، جلد ۸، شماره ۲۹، صفحات ۱۵۹-۱۷۹

عنوان فارسی واکاوی راهبردی سیاستگذاری ایمنی غذایی
چکیده فارسی مقاله در مطالعۀ‌ حاضر به منظور بررسی وضعیت موجود سیاست‌های ملی ایمنی غذایی از مدل سیاست‌پژوهی ماژرزاک که ثبت دانش درمورد یک مشکل، درک علل و عواقب آن و ارائه راهکار است، بهره گرفته شد. برای گردآوری داده‌ها با چهار گروه از صاحب‌نظران دارای تجربه سیاست‌گذاری ایمنی غذایی در حوزه‌های استاندارد، بهداشت، محیط زیست و کشاورزی به‌صورت نمونه‌گیری گلوله‌برفی مصاحبه شد. مصاحبه به شکل نیمه ساختاریافته و براساس سؤالات مدل ماژرزاک در قالب پروتکل سوات انجام شد. تجزیه و تحلیل داده‌های گردآوری شده در محیط نرم‌افزارهای MAXQDA 2007 و Excel2010 صورت گرفت. در فرایند تحلیل سیاست‌گذاری ایمنی غذایی نیز از ماتریس‌های ارزیابی داخلی، ارزیابی خارجی، عوامل داخلی ـ خارجی  و برنامه‌ریزی استراتژیک کمی‌‌ استفاده شد. یافته‌ها نشان می‌دهد که سیاست‌گذاری ایمنی غذایی جایگاه شایسته‌ای ندارد و برای بهبود آن باید راهبرد گروه تدافعی که مبتنی بر کاهش نقاط ضعف و پرهیز از تهدیدهاست به ترتیب در اولویت قرار گیرند که عبارتند از: 1. افزایش هم‌افزایی مدیریت ایمنی غذایی 2. حل مشکلات و بحران‌های محیط زیست 3. الزام به اجرای برنامه‌های استراتژیک و تقویت آن
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ایمنی غذایی، روش سیاست پژوهی ماژرزاک، مدل SWOT،

عنوان انگلیسی Strategic analysis of food safety policy-making
چکیده انگلیسی مقاله The aim of this study was to investigate the current situation of national food safety policies that use Majchrzak method of policy research which documented knowledge about a problem and evidence to understand the causes and consequences of problems and about ways to solve the problem.  For data collection, were interviewed four groups with experience of food safety policy-making in the field of standard, health, environment and agriculture that they were selected with snowball sampling. According to questions of Majchrzak method in format of SWOT protocol semi-structured interviewed. Due to analyze of collected data, was used MAXQDA2007 and Excel2010. In the process of analysis of food safety policy-making, we used internal factor evaluation matrix (IFE[1]), External factor evaluation matrix (EFE[2]), Internal-External matrix (IE[3]) and Quantitative strategic planning matrix (QSPM[4]). The findings show that the food safety policy-making doesn't have a suitable place. For its improvement, it should prefer the strategies of defending group (Weakness& Threat-WT) based on the decrease of weak points and the avoid of threats. They are as follows: 1.Increasing the synergy of food safety management. 2.Solving environmental problems and crises. 3.Strengthening and requiring implementation of strategic plans.
[1]. Internal factor evaluation matrix. [2]. External factor evaluation matrix. [3]. Internal-External matrix. [4]. Quantitative strategic planning matrix.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله ایمنی غذایی, روش سیاست پژوهی ماژرزاک, مدل SWOT

نویسندگان مقاله لادن رضی کردمحله |
دانشجوی دکتری ، گروه آموزش محیط زیست، دانشگاه پیام نور

جواد حاتمی |
دانشیار، گروه علوم تربیتی،دانشکده علوم انسانی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

سید محمد شبیری |
استاد، گروه آموزش محیط زیست، دانشگاه پیام نور

امید نوروزی |
استادیار، گروه علوم تربیتی،دانشکده علوم انسانی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران


نشانی اینترنتی https://sspp.iranjournals.ir/article_34447_01d7ab0f2bc35d0a75d2e2c9f2c3537e.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات