، جلد ۱۱، شماره ۱، صفحات ۵۷-۶۷

عنوان فارسی بررسی اثر جنیستئین به همراه محدودیت کالری بر اصلاح پروفایل لیپیدی، گلوکز و فاکتورهای التهابی در موش‌های چاق‌شده با رژیم پرچرب
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: چاقی یکی از بزرگ­ترین مشکلات بهداشت عمومی است که موجب اختلالاتی از جمله دیابت، دیس­لیپیدمی، بیماری­های عروق کرونر و برخی انواع سرطان­ها می­شود. به­نظر می­رسد ایزوفلاوون­های سویا می­توانند بر بهبود چاقی و کاهش عوارض ناشی از آن مؤثر باشند. در این مطالعه، اثر تجویز جنیستئین به همراه محدودیت کالری بر موش­های چاق­شده با رژیم پرچرب مورد بررسی قرار گرفت. روش بررسی: 30 سر موش نر چاق­شده با رژیم پرچرب به­طور تصادفی به 3 گروه 10 تایی به شرح زیر تقسیم شدند: 1) گروه موش­های چاق دریافت­کننده محدودیت کالری به­همراه mg/kgbw 50 جنیستئین 2) گروه موش­های چاق دریافت­کننده محدودیت کالری به­همراه Dimethyl Sulphoxide (DMSO) (شاهد 1 و 3) گروه موش­های چاق دریافت­کننده غذای استاندارد جوندگان به میزان آزاد (شاهد 2). پس از 4 هفته نمونه­های خون در حالت ناشتا جهت بررسی آزمایشگاهی جمع­آوری گردید. یافته­ها: تجویز جنیستئین به­همراه محدودیت کالری موجب تشدید بهبود غلظت تری­گلیسیرید (005/0P=)، VLDL (005/0P=)، کلسترول تام (002/0P=) وLDL-C (003/0P=) شده و HDL-C (001/0P=) را نیز افزایش می­دهد، ولی بر وزن، فاکتورهای پیش­التهابی رزیستین و C-Reactive Protein (CRP) بی­تأثیر بود. محدودیت کالری نیز موجب کاهش معنادار گلوکز، تری­گلیسیرید، کلسترول تام، LDL-C، CRP و افزایش HDL-C می­شود (05/0>p)، ولی بر روی غلظت سرمی رزیستین بی­تأثیر بود. نتیجه­گیری: به­نظر می­رسد که ترکیب محدودیت کالری به­همراه ایزوفلاوون­های سویا روشی مؤثر در بهبود پروفایل لیپیدی در افراد هایپرلیپیدمیک می­باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله جنیستئین، محدودیت کالری، رزیستین، پروفایل لیپیدی،

عنوان انگلیسی Effect of Low-calorie Diet Supplemented with Genistein on Lipid Profile, Blood Glucose and Proinflammatory Biomarkers in Diet-induced Obese Rats
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objective: Obesity is a worldwide public health problem that results in comorbidities including diabetes, dyslipidemia, coronary artery disease and some types of cancer. It seems that soy isoflavones can improve obesity and reverse subsequent metabolic disorders. In this study, we assessed the effect of restriction of calorie supplemented with genistein on diet-induced obese rats. Subjects and Methods: Thirty rats obesed with high fat diet were divided randomly into 3 experimental groups (n=10) as follows: group 1: low calorie diet supplemented with 50mg/kgbw genistein, group2: low calorie diet supplemented with Dimethyl Sulphoxide (DMSO) (as vehicle) and group3: obese control rats with ad libitum access to standard food. After 4 weeks, fasting blood samples were collected and analyzed for biochemical analysis. Results: The results showed that administration of genistein in conjunction with low calorie diet can synergistically improve triglyceride (p=0.005), VLDL (p=0.005), total cholesterol(p=0.002) and LDL-C (P=0.003) and increase HDL-C (p=0.001) but has no effect on body weight and proinflammatory biomarkers (resistin and CRP). Restriction of calorie also resulted in the decrease of glucose level, TG, TC, LDL, proinflammatory biomarker (CRP) and increase in HDL-C (p< 0.05) but has no effect on resistin level. Conclusion: It seems that administration of genistein with restriction of calorie is useful for improvement of hyperlipidemia in obese hyperlipidemic patients. Sci Med J 2012;11(1):57-67
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله جنیستئین, محدودیت کالری, رزیستین, پروفایل لیپیدی

نویسندگان مقاله حسین رفیعی |
کارشناس ارشد تغذیه.گروه تغذیه، مرکز تحقیقات تغذیه، دانشکدة پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، ایران.

فاطمه حیدری |
استادیار گروه تغذیه.گروه تغذیه، مرکز تحقیقات تغذیه، دانشکدة پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، ایران.

مجید کاراندیش |
دانشیار گروه تغذیه. گروه تغذیه، مرکز تحقیقات دیابت، دانشکدة پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، ایران.

کوثر امیدیان |
کارشناس ارشد تغذیه.گروه تغذیه، مرکز تحقیقات تغذیه، دانشکدة پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، ایران.

مجید محمدشاهی |
استادیار گروه تغذیه.گروه تغذیه، مرکز تحقیقات تغذیه، دانشکدة پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، ایران.


نشانی اینترنتی https://jsmj.ajums.ac.ir/article_49451_8e4b841c76e6ea9e939759ba6db4dcec.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات