|
Iranian Journal of Veterinary Medicine، جلد ۱۸، شماره ۱، صفحات ۱۳-۲۲
|
|
|
عنوان فارسی |
آلایندههای استروژنیک در غذا و روشهای شناسایی: مروری نظاممند |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینه مطالعه: بسیاری از ترکیبات بهعنوان آلایندههای استروژن شناخته میشوند. اجزای استروژنی ممکن است از طریق غذا وارد بدن شوند. هدف: هدف از این مطالعه، بررسی نظاممند تعیین انواع آلایندههای استروژن و غذاهایی که عمدتاً به این ترکیبات آلوده هستند و همچنین روشهای تشخیص رایج آنها بود. روش کار: مطالعات پژوهشی با کلیدواژههای استروژن، شناسایی و غذا بهطور نظاممند در پایگاههای اطلاعاتی پابمد و اسکوپوس جستوجو شدند. علاوهبراین در پایگاههایی چون گوگلاسکالر و ساینسدایرکت هم مورد جستوجو قرار گرفتند. نتایج: درمجموع 221 مطالعه بدون توجه به زمان انتشار به دست آمد. در ابتدا غربالگری اولیه صورت گرفت و سپس ارزیابی کیفی مقاله انجام شد. درنهایت تنها 9 مقاله براساس معیارهای خروج و ورود انتخاب شدند. در بین غذاهای مختلف، بیشتر ترکیبات استروژنیک در غذاهای دریایی شناسایی شد. این موضوع مؤید آن است که ترکیبات استروژنی در حال ورود به آبها هستند. بیشترین ترکیب گزارششده هم بیسفنول A بود. برای ارزیابی زیستسنجی از کشت سلولی و برای تحلیل از روش کروماتوگرافی مایع استفاده شد. نتیجهگیری نهایی: در ارزیابی این ترکیبات از روش تحلیلی و زیستسنجی استفاده میشود. اکثر مطالعات نشان دادند که روش سنجش زیستی نیز معتبر است.
|
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
The Estrogenic Contaminants in Food and Its Detection Methods: A Systematic Review |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background: Many compounds are known as estrogen contaminants. Estrogenic components may enter the body through food consumption. Objectives: This systematic review aimed to determine various estrogens contaminants, the foods that are primarily contaminated with these compounds, and their common detection methods. Methods: The relevant studies with the keywords “estrogen,” “detection,” and “food” were systematically searched in PubMed and Scopus databases. Science Direct and Google Scholar were also searched. Results: A total of 221 studies were initially found regardless of publication time. The preliminary screening was based on the exclusion and inclusion criteria. Then, the qualitative evaluation of the articles was done, and finally, 9 articles were selected. Among different foods, most estrogenic compounds were identified in seafood. This finding indicates that estrogenic compounds have entered the waters. The most reported compound was bisphenol A. Cell culture was used for bioassay evaluation, and liquid chromatography methods were used for analysis. Conclusion: Both analytical and bioassay methods were used to evaluate estrogenic compounds. Most studies found that the bioassay method was also valid.
|
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
bioassay,
detection,
estrogen,
Food,
Analytical methods |
|
نویسندگان مقاله |
Parisa Sadighara | Food Safety Division, Department of Environmental Health, School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
Sara Mohamadi | Department of Food Hygiene, School of Veterinary Medicine, Shahrekord University, Shahrekord, Iran.
Naiema Vakili Saatloo | Food and Beverages Safety Research Center, Urmia University of Medical Sciences, Urmia, Iran.
Intissar Limam | Laboratory of Materials, Treatment and Analysis (LMTA), Biotechpole Sidi-Thabet, National Institute of Research and Physicochemical Analysis, Ariana, Tunisia.
Melina Sadighara | Department of Pharmacology, Faculty of Pharmacy, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran.
Tayebeh Zeinali | Department of Nutrition and Food Hygiene, Social Determinants of Health Research Center, School of Health, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran.
|
|
نشانی اینترنتی |
https://ijvm.ut.ac.ir/article_90742_78324f04109ca89cc1e4dc98756cc2e1.pdf |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
en |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|