، جلد ۱۱، شماره ۶، صفحات ۶۲۵-۶۳۴

عنوان فارسی بررسی ترکیبات فنولی و ظرفیت آنتی‌اکسیدانتی عصاره متانولی پیاز موسیر (Allium hirtifolium Boiss)
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: موسیر از گیاهان خانوادهLiliaceae و اندمیک ایران می­باشد. در طب سنتی برای آن اثرات درمانی مختلف مانند ضد روماتیسم، هضم­کننده غذا، اشتهاآور، مقوی معده، ضد کرم و انگل و مقوی قوای جنسی ذکر نموده­اند و اثرات ضداسپاسم، تحریک­کنندگی سیستم ایمنی بدن، ضد تومور و ضد تریکوموناسی آن ثابت شده است. روش بررسی: پیاز موسیر از نواحی الیگودرز واقع در استان لرستان جمع­آوری و عصاره متانولی به روش ماسراسیون تهیه گردید. اثرات آنتی­اکسیدانتی چهار تست آنتی­اکسیدانتی FRAP، DPPH، TEAC و مهارکنندگی رادیکال هیدروکسیل بررسی گردید. در ادامه مقدار ترکیبات فنولی، فلاونوییدها و پروآنتوسیانیدین­های الیگومریک و میزان شلات­کنندگی آهن اندازه­گیری شد. یافته­ها: نتایج به­دست آمده از این مطالعه نشان می­دهد که موسیر در تست­های DPPH (IC50، 59/0میلیگرم بر میلی­لیتر)، TEAC (عدد TEAC،71/2 میلی­مول ترولوکس بر 100 گرم وزن خشک گیاه در دقیقه 6)، FRAP (EC1 ،11/0 میلیگرم بر میلی­لیتر)، دزوکسی ریبوز (IC50، 125/0 میلیگرم بر میلی‌لیتر) مؤثر بوده و میزان ترکیبات پلی­فنلی (66/78 بر حسب میلیگرم معادل تانیک اسید بر گرم عصاره خشک)، فلاونوییدی (65/2بر حسب میلی­گرم معادل روتین بر گرم عصاره خشک)، پروآنتوسیانیدین­های الیگومریک (861/0 بر حسب میلی­گرم معادل سیانیدین کلراید بر گرم عصاره خشک) در یک گرم عصاره خشک به­دست آمد و میزان شلات­کنندگی آهن (IC50، 62/0 میلی­گرم بر میلی­لیتر) تعیین گردید. نتیجه­گیری: نتایج این مطالعه نشان می­دهد که عصاره متانولی موسیر دارای اثرات آنتی­اکسیدانتی خوبی بوده و می­تواند در درمان بیماری­های وابسته به رادیکال­های آزاد و یا به­عنوان افزودنی­های خوراکی استفاده شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله موسیر (Allium hirtifolium)، آنتی‌اکسیدانت، FRAP، TEAC، DPPH، هیدروکسیل، پلی‌فنل،

عنوان انگلیسی Phenolic Compounds and Antioxidant Activity of Methanolic Extracts of Moosir (allium hirtifolium boiss) Bulbs
چکیده انگلیسی مقاله Objective: Moosir is an endemic plant from Liliaceae that’s growth in iran. Its medicinal effects that are noted in traditional medicine antirhomatism, appetizer, stomachic, digestive, anti-worm and parasite and anti-impotency. Subjects and methods: Moosir bulbs were collected from Aligoodarz in Lorestan. Methanolic extracts was prepared from bulbs by maceration method. Antioxidant activity of extract was evaluated by five antioxidant assays: FRAP, DPPH, TEAC, Radical hydroxyl scavenging activity and Iron chelating capacity. Total phenolic content, flavonoids and oligomeric proanthocyanidins of two extracts were also determined. Results: Results obtained in the present study revealed that moosir was effective in DPPH (IC50: 0.59 mg/ml), TEAC (TEAC Value: 2.71 mMol Trolox/100 g DW, 6 min), FRAP (EC1: 0.11 mg/ml), deoxyribose (IC50: 0.125 mg/ml), Total polyphenol, flavonoids and oligomeric proanthocyanidin contents and iron chelating IC50 were 78.66 mg Tannic Acid equivalents/g DE, 2.65 mg Rutin equivalents/g DE, 0.861 mg cyanidin equivalents/g DE and 0.62 mg/ml. Conclusion:The results obtained in the present study demonstrated that methanolic extract of moosir have good antioxidnat effects and it can be used for the treatment of diseases related to radicals or as food additives.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله موسیر (Allium hirtifolium), آنتی‏اکسیدانت, FRAP, TEAC, DPPH, هیدروکسیل, پلی‌فنل

نویسندگان مقاله امیر سیاهپوش |
استادیار گروه فارماکوگنوزی.گروه فارماکوگنوزی دانشکدة داروسازی، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی و ترکیبات طبیعی، دانشگاه علوم پزشکی جندی-شاپور اهواز، ایران.

سوگل سوهانگیر |
دکتر داروساز.دانشکدۀ داروسازی، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، ایران.


نشانی اینترنتی https://jsmj.ajums.ac.ir/article_49660_674950d13c7e058bc9280da54ba4488d.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات