هگزانی به روش سوکسله و اتانولی به روش ماسراسیون بود. بالاترین فعالیت آنزیم کاتالاز مربوط به تیمار با عصارۀ اتانولی به روش ماسراسیون بود. نتیجهگیری: وجود ترکیبات مختلف شناسایی شده با ویژگی های پروآپوپتوزی در بافت اسفنجی انار نشان میدهد که به کار بردن ترکیبات این عصاره به تنهایی و یا همراه با داروهای ضدسرطان شیمیایی میتواند راهکاری نوین برای درمان سرطان باشد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
آنتیاکسیدانی، انار، فیتوشیمیایی، سرطان روده، |
|
عنوان انگلیسی |
A Phytochemical Study and Comparison of the Effect of Pomegranate Extracts Spongy Tissue on Colon Cancer Cells Caco-2 |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background and Objective: The goal of this studying was evaluation of anticancer and anti-oxidant properties of four types of extracts from Pomegranate (Punica granatum L) spongy tissue on colon cancer cells Caco-2. Subjects and Methods: The phytochemicals of spongy tissues of pomegranate were identified by phytochemical methods. In order to evaluate cytotoxic and anti-oxidant characteristics, ethanolic and n-hexane extracts from pomegranate spongy tissues were collected, using Soxhlet apparatus and maceration methods. The effects of these extracts on Caco-2 colon cancer cells were evaluated using MTT, NBT and TBA tests, as well as catalase enzyme levels. Results: The photochemical analysis confirmed the presence of flavonoids, tannin, alkaloid, terpenoides, aldehyde, ketones and vitamin C compounds, but no steroids, saponins and protein were detected. The results of MTT showed the least cell survival value of treated cancerous cell was obtained with n-hexane-derived extract extract using Soxhlet method. Furthermore, NBT results demonstrated that the n-hexane extract using Soxhlet method exhibited peroxidant characteristics and droves the cancerous cells toward apoptosis. On the other hand, TBA results showed that the highest cytotoxicity belonged to n-hexane extract by Soxhlet and ethanolic extract by maceration method respectively. The highest catalase enzyme activity was observed in treatment by maceration ethanolic extract. Conclusion: The existence of several compounds with pro-apoptotic properties in the extracts of spongy tissues of pomegranate propose the notion that using the compounds of these extracts alone or in combination with chemotherapy may be beneficial in treatment of colon cancer. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
آنتیاکسیدانی, انار, فیتوشیمیایی, سرطان روده |
|
نویسندگان مقاله |
مریم کلاهی | استادیار گروه زیستشناسی.گروه زیستشناسی، دانشکدۀ علوم پایه، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران.
بابک مختاری | دانشیار گروه شیمی.گروه شیمی، دانشکدۀ علوم پایه، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران.
ندا میرزایی | کارشناسارشد شیمی آلی.گروه شیمی، دانشکدۀ علوم پایه، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران.
|
|
نشانی اینترنتی |
https://jsmj.ajums.ac.ir/article_47315_b554ae5e5394c6097afc601865ceff00.pdf |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|