|
، جلد ۱۳، شماره ۱، صفحات ۳۲-۴۲
|
|
|
عنوان فارسی |
اثر ویتامین C بر شاخصهای چاقی موشهای صحرایی تغذیه شده با رژیم غذایی پرچرب |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینه و هدف: ویتامین C اغلب به فراوانی و به سادگی مورد استفاده قرار می گیرد و بر اساس برخی گزارشات سطح آن در افراد چاق پایینتر است. لذا به منظور بررسی اثر سطوح مختلف این ویتامین بر دریافت غذا، انرژی و شاخصهای بدنی، موشهای صحرایی با جیره پرچرب و مقادیر افزایشی ویتامین C در آب آشامیدنی تیمار شدند. روش بررسی: مطالعه روی 40 سر موش صحرایی نر نژاد اسپراگ (10±160 گرم) انجام شد. حیوانات به پنج گروه کنترل، پرچرب (HF)، پرچرب+ mg/l 250 ویتامین c (HF250)، پرچرب+ mg/l 500 ویتامین C (HF500) و پرچرب+ mg/l 1000 ویتامین C (HF1000)، تقسیم شدند. گروه کنترل با استفاده از پلتهای استاندارد و گروههای پرجرب توسط جیره حاوی 31% دنبه تغذیه شدند و ویتامین C به آب آشامیدنی گروههای تحت تیمار اضافه شد. در این مطالعه مصرف آب، غذا و افزایش وزن و شاخصهای مرتبط با چاقی در گروههای تحت مطالعه طی 8 هفته مورد مقایسه قرار گرفت. یافتهها: استفاده از جیره پر چرب باعث افزایش دریافت انرژی، افزیش وزن، ذخیره چربی (05/0P<)، کلسترول تام و LDL-c پلاسما شد (01/0P<). هرچند مقدار زیاد ویتامین C دریافت غذا و انرژی را افزایش داد (01/0P<)، مقادیر متوسط و بالای ویتامین C باعث کنترل نسبی افزایش وزن و ذخیره چربی شد. نتیجهگیری: افزودن ویتامین C به میزان mg/l500 و mg/l1000 آب آشامیدنی باعث کنترل افزایش وزن و احتباس چربی در حیواناتی میشود که از جیره پرچرب استفاده میکنند. این موضوع ممکن است پیشنهاد کننده اثر مفید آن در مهار اختلالات ناشی از چاقی باشد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
چاقی، چربی، ویتامین C، جیره پرچرب، موش صحرایی، |
|
عنوان انگلیسی |
Effect of Vitamin C on the Obesity Indices of High Fat Fed Diet Rats |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background and Objective: Vitamin C is abundant and easily eaten. According to some reports, its level is lower in obese individuals. Thus in order to investigate the effect of different levels of vitamin C on food and energy intake and anthropometric indices, obese rats on high-fat diets, were treated by ascending amounts of vitamin C in drinking water. Subjects and Methods: Forty male Sprague Dawley rats (160 ± 10 g) were used. Animals were divided into five groups; control, high fat (HF), high fat+250mg/L vitamin C (HF250), high fat+500mg/L vitamin C (HF500) and high fat+1000 mg/L vitamin C (HF1000). Control group was fed by the standard pellets and high-fat groups were fed by diets containing 31% fat. Vitamin C was added to the drinking water of treated groups and the amount of water and food consumption, weight gain and obesity-related indices were compared during the 8-week between the studying groups. Results: A high-fat fed diet increased energy intake, weight gain, fat storage (P< 0.05), plasma total cholesterol and LDL-c (P< 0.01). Although high level of vitamin C increased food and energy intake (P< 0.01), medium and high doses caused partial control of weight gain and fat storage. Conclusions: Addition of 500 and 1000 mg/dl vitamin C in drinking water decreased weight gain and fat storage in the high-fat fed animal, which may suggest its usefulness for inhibition of obesity related disorders. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
چاقی, چربی, ویتامین C, جیره پرچرب, موش صحرایی |
|
نویسندگان مقاله |
سید رضا فاطمی طباطبایی | گروه علوم پایه، بخش فیزیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران.
علی شهریاری | گروه علوم پایه، بخش بیوشیمی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران.
مهتاب عباسزاده | گروه علوم پایه، بخش فیزیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران.
|
|
نشانی اینترنتی |
https://jsmj.ajums.ac.ir/article_48958_15a5c58092c3581c56ad2b1229588a83.pdf |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|