، جلد ۱۳، شماره ۴، صفحات ۶۵-۷۳

عنوان فارسی بررسی خصوصیات ضدباکتریایی عصاره هیدرو الکلی پوست انار و فنل بر روی گروهی از باکتری‌های روده‌ای در محیط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: انار گیاهی با سابقه کهن می‌باشد که کاربرد زیادی در علوم پزشکی داشته و اجزای آن به طور مجزا خواص متعددی دارند. هدف از پژوهش کنونی سنتز عصاره پوست انار و بررسی اثرات ضد باکتریایی آن بر روی گروهی از باکتری‌های روده‌ای و مقایسه خواص ضدباکتریایی آن با فنل می‌باشد.
روش کار: مطالعه به صورت تجربی در اردیبهشت 1402 در آزمایشگاه میکروبیولوژی دانشکده علوم پزشکی خلخال انجام گردید. عصاره پوست انار با روش هیدرو الکلی استخراج گردید. اثر ضد باکتریایی عصاره پوست انار و فنل به روش انتشار دیسک و میکرو براث دایلوشن بر روی تعدادی از گونه‌های استاندارد از باکتری‌های روده‌ای انجام شد. تمامی آزمایشات بر اساس دستورکارهای موسسه استانداردهای آزمایشگاهی و بالینی (CLSI) انجام گردید. این مطالعه با کد اخلاق IR.KHALUMS.REC.1402.006 در کمیته اخلاق دانشکده علوم پزشکی خلخال به ثبت رسیده است.
یافته‌ها: مقدار حداقل غلظت بازدارندگی عصاره پوست انار برای باکتری‌های شیگلا دیسانتری، اشرشیاکلی، کلبسیلا پنومونیه و آنتروباکتر آئروژنز به ترتیب برابر 5/12%، 5/12%، 25% و 25/6% بدست آورده شد. همچنین مقدار MBC عصاره پوست انار برای باکتری‌های شیگلا دیسانتری، اشرشیاکلی، کلبسیلا پنومونی و آنتروباکتر آئروژنز برابر 25% بدست آمد. قطر هاله عدم رشد برای باکتری‌های شیگلا دیسانتری، اشرشیاکلی، کلبسیلا پنومونیه و آنتروباکتر آئروژنز به ترتیب 18، 19، 16 و 22 میلی متر بدست آمد.
نتیجه گیری: نتایج پژوهش کنونی نشان می‌دهد که عصاره هیدروالکلی پوست انار در حذف باکتری‌های روده‌ای بسیار مؤثر است. همچنین در زمان تماس کوتاه‌تر نسبت به فنل باعث حذف این باکتری‌ها می‌شود.
 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پوست انار، عامل ضد باکتریایی، عصاره هیدروالکلی، باکتری‌های روده‌ای ، فنل

عنوان انگلیسی Investigating the Antibacterial Properties of the Hydroalcoholic Extract of Pomegranate Peel and Phenol on a Group of Intestinal Bacteria in Vitro
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Pomegranate is a plant with an ancient history that has been widely used in medical sciences and its components have many properties. The aim of the present research is to synthesize pomegranate peel extract and investigate its antibacterial effects on a group of bacteria of intestinal bacteria and compare its antibacterial properties with phenol.
Methods: In this experimental study, pomegranate peel extract was extracted with the hydro alcoholic method. The Antibacterial effect of pomegranate peel extract was performed via disc diffusion and micro broth dilution methods on standard species of intestinal bacteria. All experiments were performed according to the guidelines of Clinical and Laboratory Standards Institute (CLSI). This study has been registered with the ethical code IR.KHALUMS.REC.1402.006 in the Ethics Committee of Khalkhal Faculty of Medical Sciences.
Results: The MIC of pomegranate peel extract for Shigella dysentery, Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae and Enterobacter aerogenes bacteria were 12.5%, 12.5%, 25% and 6.25%, respectively. Also, the MBC of pomegranate peel extract for Shigella dysentery, Escherichia coli, Klebsiella pneumonia and Enterobacter aerogenes bacteria were obtained 25%. The zone of inhibition for Shigella dysentery, Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae and Enterobacter aerogenes bacteria was 18, 19, 16 and 22, respectively.
Conclusions: The results of this study has been showed that the hydroalcoholic extract of the pomegranate peel is very effective in the removal of intestinal bacteria in vitro. Also extract than phenol in lower contact time cause killing these bacteria.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Pomegranate peel, Antibacterial Agent, Hydroalcoholic Extract, intestinal bacteria, Phenol.

نویسندگان مقاله حیدر موسوی | Heydar Mousavi
Student Research Committee, Khalkhal University of Medical Sciences, Khalkhal, Iran
کارشناسی، گروه بهداشت عمومی، عضو کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده علوم پزشکی خلخال، خلخال، ایران

احسان محمدزاده | Ehsan Mohammadzadeh
Student Research Committee, Khalkhal University of Medical Sciences, Khalkhal, Iran
کارشناسی، گروه بهداشت عمومی، عضو کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده علوم پزشکی خلخال، خلخال، ایران

هاجر بدری | Hajar Badri
Department of Environmental Health Engineering, Khalkhal University of Medical Sciences, Khalkhal, Iran
کارشناسی ارشد، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده علوم پزشکی خلخال، خلخال، ایران

اسماعیل نجفی | Esmail Najafi
مربی، گروه بهداشت عمومی، دانشگاه علوم پزشکی خلخال، خلخال، ایران

گلچین موسوی تکانتپه | Golchin Mousavi Tekantapeh
Department of Public Health, Khalkhal University of Medical Sciences, Khalkhal, Iran
کارشناسی، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران

شهرام نظری | Shahram Nazari
Department of Environmental Health Engineering, Khalkhal University of Medical Sciences, Khalkhal, Iran
استادیار، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده علوم پزشکی خلخال، خلخال، ایران


نشانی اینترنتی http://cmja.arakmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1291-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده گیاهان دارویی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات