Hormozgan Medical Journal، جلد ۲۰، شماره ۴، صفحات ۲۴۵-۲۵۴

عنوان فارسی ظرفیت تام ضداکسیدانی و توانایی احیای یون‌های آهن سه ظرفیتی توسط عصاره‌های سه گیاه دارویی و فرکشن‌های مختلف آنها
چکیده فارسی مقاله چکیده مقدمه: گیاهان دارویی خانواده نعناع منابع بالقوه داروهای جدید به منظور بهبود درمان بیماری هایی که درمان آنها وابسته به عوامل ضد اکسیداتیو می‌باشد، هستند. در این مقاله، ظرفیت ضد اکسیدانی برخی گیاهان خانواده‌ی نعناع، توسط دو روش بررسی شده است. نویسنده مسئول: دکتر سهیلا معین گروه بیوشیمی، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان بندرعباس - ایران تلفن: 9171127539 98+ پست الکترونیکی: soheila_9@yahoo.com روش کار: از روش فسفو مولیبدات برای ظرفیت تام ضداکسیدانی و از روش فرپ (پتانسیل ضد اکسیدانی احیای آهن سه ظرفیتی) برای ارزیابی خواص ضد اکسیدانی عصاره ها و فرکشن های آویشن شیرازی، گلدر یا گل خارو و سالویا میرزایانی استفاده گردید. نتایج: عصاره‌ها و فرکش‌های آنها فعالیت‌های قابل توجهی در همه‌ی آزمایش‌های ضداکسیدانی نسبت به ضداکسیدان مرجع یعنی اسید اسکوربیک٬ به صورت وابسته به دوز نشان دادند. در روش فرپ، فرکشن اتیل استاتی سالویا میرزایانی و فرکشن پترولیوم اتری گلدر به ترتیب داراری بیشترین و کمترین پتانسیل ضد اکسیدانی بودند. در ظرفیت تام ضد اکسیدانی، فرکشن بوتانولی آویشن شیرازی و فرکشن کلروفرمی گلدر به ترتیب فعال ترین و غیر فعال ترین نمونه ها بودند. نتیجه‌گیری: این نتایج نشان می‌دهد که این گیاهان ممکن است به عنوان عوامل پاکسازی کننده رادیکال‌های آزاد و ترکیبات ضد اکسیدانی عمل کنند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Total antioxidant capacities and reduction of ferric ions by extracts of three medicinal plants and their fractions
چکیده انگلیسی مقاله ABSTRACT Introduction: Medicinal plants belong to Lamiaceae family are potential sources of new drugs to improve the treatment of diseases which its treatment is linked to anti-oxidative agents. In this paper, antioxidant potentials of some Lamiaceae species have been evaluated by two methods. Methods: phosphomolybdate assay for total antioxidant capacity and ferric reducing antioxidant potential (FRAP) were used for evaluation of the antioxidant potentials of Zataria multiflora, Otostegia Persica and Salvia mirzayanii extracts and their fractions. Correspondence: Soheila Moein, PhD. Department of Biochemistry, Hormozgan University of Medical Sciences. Bandar Abbas, Iran Tel:+98 9171127539 Email: soheila_9@yahoo.com Results: The extracts and their fractions showed noteworthy activities in all antioxidant assays which compared to the reference antioxidant, ascorbic acid in a dose dependent manner. In FRAP method, ethyl acetate fraction of Salvia mirzayanii (SMA) and petroleum ether fraction of otostegia persica (OPP) possessed the highest and the lowest antioxidant potentials, respectively. In total antioxidant capacity, butanol fraction of Zataria multiflora and chloroform fraction of Otostegia persica were the in activist and the activist samples, respectively. Conclusion: These results may show that these plants act as free radicals scavengers and antioxidant compounds.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله ساحره روزبهان | sahereh rouzbahan


سهیلا معین | soheyla moein


احمد همایی | ahmad homaei



نشانی اینترنتی http://hmj.hums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-13&slc_lang=en&sid=en
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/12/article-12-317135.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات