، جلد ۱۸، شماره ۳، صفحات ۴۲۹-۴۳۴

عنوان فارسی محافظت از کیفیت اسپرم بز در هنگام ذخیره سرمایی با استفاده از کوانزیم کیوتن
چکیده فارسی مقاله زمینه مطالعه: ذخیره سرمایی اسپرم متابولیسم اسپرم را کاهش می‌دهد، درحالی‌که قابلیت باروری و زنده‌مانی اسپرم حفظ می‌شود. به‌علت ویژگی‌های خاص اسپرم نشخوارکنندگان کوچک، فرایندسردسازی توانایی باروری اسپرم را در این گونه‌ها کاهش می‌دهد.
هدف: این مطالعه با هدف بررسی اثر افزودن کوانزیم کیوتن به محیط سردسازی بر کیفیت اسپرم بز طی فرایند ذخیره سرمایی در دمای 4 درجه سانتی‌گراد انجام شد. 
روش کار: نمونه‌های اسپرم پس از جمع‌آوری و رقیق‌سازی به 5 قسمت تقسیم شدند و مقادیر 0، 1، 2، 5 و 10 میکرومولار کوانزیم کیوتن را دریافت کردند. سپس نمونه‌ها در دمای 4 درجه سانتی‌گراد سرد و طی 48 ساعت ذخیره شدند. جنبایی کل و پیشرونده، زنده‌مانی، سلامت غشا، فعالیت میتوکندری و پراکسیداسیون لیپیدهای غشایی در زمان‌های 0، 25 و 50 ساعت ذخیره سرمایی مورد ارزیابی قرار گرفتند. 
نتایج: در زمان صفر، تیمارها تأثیری بر کیفیت نمونه‌های اسپرم نداشتند (0/05نتیجه‌گیری نهایی: درنتیجه استفاده از 5 میکرومولار کوانزیم کیوتندر محیط ذخیره سرمایی اسپرم بز می‌تواند راهی مناسب برای محافظت از اسپرم بز در هنگام 25 و 50 ساعت سردسازی در مقابل آسیب‌های ساختاری و عملکردی طی ذخیره سرمایی باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Preservation of Buck Semen Quality During Chilling Storage Using Coenzyme Q10
چکیده انگلیسی مقاله Background: Storing spermatozoa in a cold environment decreases spermatozoa metabolism while maintaining sperm fertility. Because of their unique physiological characteristics, sperm cells’ reproductive ability in small ruminants is reduced by cooling.
Objectives: This study aimed to assess the impact of supplementing chilling medium with coenzyme Q10 (CoQ10) on the quality parameters of buck’s semen after chilling at 4°C.
Methods: Semen was collected, diluted, and divided into five groups with different CoQ10 supplementation concentrations (0, 1, 2, 5, and 10 µM CoQ10). Collected semen were stored at 4°C for 50 h. The motility, mitochondrial activity, membrane integrity, viability, and lipid peroxidation were measured after 0, 25, and 50 h of chilling.
Results: According to the findings, different concentrations of CoQ10 had no impact (P>0.05) on semen at time 0 of storage. After 25 and 50 h of storage, supplementing the chilling medium with 5 µM CoQ10 increased (P≤0.05) progressive motility (PM), total motility (TM), viability, mitochondrial activity, and membrane integrity compared to other groups. Furthermore, 5 µM CoQ10 produced less lipid peroxidation (P≤0.05) after 25 and 50 h than the other groups.
Conclusion: Adding 5 µM CoQ10 to the buck’s semen cooling medium is an effective procedure for protecting the quality of buck spermatozoa during cooling storage.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Cooling,CoQ10,Goat,Quality,Semen

نویسندگان مقاله Mokhtar Mohajer |
Animal Science Research Institute of Iran, Agricultural Research Education and Extension Organization, Karaj, Iran.

Nader Asadzadeh |
Animal Science Research Institute of Iran, Agricultural Research Education and Extension Organization, Karaj, Iran.

Hoda Javaheri Barfourooshi |
Animal Science Research Institute of Iran, Agricultural Research Education and Extension Organization, Karaj, Iran.

Navid Dadashpour Davachi |
Department of Research, Breeding and Production of Laboratory Animals, Razi Vaccine and Serum Research Institute, Agricultural Research Education and Extension Organization, Karaj, Iran.

Reza Masoudi |
Animal Science Research Institute of Iran, Agricultural Research Education and Extension Organization, Karaj, Iran.


نشانی اینترنتی https://ijvm.ut.ac.ir/article_92127_458d299fd0607d80d9455e01df69e166.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات