|
، جلد ۱۱، شماره ۶، صفحات ۶۲۵-۶۳۴
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی ترکیبات فنولی و ظرفیت آنتیاکسیدانتی عصاره متانولی پیاز موسیر (Allium hirtifolium Boiss) |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینه و هدف: موسیر از گیاهان خانوادهLiliaceae و اندمیک ایران میباشد. در طب سنتی برای آن اثرات درمانی مختلف مانند ضد روماتیسم، هضمکننده غذا، اشتهاآور، مقوی معده، ضد کرم و انگل و مقوی قوای جنسی ذکر نمودهاند و اثرات ضداسپاسم، تحریککنندگی سیستم ایمنی بدن، ضد تومور و ضد تریکوموناسی آن ثابت شده است. روش بررسی: پیاز موسیر از نواحی الیگودرز واقع در استان لرستان جمعآوری و عصاره متانولی به روش ماسراسیون تهیه گردید. اثرات آنتیاکسیدانتی چهار تست آنتیاکسیدانتی FRAP، DPPH، TEAC و مهارکنندگی رادیکال هیدروکسیل بررسی گردید. در ادامه مقدار ترکیبات فنولی، فلاونوییدها و پروآنتوسیانیدینهای الیگومریک و میزان شلاتکنندگی آهن اندازهگیری شد. یافتهها: نتایج بهدست آمده از این مطالعه نشان میدهد که موسیر در تستهای DPPH (IC50، 59/0میلیگرم بر میلیلیتر)، TEAC (عدد TEAC،71/2 میلیمول ترولوکس بر 100 گرم وزن خشک گیاه در دقیقه 6)، FRAP (EC1 ،11/0 میلیگرم بر میلیلیتر)، دزوکسی ریبوز (IC50، 125/0 میلیگرم بر میلیلیتر) مؤثر بوده و میزان ترکیبات پلیفنلی (66/78 بر حسب میلیگرم معادل تانیک اسید بر گرم عصاره خشک)، فلاونوییدی (65/2بر حسب میلیگرم معادل روتین بر گرم عصاره خشک)، پروآنتوسیانیدینهای الیگومریک (861/0 بر حسب میلیگرم معادل سیانیدین کلراید بر گرم عصاره خشک) در یک گرم عصاره خشک بهدست آمد و میزان شلاتکنندگی آهن (IC50، 62/0 میلیگرم بر میلیلیتر) تعیین گردید. نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان میدهد که عصاره متانولی موسیر دارای اثرات آنتیاکسیدانتی خوبی بوده و میتواند در درمان بیماریهای وابسته به رادیکالهای آزاد و یا بهعنوان افزودنیهای خوراکی استفاده شود. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
موسیر (Allium hirtifolium)، آنتیاکسیدانت، FRAP، TEAC، DPPH، هیدروکسیل، پلیفنل، |
|
عنوان انگلیسی |
Phenolic Compounds and Antioxidant Activity of Methanolic Extracts of Moosir (allium hirtifolium boiss) Bulbs |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Objective: Moosir is an endemic plant from Liliaceae that’s growth in iran. Its medicinal effects that are noted in traditional medicine antirhomatism, appetizer, stomachic, digestive, anti-worm and parasite and anti-impotency. Subjects and methods: Moosir bulbs were collected from Aligoodarz in Lorestan. Methanolic extracts was prepared from bulbs by maceration method. Antioxidant activity of extract was evaluated by five antioxidant assays: FRAP, DPPH, TEAC, Radical hydroxyl scavenging activity and Iron chelating capacity. Total phenolic content, flavonoids and oligomeric proanthocyanidins of two extracts were also determined. Results: Results obtained in the present study revealed that moosir was effective in DPPH (IC50: 0.59 mg/ml), TEAC (TEAC Value: 2.71 mMol Trolox/100 g DW, 6 min), FRAP (EC1: 0.11 mg/ml), deoxyribose (IC50: 0.125 mg/ml), Total polyphenol, flavonoids and oligomeric proanthocyanidin contents and iron chelating IC50 were 78.66 mg Tannic Acid equivalents/g DE, 2.65 mg Rutin equivalents/g DE, 0.861 mg cyanidin equivalents/g DE and 0.62 mg/ml. Conclusion:The results obtained in the present study demonstrated that methanolic extract of moosir have good antioxidnat effects and it can be used for the treatment of diseases related to radicals or as food additives. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
موسیر (Allium hirtifolium), آنتیاکسیدانت, FRAP, TEAC, DPPH, هیدروکسیل, پلیفنل |
|
نویسندگان مقاله |
امیر سیاهپوش | استادیار گروه فارماکوگنوزی.گروه فارماکوگنوزی دانشکدة داروسازی، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی و ترکیبات طبیعی، دانشگاه علوم پزشکی جندی-شاپور اهواز، ایران.
سوگل سوهانگیر | دکتر داروساز.دانشکدۀ داروسازی، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، ایران.
|
|
نشانی اینترنتی |
https://jsmj.ajums.ac.ir/article_49660_674950d13c7e058bc9280da54ba4488d.pdf |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|