، جلد ۱۳، شماره ۳، صفحات ۳۲۷-۳۳۳

عنوان فارسی بررسی میزان آفلاتوکسینM۱ در شیرهای تازه )خام و پاستوریزه( گاو در استان خوزستان
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: آفلاتوکسین M1، سمی مهلک با توان سرطان­زایی بالا می­باشد که در اثر مصرف علوفۀ آلوده توسط دام در شیر ترشح می­گردد. این مطالعه به منظور ارزیابی میزان آفلاتوکسین M1 در شیر خام و پاستوریزه در استان خوزستان طی دو فصل زمستان و تابستان انجام گرفت. روش بررسی: 120 نمونه شیر (60 نمونه شیر خام، 60 نمونه شیر پاستوریزه) از مراکز جمع­آوری شیر و سوپر مارکت­ها، در دو فصل تابستان و زمستان سال 1390 تهیه و میزان آفلاتوکسین M1با روش HPLC ارزیابی شد و (05/0>P) معنادار در نظر گرفته شد. یافته­ها: تمام نمونه­های خام و پاستوریزه در زمستان آلوده بودند. میانگین سم در شیر خام و پاستوریزه به­ترتیب ng/ml 009/0±013/0 و ng/ml 0015/0±017/0 در زمستان بود. میزان میانگین سم در شیر خام و پاستوریزه در تابستان به­ترتیب ng/ml0012/0±007/0 و ng/ml001/0±009/0 بود. میانگین میزان سم در شیر خام و پاستوریزه در تابستان نسبت به زمستان کاهش معناداری را نشان داد (05/0>P). میزان آفلاتوکسین M1 یک نمونه شیر پاستوریزه در زمستان بیش از حد مجاز (ng/ml 065/0) بود. نتیجه­ گیری: باتوجه به آلودگی تمام نمونه ها در فصل زمستان شرایط رشد قارچ و تولید آفلاتوکسین B1 در علوفه بایداز بین برود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آفلاتوکسین M1، شیر، HPLC، اهواز، شوشتر، آبادان،

عنوان انگلیسی Determination of Aflatoxin M1 in Fresh (Raw and Pasteurized) Cow Milk in Khuzestan Province
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objective: Aflatoxin M1 is a life-threatened toxin with high carcinogenicity potency which is secreted in milk by ingestion of contaminated feed in livestock. This study was done to evaluate the level of aflatoxin M1 in raw and pasteurized milk during summer and winter seasons in Khuzestan province. Subjects and Methods: One hundred and twenty samples (60 pasteurized milk, 60 raw milk (were collected from milk collecting centers and supermarkets during summer and winter of 2011 and AFM1 was evaluated by HPLC method and (P< 0.05) was considered significant. Results: All raw and pasteurized milk samples were contaminated in winter. The main ± SD of raw and pasteurized milk were 0.013±0.009ng/ml and 0.017±0.0015ng/ml in winter, respectively. The mean ± SD of raw and pasteurized milk were 0.007±0.0012 and 0.009±0.0011 ng/ml, in summer, respectively. The mean concentration of raw and pasteurized milk in summer showed significantly lower levels than in winter (P< 0.05). AFM1 was greater than maximum acceptable limit in one pasteurized milk sample with 0.065ng/ml. Conclusion: With regard to contamination of all samples in winter, fungal growth condition and AFB1 production should be eliminated
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله آفلاتوکسین M1, شیر, HPLC, اهواز, شوشتر, آبادان

نویسندگان مقاله حسین نوروزی |
گروه علوم آزمایشگاهی، دانشکدۀ پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.

علی کاظمی |
گروه پرستاری و مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ورامین - پیشوا ، ورامین، ایران


نشانی اینترنتی https://jsmj.ajums.ac.ir/article_51978_e939b9171922ecad25e60932f912519f.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات