|
، جلد ۱۲، شماره ۱، صفحات ۱-۱۲
|
|
|
عنوان فارسی |
تهیه پودر لیوفلیزه ماست به منظور دستیابی به یک قرص مکمل |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینه و هدف: ناپایداری و فساد برخی داروها، ویتامینها، یا لبنیات پرچرب در فاز مایع یکی از مشکلات نگهداری به خصوص در موارد پرحجمی آنها میباشد. از طرفی پودر حاصل از این مواد نیز ممکن است تراکمپذیری لازم را با هدف تهیه قرص از آنها نداشته و نیازمند اصلاحات فنی لازم باشند. در مطالعه حاضر از ماست به عنوان یک مدل مناسب برای تبدیل به قرص استفاده شده است. روش بررسی: ماست تازه در شرایط دمایی 40- درجه سانتیگراد و 03/0 واحد تور (Tor) فشار، آبگیری و خشک گردید. آزمایشهای لازم جهت تعیین شاخص کار، نسبت هاسنر، زاویه سکون، به منظور بررسی جریانیابی و روایی پودر در مسیر دستگاه و پس از یکنواخت نمودن آن با عبور از یک الک 12 مش به انجام رسید. نحوه تغییر شکلپذیری ذرات پودر در خلال اعمال فشار به آن، با محاسبه شاخص بازیافت الاستیکی تعیین گردید. یافتهها: درصد شاخص کار و نسبت هاسنر بهترتیب 15 و 94/0 محاسبه شدند. محدوده زاویه سکون بین 20-19 درجه بهدست آمد. بازیافت الاستیکی مقدار 60 درصد را نشان داد. از آنجایی که سختی قرصها با کاهش سرعت تراکمپذیری افزایش پیدا مینمود، میتوان دریافت که شکلپذیری ذرات ممکن است از نوع پلاستیکی باشد. نتیجهگیری: با توجه به انتخاب شرایط و روش خشککنی مناسب (فرآیند لیوفلیزاسیون) و همچنین به استناد شاخصهای مورد سنجش مثل دانسیته، میزان خلل و فرج و در نهایت تراکمپذیری پودر، تهیه یک قرص جامد از ماست مایع جهت مصارف درمانی و غذایی امکانپذیر میباشد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
ماست، خشک کنی در سرما و خلاء، شکلپذیری ذرهای، قرصسازی، پایداری، معادله هکل، |
|
عنوان انگلیسی |
Preparation of Yogurt Lyophilized Powder to Achieve a Complementary Tablet |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background and Objective: Instability and deterioration of some drugs, vitamins and fatty dairy products in a liquid phase is one of the difficulties in the long-term storage, especially in the case of bulk products. Besides, some of these powder materials do have no enough compressibility to change them in a tablet dosage form and may need technological modification. In present study yogurt was used as a suitable model for the evaluation. Subjects and Methods: The liquid fresh yogurt was lyophilized at -40 and 0.03 Tor pressure. The dry powder was homogenized by a 12 mesh size sieve. Carr’s compressibility index, Hausner ratio and the angle of repose tests were applied to evaluate porosity, density and therefore the flowability of yogurt powder. Study of deformation of particles during forcing was done by calculation of elastic recovery index. Results: Carr’s compressibility index and Hausner ratio were 15% and 0.94, respectively. The range of repose angle was between 19-20 . The elastic recovery was obtained 60%. Hardness of tablets increased by decreasing compression velocity, therefore yogurt powder might have a plastic deformation. Tablets with low fat yogurt showed very good compressibility with 6-12 Strong-Cab hardness units. Conclusion: With respect to selection of the conditions and proper drying method (Liyophilization process), and also to rely on measurable indexes such as: density, porosity and finally compressibility of the powder, preparation of a solid tablet from liquid yogurt for therapeutic and nutritious uses, is possible. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
ماست, خشک کنی در سرما و خلاء, شکلپذیری ذرهای, قرصسازی, پایداری, معادلة هکل |
|
نویسندگان مقاله |
عبدالحسین مقبل | گروه فارماسیوتیکس، دانشکدۀ داروسازی دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز، ایران.
مهرداد غیاثوند | گروه فارماسیوتیکس، دانشکدۀ داروسازی دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز، ایران.
عنایتاله سلیمی | گروه فارماسیوتیکس، دانشکدۀ داروسازی دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز، ایران.
مسعود کرمی | گروه فارماسیوتیکس، دانشکدۀ داروسازی دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز، ایران.
حمیده عباسپور | گروه داروسازی بالینی، دانشکدۀ داروسازی، دانشگاه شهید بهشتی تهران، ایران.
|
|
نشانی اینترنتی |
https://jsmj.ajums.ac.ir/article_49314_9ada3ff340c19e0136690cab85ada984.pdf |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|