Iranian Journal of Veterinary Medicine، جلد ۱۸، شماره ۲، صفحات ۲۷۹-۲۹۰

عنوان فارسی استفاده از عصاره هویج سیاه به‌عنوان رنگ طبیعی جایگزین در رنگ‌آمیزی بافت
چکیده فارسی مقاله زمینه مطالعه: رنگ‌آمیزی بافت یک فرآیند ضروری در بافت‌شناسی و آسیب‌شناسی بافتی است و نقش بسزایی در تشخیص نوع بافت و بیماری‌ها دارد. استفاده از رنگ‌های گیاهی به‌دلیل عدم تولید پساب‌های سمی، با محیط زیست سازگار هستند و سلامت کارکنان آزمایشگاه و عموم مردم را تأمین می‌کنند، علاوه‌براین، بسیار مقرون‌ به‌صرفه می‌باشند. 
هدف: این مطالعه اثر رنگ‌آمیزی بافت‌های مختلف موش ازجمله کبد، کلیه، روده و غضروف، با استفاده از رنگ استخراج‌شده از هویج سیاه را بررسی کرده است. 
روش کار: عصاره اتانولی 200 گرم هویج سیاه تازه (Daucus Carota L.) در اتانول 95 درصد اشباع‌شده با 2 حلال مختلف در 200 میلی‌لیتر آب مقطر تهیه شد. مقاطع بافتی آماده‌شده از بافت موش نر به‌مدت 20 دقیقه در عصاره رنگی غوطه‌ور شدند و درنهایت با میکروسکوپ نوری مورد ارزیابی قرار گرفتند. رنگ‌آمیزی هماتوکسیلین-ائوزین به‌عنوان شاهد استفاده شد. 
نتایج: رنگ استخراج‌شده از هویج سیاه با زاج و اسید استیک بافت‌های غضروف، کلیه، روده و کبد را به رنگ آبی مایل به خاکستری درآورده است. غربالگری فتوشیمیایی وجود آنتوسیانین را در بافت هویج سیاه تأیید کرد.
نتیجه‌گیری نهایی: رنگ تهیه‌شده از هویج سیاه به‌راحتی می‌تواند بافت‌ها را رنگ کند و در آزمایشگاه‌های بافت‌شناسی و آسیب‌شناسی بافتی به‌عنوان جایگزین روش معمول هماتوکسیلین-ائوزین استفاده شود. 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Using Black Carrot Extracts as an Alternative Biological Dye for Tissue Staining
چکیده انگلیسی مقاله Background: Tissue staining is pivotal in histology and histopathology, shouldering a noteworthy role in identifying and classifying tissues and diseases. Due to their non-production of toxic effluents, the utilization of plant-based dyes aligns harmoniously with environmental sustainability and the well-being of laboratory personnel and the general public. Furthermore, this approach is highly cost-effective, further enhancing its appeal.
Objectives: This research study explored the feasibility of staining various tissues in mice, such as the liver, kidney, intestine, and cartilage, utilizing a dye extracted from black carrots. 
Methods: An ethanol extract of 200 g of fresh black carrots (Daucus carota L.) was prepared using 95% ethanol saturated with two different solvents in 200 mL of distilled water. Subsequently, the prepared sections of mice tissue were immersed in the extracted dye solution for 20 minutes, followed by assessment using a light microscope. Hematoxylin-eosin staining was used as a control.
Results: The dye extracted from the black carrot using alum and acetic acid successfully stained the cartilage, kidney, intestine, and liver tissues, giving them a bluish-gray coloration. Phytochemical screening further confirmed the presence of anthocyanins in the black carrot extract.
Conclusion: The dye derived from black carrots exhibits natural tissue staining capabilities, making it an alternative to hematoxylin-eosin in histology and histopathology laboratories.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Black carrot, Histology, Natural dye, Staining, Tissue

نویسندگان مقاله Mohammad Taghi Vajed Ebrahimi |
Division of Physiology, Department of Basic Sciences, Faculty of Veterinary Medicine, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran.

Farhad Mohammadi Gheshlagh |
Division of Histology, Department of Basic Sciences, Faculty of Veterinary Medicine, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran.

Abbas Parham |
Division of Physiology, Department of Basic Sciences, Faculty of Veterinary Medicine, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran.


نشانی اینترنتی https://ijvm.ut.ac.ir/article_93169_5d50165aea894f539d31c7e2f4e870b2.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات