، جلد ۱۴، شماره ۲، صفحات ۱۲۸-۱۳۹

عنوان فارسی بررسی اثرات عصارۀ میوۀ کیوی (Actinidia deliciosa) بر وزن بدن، هورمون‌های تیروییدی، درد و حافظه در موش‌های صحرایی نر هیپوتیروئیدی
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: در هیپوتیروییدی تولید اکسیدان­ها موجب اختلالات رفتاری می­شود. میوۀ کیوی حاوی ویتامین­های مختلف و مواد آنتی­اکسیدانی است. هدف از انجام­این مطالعه بررسی اثر عصارۀ میوۀ کیوی بر وزن بدن، حافظه، درد، میزان T4 و T3 سرمی در موش­های صحرایی نر هیپوتیروئیدی است. روش بررسی: موش­های صحرایی نر ویستار (250- 200 گرم)، شامل گروه­های: 1) کنترل و 7-2) هیپوتیروئیدی که با تجویزmg/lit 500 داروی متی­مازول در آب آشامیدنی به مدت سه هفته هیپوتیروئید شده، و سپس به زیرگروه­های درمان که به ترتیب: 50، 100، 150، 200، 400 mg/kg/5ml عصارۀ میوۀ کیوی و یا سالین نرمال را 14 روز و هر روز یک­بار به صورت خوراکی(گاواژ) دریافت کردند. 8) کنترل مثبت که دوز mg/lit1 لوواتیروکسین دریافت کرد. هورمون­های T3 و T4 تمامی حیوانات با روش رادیو ایمیواسی، درد با Tail Flick و حافظۀ حیوانات با شاتل باکس و وزن بدن اندازه­گیری شدند. داده­ها با روش آماری ANOVA یکطرفه و آزمون HSD با سطح معنا­داری حداقل 05/0 P< آنالیز شدند. یافته­ها: در موش­های هیپوتیروئیدی هورمون­های تیروئیدی، درد و حافظه به طور معناداری کاهش یافت(01/0P<). دوزهای 150 و 200 عصارۀ کیوی بدون تأثیر بر غلظت هورمون­های تیروئیدی بهبودی درد و حافظه در موش­های هیپوتیروئیدی را بطور معنادار بهبود داد (001/0P<). نتیجه­گیری: تجویز عصارۀ کیوی به دلیل اینکه سطوح کاهش یافته هورمون­ها متعاقب هیپوتیروییدی را افزایش نداد، بنابراین تأثیری بر محور عصبی -هورمونی نداشته است. می­توان این اثرات بهبودی بخش کیوی بر اختلالات رفتاری متعاقب هیپوتیروییدی را احتمالاً به خاصیت آنتی­اکسیدانی آن در مغز نسبت داد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله هیپوتیروئیدی، عصارۀ میوۀ کیوی، T3، T4، وزن بدن، درد، حافظه، موش صحرایی،

عنوان انگلیسی Effect of Kiwifruit Extract (Actinidia deliciosa) on Body Weight, Thyroid Hormones, Pain and Memory in Hypothyroidism Male Rats
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: Oxidative stress due to hypothyroidism causes behavioral deficits. Kiwifruit contains various vitamins and antioxidants. In this study the effect of kiwifruit extract on body weight, memory, pain and serum T4 and T3 in hypothyroidism male rats was evaluated. Subjects and Methods: Wistar male rats(200-250g)were dividedinto 8 groups (n=8) randomely as following: 1) Control, the remaining groups were hypothyroidism that received methimazole (500mg/L in drinking water) for 3 weeks. 2-7) Treated groups received orally either different doses of Kiwifruit extract (50,100,150, 200, 400 mg/kg/5ml or the same volume of normal saline for 14 days. 8) Positive control group receiving 1 mg/L of levothyroxine in drinking water. Serum thyroid hormones (with radioimmunoassay), body weight, pain (by tail-flick test), and memory (by shutle box) were measured for all groups. Data were analyzed with one-way ANOVA followed by Tukey’s post hoc and PResults: Serum T4 and T3, body weight and memory and pain reflex latency were decreased significantly after induction of hypothyroidism (P< 0.01). Treatment with 150 and 200 mg/kg doses, without affecting the thyroid hormone serum level, improved memory and pain significantly (P< 0.001) Higher doses of extract had no effect on above parameters. Conclusion: Treatment with kiwifruit extract didn’t change thyroid hormones; therefore, had no effect on hypothalamus-pituitary-thyroid axis. Improving effects of Kiwifruit extract on behavioral deficits following hypothyroidism might be related to its antioxidant property in brain.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله هیپوتیروئیدی, عصارۀ میوۀ کیوی, T3, T4, وزن بدن, درد, حافظه, موش صحرایی

نویسندگان مقاله خدیجه حسونی‌زاده فلاحیه1 |
گروه زیست‌شناسی، دانشکدۀ علوم، دانشگاه آزاد اسلامی فارس، شیراز، ایران.

سیما نصری |
گروه زیست‌شناسی، دانشکدۀ علوم، دانشگاه پیام نور واحد شرق تهران، تهران، ایران.

محمدکاظم غریب‌ ناصری |
مرکز تحقیقات فیزیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، اهواز، ایران.

علیرضا سرکاکی |
مرکز تحقیقات فیزیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، اهواز، ایران.

شهرام مشهدی‌زاده |
گروه فیزیولوژی دانشکدۀ پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، ایران.


نشانی اینترنتی https://jsmj.ajums.ac.ir/article_46989_7f5686b9f6ce3f395d3e0596eecb844d.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات